Met de familie op wintersport tijdens de voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie is een populaire periode voor een wintersportvakantie. In het zuiden van Nederland wordt tijdens deze vakantie uitbundig carnaval gevierd. Verkleed als indiaan of Superman geniet men volop van de hossende muziek en vele liters bier. Is dat ook jouw ideale voorjaarsvakantie of zie je die toch iets anders voor je? Wat als je niet zoveel met carnaval hebt of juist carnaval in de Alpen wilt ontdekken én beleven? Lees verder en ontdek de 5 voordelen van een familievakantie in de Alpen tijdens de voorjaarsvakantie!

1. Nederlands carnaval ontvluchten

Het uitbundige carnavalsfeest: je houdt ervan of je houdt er totaal niet van, vaak is er geen middenweg. Een perfecte manier om de carnavalsgekte te ontwijken is door af te reizen naar de adembenemende, witte Alpen. Terwijl het feest in het zuiden van Nederland losbarst, geniet jij van de voorjaarszon in de Alpen. Na wat afdalingen plof je neer bij een berghut of -restaurant en kom je helemaal tot rust onder het genot een koud biertje en Kaiserschmarrn. Voor kinderen is het typische Oostenrijkse drankje ‘Almdudler’ een echte aanrader; verfrissend lekker! Vergeet je ondertussen niet goed in te smeren, want als het goed is doet de zon flink z’n best!

Overheerlijke Kaiserschmarrn

Overheerlijke Kaiserschmarrn

2. Toch carnaval vieren, maar dan in de Alpen

Ben jij wél een carnavalsliefhebber? En tegelijkertijd een liefhebber van wintersport? De keuze kan dan lastig zijn, want het is maar één keer per jaar voorjaarsvakantie. Een voordeel aan de Alpen is het feit dat men hier ook carnaval viert! Uiteraard is carnaval in de Alpen niet hetzelfde als in Nederland. Elk gebied heeft eigen tradities. Zo vinden in Tirol (Oostenrijk) de ‘Imster Schemenlaufen’ plaats: een gemaskerde optocht met alleen mannen. In Prad (Italiaanse Dolomieten) verjagen wit geklede mannen met bellen de winter tijdens ‘Zusslrennen’ en in de Zwitserse Alpen is een kleine optocht genaamd ‘Umzug’. Verwacht hier echter geen grote praalwagens tijdens de optocht. Daarnaast wordt carnaval groots gevierd op vele plaatsen in Duitsland. Men noemt het hier ‘Karneval’ of in het zuiden ‘Fasching’. Ten slotte Frankrijk, waar traditioneel pannenkoeken, wafels of beignets worden gegeten tijdens ‘Mardi gras’. Al met al kun je wintersport én carnaval ook perfect combineren!

Mardi gras in Frankrijk

Mardi gras in Frankrijk

3. Ontspannen met de Krokus Express op wintersportvakantie

Speciaal tijdens de voorjaarsvakantie rijdt er vanuit Nederland de Krokus Express naar wintersportgebieden in Oostenrijk. Deze trein vertrekt komende krokusvakantie (2020) op zaterdag 15 februari vanuit Nederland en brengt je op zaterdag 22 februari weer netjes naar huis. Het leuke aan deze trein is dat hij overdag rijdt, onderweg kun je dus alvast heerlijk dagdromen over je aankomst in het wintersportgebied.

4. Optimale sneeuwcondities

De voorjaarsvakantie is een ontzettend populaire periode voor een wintersportvakantie bij veel sneeuwliefhebbers. Dit heeft niet alleen te maken met het feit dat men in februari en/of maart een weekje vrij is. Ook de sneeuwcondities in de Alpen spelen een rol. In de periode van eind februari en begin maart zijn de sneeuwcondities namelijk optimaal! Daarnaast worden de dagen weer langer, waardoor je langer op de berg kunt genieten. Ook laat de zon zich in deze periode steeds meer en vaker zien, waardoor je een lekker bruin kleurtje op kunt doen tijdens het zonnen op een terras.

Optimale sneeuwcondities tijdens de voorjaarsvakantie

Optimale sneeuwcondities tijdens de voorjaarsvakantie

5. Ideaal voor gezinnen én families

Gezinnen en families trekken tijdens deze vakantie naar de Alpen om met z’n allen te genieten van een heerlijke vakantie met sneeuwpret. Terwijl kinderen hun ski-skills verbeteren bij een skischool, genieten overige familieleden samen van afdalingen op de piste. Gezien de periode zijn jouw kinderen zeker niet de enigen bij de skischool, waardoor ze een hoop nieuwe vriendjes en vriendinnetjes zullen maken. Daarnaast zijn er op vele plaatsen speciale kinderclubs en speellanden aangelegd. Zo zullen ouders en ook de kinderen weer een onvergetelijke wintersport beleven!

Met de kinderen op wintersportvakantie!

Met de kinderen op wintersportvakantie!

Voorjaarsvakantie 2020

Dit is dé populairste periode van het jaar voor wintersport, dus wacht niet te lang met het boeken van jouw ideale vakantie! De voorjaarsvakantie valt in de volgende regio’s als volgt (dit zijn de adviesdata van de Rijksoverheid):

  • Noord-Nederland: 15 februari tot en met 23 februari 2020;
  • Midden- & Zuid-Nederland: 22 februari tot en met 1 maart 2020.

Controleer deze data echter altijd met de exacte data van de school van jouw kinderen!

Heb jij jouw vakantie voor het voorjaar 2020 al geboekt of ben je nog op zoek? Voor hulp en al je vragen kun je contact met ons opnemen, onze reisadviseurs staan voor je klaar!

Eén reactie op “Met de familie op wintersport tijdens de voorjaarsvakantie”

  1. Katrien schreef:

    Hoi! Wij zijn aan het kijken om met Krokus naar de bergen te trekken. Mijn zoon is into snowboarden. Mijn dochter zal voor de eerste keer kennismaken met skilatten. Spannend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *