De Ischgl Skyfly: met 84 km/u de berg af, wie durft?

SkyFly

De SkyFly in Ischgl is echt iets dat je als adrenalinejunkie geprobeerd moet hebben. In een van onze recente blogartikelen schreven we al kort over de nieuwe attractie van de Silvretta Arena. Omdat het mij persoonlijk ook erg aanspreekt, heb ik naar meer info gezocht.

Snel beneden

De SkyFly is een kabelbaan, althans zo kun je het beschouwen. Een ritje met de SkyFly brengt je van het tussenstation van de Silvrettabahn (1683 m) naar het dalstation 3-S Pardatschgratbahn (1376 m). Je overbrugt dus zo’n 400 meter en daar doe je 3 minuten en 20 seconden over. Een lang en rustig kabelbaan ritje zit er dan ook niet in. Deze attractie draait puur om snelheid en de adrenaline-kick.

SkyFly
Foto: © 2016 Tourismusverband Paznaun – Ischgl

Ischgl SkyFly: de route

De kabelbaantocht bestaat uit 3 delen. Zo begin je met een 89-seconden durende rit naar het tussenstation op 1551 meter hoogte. Tijdens dit eerste deel bereik je een snelheid van 74 km/u en hang je zo’n 50 meter boven de grond. Vervolgens ga je verder naar beneden tot je bij het volgende tussenstation komt op 1408 meter. Dit deel van de baan duurt 73 seconden en gaat onder de Kitzloch brug en Fimbabahn door. Je bereikt hierbij een snelheid van wel 84km/u.
Tijdens het laatste stuk van de baan vlieg je met een snelheid van zo’n 50 km/u boven de sneeuwkanonnen en piste (no. 1a). Je landt uiteindelijk op het dak van de 3-S Pardatschgratbahn (1376 m).

SkyFly
Foto: © 2016 Tourismusverband Paznaun – Ischgl
SkyFly
Foto: © 2016 Tourismusverband Paznaun – Ischgl

Hartklachten

De SkyFly kun je met twee personen tegelijk doen. Dit betekent dat je samen met partner, vriend, collega of kind de rit naar beneden kan maken. Je wordt goed vastgemaakt in een zitje en vervolgens hoef je zelf weinig meer te doen. Er bestaat overigens wel een lijst reglementen voor wanneer je geen gebruik mag maken van de attractie. Zo kun je niet onder invloed van alcohol zijn of wordt de attractie afgeraden voor mensen met hartklachten. Iets waar je wellicht ook hartklachten van krijgt zijn de prijzen. Volwassenen betalen €35,00 en kinderen €21,00. Dit is exclusief de rit naar boven, dus je moet ook nog beschikken over een skipas voor de Silvretta Arena. Maar goed, als je er dan toch bent…

Met de SkyFly bij Ischgl heeft de Silvretta Arena er dus weer een hoogtepunt bij. Het bijzondere is dat deze kabelbaan ook tijdens de winter geopend zal zijn. Zo scheer je dus met hoge snelheid over de besneeuwde boomtoppen heen. En met temperaturen onder het vriespunt zal dat best fris zijn!

SkyFly
Foto: © 2016 Tourismusverband Paznaun – Ischgl
SkyFly
Foto: © 2016 Tourismusverband Paznaun – Ischgl