De top 10 piekmomenten van de winter 2014/15

apres ski

Onze blogchef Nick kwam vanochtend naar me toe en vroeg me of ik 30 minuten tijd voor hem had, even onder 4 ogen. Dat vraagt hij niet zo snel, dus ik schatte in dat er sprake was van urgentie en gaf hem meteen die tijd. We liepen naar een vergaderzaaltje. Toen begon hij, tikkeltje nerveus maar ook vastberaden. “Baas, niet schrikken, maar ik wil speeddaten met je.” Tegenwoordig tutoyeert hij me met alle gemak, dat kostte hem de eerste 4 maanden nog zeer veel moeite. Voordat ik mijn eerste emoties kon uiten, nam hij weer snel het woord. “Zoals je weet denken we tegenwoordig in ‘blogland’ vaak in top 10 lijstjes. Korte krachtige lijstjes; dat bekt beter, leest beter en wordt veel sneller gedeeld. “Ik wil heel graag dat jij, beste baas, in max. 30 minuten, de voor jou 10 opvallendste zaken van het afgelopen wintersportseizoen op een rijtje zet. En wel nu meteen! Impulsieve teksten, recht uit het hartje van de baas, doen het altijd goed. Dat gekoppeld aan het feit dat we nodig weer eens een bazenblog moeten publiceren! Hup, hier is je PC, de tijd gaat nu in. En houd het kort a.u.b.!”…En weg was ie. Daar zat ik, mond open, deur op slot, een heldere opdracht en een zandloper. Ik deed wat hij vroeg…in willekeurige volgorde.

piekmoment
De eerste editie van Dutchweekend Saalbach was een succes!

De bazige top 10:

1. We hadden deze winter eindelijk weer eens mannen op kantoor, 3 zelfs! Beter voor de balans, in alle opzichten.
2. Onze website is een pareltje geworden. Al zeg ik het zelf. Na jaren van (door)ontwikkelen staat onze website nu zowel functioneel als cosmetisch als een huis.
3. Stevige uitbreiding van ons assortiment met leuke nieuwe dorpen, waar we ook meteen veel boekingen hebben gehad. Dorpen zoals o.a. Ischgl, Schladming, Meiringen en Alpbach.
4. Mede door de nieuwe website hebben we 20% meer klanten dan vorig jaar; nieuwe sportieve klanten die door bemiddeling van Summit Travel zijn gaan wintersporten. Leuk, leuk!
5. Ook met de ons zo goed liggende maatwerkreizen liep het lekker. We hebben weer voor zo’n 200 bedrijven de personeelsreis naar de sneeuw mogen organiseren.
6. Trots op beide Dutchweekends: Dutchweekend Italia was weer als vanouds een geweldig event en Dutchweekend Saalbach, dat voor het eerst werd georganiseerd, was een voltreffer.
7. Ook verdriet in de tent: mijn langst zittende medewerker Sandra gaat weg! En onze Fuif-Fauve gaat ons inruilen voor een wereldreis. Zomaar 2 dames in 1 klap moeten vervangen.
8. Mobiel, mobiel, mobiel. Bizar dat we onder druk worden gezet door Google. Binnenkort moeten wij er ook aan geloven, onze website wordt ‘responsive’ (Google maar voor de betekenis).
9. Door de overname van Bizztravel door de Sundio groep en het verdwijnen van het label Arke, gaan wij weer wat plaatsjes opschuiven in de ranglijst 🙂
10. En uiteraard: super trots op de geboorte van een nieuw Summit-kindje AlpenReizen (voor uw zomervakantie in de Alpen!) en trots op de moeder.

10392326_943165519061625_36451419343776718_n_d9a
Een mooie afsluiter van een heel mooi wintersportseizoen!

Daar kwam Nick weer aan, met kordate stappen. “je tijd is om Robbie, zin afmaken en pen op tafel!”. Ik gehoorzaamde weer. Met een lach. Best een mooi rijtje. En ruim binnen de tijd.

RJ de baas