Ga deze winter skiën in het Zwitserse Saasdal

Welke bestemming denk jij aan bij een vakantie in Zwitserland? Het Saasdal is een populaire en geliefde wintersportbestemming in het Zwitserse kanton Wallis. In onze vorige blog schreven we al over de verschillende skigebieden in Zwitserland waar wij accommodaties aanbieden. Eén van die skigebieden is Saas-Fee: een skigebied in het Saasdal. Het Saasdal bestaat uit 4 wintersportplaatsen: Saas-Grund, Saas-Fee, Saas-Almagell en Saas-Balen. In de eerste 3 skidorpen hebben wij accommodaties. We vertellen je graag meer over het skigebied en deze 3 skidorpen.

Het skigebied Saas-Fee

Het skigebied Saas-Fee is een erg sneeuwzeker en uniek skigebied in de Zwitserse Alpen. Het gebied is sneeuwzeker dankzij de ligging tot wel 3.600 meter hoogte. Je vindt hier voor ieder wat wils: voor beginners tot gevorderden. Ontdek ongeveer 145 kilometer aan pistes, waarvan 35 kilometer blauw, 80 kilometer rood en 30 kilometer zwart. Dit skigebied behoort tot de hoogste wintersportgebieden ter wereld en telt maar liefst 13 toppen die hoger zijn dan 4.000 meter! Wist je dat je hier ook het hoogstgelegen draaiende restaurant ter wereld vind op een hoogte van 3.500 meter? Dit is een unieke ervaring!

De wintersportbestemming Saas-Fee in het Saasdal

De bijnaam van de wintersportbestemming Saas-Fee is ‘Parel van de Alpen’ en dat is niet voor niets. Het is een prachtig skidorp: gelegen op 1.800 meter hoogte en omringd door maar liefst 13 bergtoppen van ruim 4.000 meter. Een groot voordeel is dat Saas-Fee autovrij is. Er rijden elektrische taxi’s die je vanaf de parkeergarage aan de rand van het dorp naar je accommodatie brengen. Hierdoor kun je onbezorgd rondlopen en genieten van al het moois. Saas-Fee is een gezellige wintersportbestemming waar je verschillende bars, pubs en discotheken hebt om je in de avonduren te vermaken.

Saas-Fee in het Saasdal

Het skidorp Saas-Fee (PPR/Saastal Tourismus AG)

Het skidorp Saas-Almagell in het Saasdal

Saas-Almagell is een authentiek Zwitsers bergdorp. Het skidorp ligt aan het einde van het Saasdal en richting het stuwmeer Mattmark. Saas-Almagell is een ideale wintersportbestemming voor gezinnen met kinderen en beginnende wintersporters. Op de flanken van de Heidbodme vind je het compacte skigebied van Saas-Almagell zelf. Bij het skidorp liggen brede pistes die niet al te lastig zijn: vrijwel iedereen kan hier snel uit de voeten. Wist je dat Saas-Almagell de geboorteplaats is van de Zwitserse skilegende Pirmin Zurbriggen?

Het Zwitserse Saas-Grund

Ook in Saas-Grund in het Saasdal hebben wij accommodaties in ons assortiment. Saas-Grund ligt op een hoogte van ongeveer 1.560 meter. Het is een charmante wintersportbestemming in het Saasdal. Ontdek het eigen, kleine skigebied bij Saas-Grund met zo’n 35 kilometer aan pistes. In Saas-Grund vind je de langste rodelbaan van Wallis en die is maar liefst 11 kiloemter lang! Ook kun je hier uitstekend langlaufend of wandelend de omgeving bewonderen. Voor de après-ski kun je uitwijken naar Saas-Fee, maar ook in Saas-Grund kun je een drankje nuttigen in de gezellige barretjes.  

Saas-Grund in het Saasdal

Het skidorp Saas-Grund (PPR/Saastal Tourismus AG/Christof Schmidt)

De komende winter het Saasdal ontdekken?

Ben jij enthousiast over het Saasdal en wil je de komende winter graag hier op wintersportvakantie? Dat kan! Bekijk hier de mogelijkheden die wij online aanbieden in het Saasdal. Heb je vragen over de bestemming of accommodaties? Dan staan onze reisadviseurs voor je klaar. Stuur een mail naar info@summittravel.nl of bel naar 010 279 96 32.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *