Het Geheim van het Oostenrijkse Kussen

Een van de genoegens van een verblijf in een Oostenrijks hotel of pension is toch wel dat je je aan het einde van de dag kunt neervlijen op een fijn, (liefst groot!) wit bed. Het maakt niet veel uit of je dit doet na een dag intensief skiën en après-skiën of, zoals wij van Summit Travel, na het bezoeken van een hele rits accommodaties die mogelijk geschikt zouden kunnen zijn voor de uitbreiding van ons assortiment. We controleren alles grondig dus u begrijpt: ook de bedden dienen te worden getest.
Het vooruitzicht van dat grote witte bed, in combinatie met een open raam of balkondeur voor wat heilzame frisse berglucht (en met een beetje geluk een kabbelende bergbeek in de achtertuin van je pension) lokt, en maakt dat je de neiging krijgt om met de kippen op stok te gaan.

Maar.

Er is één specifieke accessoire op dat mooie witte bed waar wij van Summit Travel het geheim maar niet van kunnen ontrafelen. We hebben het over Het Oostenrijkse Kussen.
Het Oostenrijkse Kussen is in de regel kunstig opgemaakt. De mooie knik in het midden lokt je naar het bed, zoals in de eetzaal mooi gevouwen servetten de Guten Appetit aanwakkeren. We zien een overeenkomst.
Soms liggen de kussens veelbelovend opgestapeld, waardoor de eerste indruk is dat je er niet alleen heerlijk in kunt wegzakken, maar ook nog keuze hebt of je dat in een of in meerdere kussens doet. Schijn bedriegt echter, want na het uitvouwen blijft er een plat exemplaar over waarvan wij tot op heden nog niet hebben begrepen hoe we er een bruikbare steun voor ons hoofd van kunnen maken.
Een enkele keer ook ligt het hoofdkussen simpelweg verstopt achter wat mooie sierkussens en ontdek je het pas als het te laat is, namelijk wanneer je te moe bent om je er nog al te lang het hoofd over te breken.

Wat is het geheim, wie onthult het ons? Worden wij geacht Het Oostenrijkse Hoofdkussen dubbel te vouwen? Op te rollen? Twee kussens op elkaar is evenmin een succes, want zodra je je hoofd laat zakken schuift de vulling opzij en ligt je hoofd nog direct zonder enige steun plat op het matras. Het is een raadsel, en raadsels dienen te worden opgelost. Wie biedt?

OostenrijkHotelPensionKussen2

OostenrijkHotelPensionKussen3

OostenrijkHotelPensionKussen1

OostenrijkHotelPensionKussen4

2 reacties op “Het Geheim van het Oostenrijkse Kussen”

  1. walra schreef:

    Haha, is het mysterie inmiddels al ontrafeld?

  2. Melanie schreef:

    @walra Jij hebt vast het verlossende antwoord!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *