Dutchweekend Italia – De burgervader spreekt

“Het was een grote eer voor ons, Sauze d’Oulx, een bergdorp op 1509 meter hoogte in het Olympische Via Lattea skigebied met 400 km aan pistes, om als gastheer op te treden van de 1e editie van het Dutchweekend Italia wintersport event in maart 2013!”, aldus burgemeester Mauro Meneguzzi.

DutchweekendItalia01

Afgelopen winter organiseerde Summit Travel samen met Dutchweek.nl en Discovery Italy de 1e editie van het Dutchweekend Italia Ski & Snowboard Event in het charmante skidorp Sauze d’Oulx. Dat was een overweldigend succes, al zeggen we het zelf, met 500 enthousiaste deelnemers. We gaan hier dus zeker mee door de komende jaren! En daar is de burgemeester van Sauze d’Oulx maar wat blij mee. Van hem kwam deze bijzonder leuke blogbijdrage (door ons zonder censuur, taboes en beperkingen, één op één  vertaald).

Hoewel “Holland” bij ons natuurlijk al snel geassocieerd wordt met tulpen, kaas, klompen en molens, waren dit niet de eerste dingen die bij ons opkwamen toen wij kennis maakten met de deelnemers aan Dutchweekend Italia. We leerden de Hollanders kennen als tolerant en open-minded, een volk dat nieuwsgierig is naar andere culturen en gebruiken. Daarnaast zijn het ware feestgangers en koesteren ze een grote liefde voor bier en sport, en wel winstersport in het bijzonder!
We waren echt aangenaam verrast door hun passie voor en toewijding aan het skiën en snowboarden, zelfs na lange nachten vol feesten. We zijn oprecht trots op onze Hollandse partners Summit Travel en Dutchweek.nl vanwege het grote succes van deze 1e editie. Het was ook geweldig om te zien dat vrijwel al hun gasten steeds met veel plezier deelnamen aan alle georganiseerde feestjes!

DutchweekendItalia04

DutchweekendItalia07

In het hele dorp was er dan ook voortdurend sprake van een feestelijke stemming. De winkels waren versierd met Nederlandse en Italiaanse vlaggen, en op straat en uiteraard uit de diverse bars en pubs klonk voortdurend het enthousiaste geluid van vrolijke deelnemers. Op de Sportinia pistes, waar Nederlandse DJ’s elke middag een fantastisch feest verzorgden, danste men met de skischoenen aan op de tafels! Een nieuw fenomeen bij ons, dat zowel door andere toeristen als door dorpsgenoten die toevallig voorbij liepen zeer werd gewaardeerd. De drie belangrijkste horecagelegenheden die bij het feest betrokken waren (de Capanna Kind op de pistes, The Village Café onderaan de pistes en het centraal in het dorp gelegen Miravallino Club), waren ook stuk voor stuk zeer enthousiast over het Dutchweekend en kijken nu al uit naar de 2e editie in maart 2014.

DutchweekendItalia06

DutchweekendItalia03

Serenella Marcuzzo, President van de Sauze d’Oulx Tourist Association meldde me laatst: “Alle suggesties en verbeterpunten die zijn aangedragen door de organisatie nemen we ter harte. We zullen zeker ook op alle fronten meehelpen aan het verhogen van de naamsbekendheid van dit evenement, onder meer door middel van onze Social Media kanalen en onze stand op de Vakantiebeurs straks in januari in Utrecht. Al met al is het Dutchweekend voor ons dorp Sauze d’Oulx een prima gelegenheid geweest om onze fraaie wintersportmogelijkheden voor de Nederlandse markt te promoten. Deze markt willen we enorm graag verder veroveren, met behulp van Summit Travel!”

DutchweekendItalia02

En daar sluit ik me volledig bij aan. Ik wil graag eindigen met het uitspreken van de wens dat het Dutchweekend Italia een jarenlange traditie gaat worden! Wij zullen er vanuit de gemeente, de horeca en alle organisaties die hier in Sauze d’Oulx het skiën mogelijk maken, alle medewerking en ondersteuning aan geven. We wensen de organisatie nu al veel succes bij de voorbereiding en uitvoering van de 2e editie die plaatsvindt van 20-23 maart 2014!
BurgemeesterSauzedOulx
door Mauro Meneguzzi, de burgemeester van Sauze d’Oulx


Wat vond de lokale bevolking van het Dutchweekend? Hoe hebben de deelnemers het beleefd?
Lees het in een van de volgende edities! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *