Enjoy, relax & experience!

Acht dagen lang skiën in kleine groepjes met hetzelfde skiniveau, iedere dag een ander skigebied verkennen, één hotel als uitvalsbasis, gezamenlijk koffieleuten, lunchen en après-skiën! Vooral geliefd onder ‘kilometervreters’, alleenstaanden en reisgenoten met onderling verschillende skiniveaus. Dat is de Super Skisafari, een geheel verzorgde reis met skibegeleiding!

De Snow Experience Super Skisafari

Ook komende winter biedt Summit Travel de Super Skisafari reizen van Snow Experience aan. In dit artikel zullen we u kennis laten maken met de Super Skisafari. De gidsen van Snow Experience zullen gedurende de winter van zich laten horen en uiteraard zullen wij een ieder trakteren op prachtige foto’s van de schitterende gebieden die zij bezoeken.

Wat is een Super Skisafari?

Een Super Skisafari is een geheel verzorgde reis (vervoer, overnachting met ontbijt en diner, skipas voor alle gebieden en ski/snowboard begeleiding) waarbij je dagelijks een ander skigebied bezoekt. Je bezoekt dus in één week tijd veel verschillende skigebieden en dan natuurlijk alleen maar de hoogtepunten! Onder begeleiding van gediplomeerde skileraren en snowboardleraren (de gids) worden verschillende skigebieden verkent en wordt er bij de leukste, lekkerste of meest bijzondere hutjes gepauzeerd. Samen met andere wintersporters van je eigen niveau/tempo trek je door de gebieden. De gids zorgt ervoor dat er gezamenlijk met de andere groepen afgesproken wordt voor de pauze, zodoende kom je elkaar telkens weer tegen bij de koffiepauze, lunch en de après-ski en ski/board je op je toch op je eigen niveau.

Gedurende de Super Skisafari verblijft de groep in één vast hotel (3***). Vanuit hier bezoek je elke dag een ander skigebied om je zoveel mogelijk te laten genieten van de omgeving en de verschillende skigebieden. Dit betekent veel skiën, boarden en genieten, met andere deelnemers die hetzelfde skiniveau hebben als uzelf.

De reis duurt van vrijdagavond tot zondagochtend een week later. Effectief ben je dus 8 dagen in Oostenrijk of Italië. Het vervoer vanuit Nederland is ook geregeld en is een heerlijke start van de vakantie. De reis vindt namelijk plaats met de trein, de Alpen Express brengt je vanuit Nederland naar Oostenrijk. Je reist dus ’s nachts en kunt heerlijk genieten van een bed in de 4-persoons gereserveerde slaapcoupé! Vanaf het treinstation word je per bus naar de bestemming gebracht. Uitgerust aankomen plus een extra dag op wintersportvakantie, dat is toch super!

SuperSkisafari02

Waar gaat de Super Skisafari heen?

In totaal worden er in het seizoen 2013-2014 vier verschillende Super Skisafari’s aangeboden. Deze vier reizen gaan dus allemaal naar een verschillende regio waarin bekende maar ook minder bekende skigebieden te vinden zijn. De Super Skisafari wordt aangeboden in Oostenrijk, Zwitserland en Italië:

Salzburger Super Skisafari
20 t/m 29 december 2013
8 topgebieden in het Salzburgerland!
o.a. Saalbach-Hinterglemm,
Zell am See & Kaprun
Zillertaler Super Skisafari
10 t/m 19 januari 2014
Zillertal – 11 skigebieden
o.a. Fügen, Tux &
Königsleiten
Dolomiti Super Skisafari
31 januari t/m 9 februari 2014
Dolomiti = UNESCO Wereld Erfgoed
o.a. San Pellegrino, Arraba &
Moena

Dreiländer Super SkiSafari
14 t/m 23 maart 2014
Het drielandenpunt Zw-Oo-It,
verscheidenheid aan skigebieden.
o.a. Ischgl, Serfaus, St. Valentino

Wie gaan er met deze reizen mee?

De Super Skisafari is een groepsreis, georganiseerd voor echte wintersportliefhebbers. Mensen die ervan genieten om veel winter te zien en te beleven. Het is ook niet zomaar iets natuurlijk, in één week zoveel skigebieden bezoeken.

Iedereen die zelfstandig een rode piste af kan skiën is welkom! Natuurlijk zit er veel verschil in het tempo waarop iemand dit kan en ook is niet elke rode piste hetzelfde. Toch is het een handige graadmeter om te bepalen of het niveau bij je past. Maar wie kom je nu tegen tijdens zo’n reis?
1. De “kilometervreters”, een mooie benaming voor de deelnemers die meegaan juist voor de grote afstanden die er op de ski’s of het snowboard kunnen worden afgelegd. Grote afstanden afleggen en toch steeds weer nieuwe plaatsen ontdekken.
2. Naast de kilometervreters zijn er veel stellen die deelnemen aan deze reizen: koppels die wel graag samen op wintersportvakantie gaan maar toch ieder hun eigen tempo hebben. De ene skiet bijvoorbeeld liever wat harder dan de ander en binnen de groepsindeling op niveau hoef je dus nooit harder of langzamer te gaan dan je eigenlijk wilt. Tijdens de pauzes komen de groepen altijd weer samen en zo kun je alsnog heerlijk samen genieten van een “apfelstrüdel mit heisse choco”.
3. Ook veel alleengaanden boeken de Super Skisafari. Het is namelijk een ideale reis om veel nieuwe wintersportvrienden te leren kennen. Het is voor iedereen vrij om te kiezen met welke niveaugroep je meegaat en zodoende kan iedereen gedurende de week veel wisselen om zoveel mogelijk deelnemers te leren kennen.

SuperSkisafari01

Waarom meegaan?

Heb jij zin in een zorgeloze wintersportvakantie waar alles voor je geregeld is en je alleen maar hoeft te genieten, veel ontdekken en niets te hoeven organiseren? Dan is een Super Skisafari zeker iets voor jou!

In Nederland stap je op vrijdagavond op de Alpen Expres en dan begint de vakantie direct! Je hoeft niet zelf te rijden en komt uitgerust aan op bestemming. Acht dagen, vele kilometers aan piste en tassen vol ervaringen later stap je in Oostenrijk weer op de trein om op zondagochtend weer terug te komen in Nederland. Als aandenken zorgen de gidsen van Snow Experience ook nog eens voor een digitaal fotoalbum, zodat je altijd weer even kunt terugdromen over de plekken waar je bent geweest.

BartSnowExperience‘Is uw interesse gewekt en bent u nieuwsgierig naar een Super Skisafari? Bekijk meer details over de Skisafari’s of meldt u direct aan via het boekingsformulier op de website van SnowExperience’, Bart Krijnen – Snow Experience.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *