10 activiteiten voor de niet-skiër tijdens de wintersportvakantie

Top 9 activiteiten voor de niet-skiër tijdens de wintersportvakantie

Wanneer het woord wintersportvakantie valt, wordt er meteen gedacht aan de hele dag de pistes verkennen: lekker skiën of snowboarden. Echter is er nog veel meer te beleven tijdens een wintersportvakantie. Lijkt het je ook zo gezellig om mee te gaan op wintersportvakantie, maar zie je dat skiën of snowboarden niet zitten? Niet getreurd! Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en activiteiten voor de niet-skiër tijdens de wintersportvakantie. Wij hebben in deze blog een lijst met 10 activiteiten voor de niet-skiër tijdens de wintersportvakantie voor je opgesteld!

1. Wandelen

Wandelen is een ideale manier om de besneeuwde omgeving te verkennen. Weg van de drukke pistes kun je op je gemak genieten van het prachtige landschap van de Alpen. De Alpen staan bekend als wandelbestemming in de zomer, maar onderschat al het natuurschoon niet in de winter! Ook in de winter zijn er vele geprepareerde wandelroutes die je langs de mooiste plekjes leiden. Leef je uit in de omgeving van Kirchberg in Oostenrijk of Ortisei in Italië.

2. Sneeuwschoenwandelen

Wil je mooie wandelingen door de natuur maken in de winter, maar niet braaf de geprepareerde wandelroutes volgen? Ga dan sneeuwschoenwandelen! Met sneeuwschoenwandelen ben je vrij om helemaal zelf je route te bepalen. Je draagt hierbij een soort van ’tennisrackets’ onder je schoenen. Het is wel aan te raden om met een gids of georganiseerde tocht op pad te gaan met het sneeuwschoenwandelen. Je verlaat de geprepareerde wandelroutes en daarom heb je als je onbekend bent in het gebied geen idee wat je onderweg allemaal kunt tegenkomen. Wat zich onder de sneeuw bevindt is een groot vraagteken. Een gids kent het gebied zeer goed en houdt ook rekening met lawinegevaar. Tevens kent een gids allerlei mooie plaatsen die je met sneeuwschoenen aan kunt bezoeken. 

De sneeuwschoenen die je draagt tijdens een sneeuwschoenwandeling
De sneeuwschoenen die je draagt tijdens een sneeuwschoenwandeling

3. Met de sneeuwscooter op pad

Het mag duidelijk zijn dat er voor niet-skiërs tijdens de wintersportvakantie genoeg mogelijkheden zijn om de omgeving wandelend te ontdekken. Je kunt de besneeuwde natuur op nog veel meer manieren ontdekken. Ga bijvoorbeeld op pad met een sneeuwscooter. Ontdek de besneeuwde landschappen op een sneeuwscooter in het donker. De sneeuwscooter tochten worden georganiseerd zodra de pistes zijn gesloten. Voor het huren van een sneeuwscooter moet je in bezit zijn van een geldig rijbewijs. In Oostenrijk kun je bijvoorbeeld in het skigebied Turracher Höhe met de sneeuwscooter op pad en in Frankrijk bijvoorbeeld in Val Thorens of Les Deux Alpes. Het is een avontuurlijke manier om de omgeving te ontdekken én de mensen die overdag hebben geskied kunnen uiteraard ook gezellig mee!

4. Sledehondentochten

Bij sledehondentochten denk je mogelijk aan een vakantie in Scandinavië, maar deze tochten worden ook in de Alpen georganiseerd. Een ontzettend leuke activiteit voor zowel de skiër als de niet-skiër tijdens de wintersportvakantie. Tijdens een sledehondentocht neem je plaats op een slee en word je voortgetrokken door een groep enthousiaste honden. Weer een andere manier om de mooie witte wereld te bewonderen. Sledehondentochten worden op meerdere plekken in de Alpen georganiseerd, bijvoorbeeld in Les Sybelles.

Zij zitten alvast klaar voor de tocht!
Zij zitten alvast klaar voor de tocht!

5. Langlaufen

Langlaufen wordt ook wel gezien als een ideale manier om beweging te combineren met genieten van een indrukwekkende omgeving. Deze Noorse skisport biedt vele mogelijkheden voor zowel beginnende als ervaren langlaufers. Zo zijn er verschillende routes uitgezet voor verschillende niveaus. Flachau in de Oostenrijkse Alpen is een voorbeeld van een ideale bestemming voor langlaufers. Met meer dan 200 kilometer aan langlaufloipes vind je hier genoeg uitdaging en mogelijkheden voor iedereen!

6. Rodelen

Rodelen is een populaire activiteit tijdens de wintersportvakantie. Raas met een slee de berg af. Het zorgt voor een hoop plezier voor jong en oud. Daarnaast kun je op verschillende plekken zowel overdag als in de avond al rodelend een afdaling maken. In het skigebied Wildkogel in de Oostenrijkse Alpen vind je de langste, verlichte rodelbaan van de Alpen. De tocht is maar liefst 14 kilometer lang en duurt tussen de 30 en 50 minuten.

Raas de berg af met een rodelbaan
Raas de berg af met een rodelbaan

7. Paragliden

Ben jij een waaghals en durf jij deze uitdaging aan te gaan? Paragliden is uitgegroeid tot een populaire sport in de Alpen, zowel in de zomer als winter. Maak met een instructeur een tandemvlucht en bewonder het besneeuwde landschap vanuit de lucht. Paragliden in de winter in de Alpen is een unieke en onvergetelijke ervaring!

8. Bijkomen in de wellness

De wintersportvakantie hoeft niet per definitie een hele actieve vakantie te zijn. Als niet-skiër tijdens de wintersportvakantie kun je er ook voor kiezen om helemaal tot rust te komen. Lekker even weg uit de drukte thuis en helemaal opladen. Hoe kan dit beter dan in een luxe hotel met een uitgebreide wellness? Veel accommodaties beschikken over een zwembad en/of wellness om even lekker tot rust te komen. Een voorbeeld van een accommodatie waar je niks te kort zult komen is Hotel Das Kronthaler in Achenkirch am Achensee.

Hotel Das Kronthaler in Achenkirch am Achensee
Hotel Das Kronthaler in Achenkirch am Achensee

9. Après-ski

Waarschijnlijk niet geheel onbelangrijk voor zowel skiërs als niet-skiërs tijdens de wintersportvakantie: de après-ski. De après-ski is uiteraard een feest voor iedereen, of je nou de hele dag op de piste hebt gestaan of wandelend de omgeving hebt verkend. Tijdens de après-ski kunnen jullie met z’n allen genieten van de gezelligheid in verschillende bars, cafés en restaurants. Bekijk hier alvast de accommodaties die in een bruisend skidorp liggen!

10. Stedentrip 

Ten slotte kun je er ook voor kiezen om een dagje te gaan shoppen of cultuur snuiven. Bezoek dan een dagje een leuke, authentieke stad in de Alpen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Salzburg, de geboortestad van Mozart? Of Innsbruck, het kloppende hart van Tirol, of de hoofdstad van Oostenrijk, Wenen? De steden in de Alpen zijn zeker een bezoekje waard en je kunt je er makkelijk een hele dag vermaken! 

Dagje naar Innsbruck
Dagje naar Innsbruck

Wat ga jij doen als niet-skiër tijdens de wintersportvakantie?

Dit waren slechts 10 activiteiten die je als niet-skiër tijdens de wintersportvakantie kunt doen, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden! Van schaatsen tot uitgebreid genieten van de culinaire lekkernijen uit de regio. Ga jij komende winter als niet-skiër op wintersportvakantie? Wij zijn benieuwd wat jij gaat doen! Heb je nog niet geboekt? Bekijk hier al onze accommodaties en selecteer op basis van jouw wensen.