In beeld: 10 Oostenrijkse pistes die absoluut de moeite waard zijn

Oostenrijk is de absolute favoriet van de Nederlandse wintersporter. Het land kent zo’n 425 skiresorts en biedt excellente skicondities. Wintersporters vinden altijd wel een gebied dat past bij de wensen en hebben vervolgens oneindig veel pistes om te ontdekken. Deze 10 Oostenrijkse pistes bijvoorbeeld…

Inneralpbach afdaling (nummer 47), Ski Juwel Alpbachtal-Wildschönau

Deze rode piste brengt je via een schilderachtige witte weg naar Inneralpbach op 1050 meter. De piste loopt door de bossen en biedt een mooi uitzicht op het tegenoverliggende hooggebergte.

Viehhöfen afdaling (nummer 68) – Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang- Fieberbrunn

De afdaling naar Viehhofen is één van de langste pistes van het Skicircus en is blauw van kleur. Via de nieuwe Schonleiten gondel en vervolgens de stoeltjeslift Polten, kom je op de 1914 meter hoge Grosser Asitz uit en daar begint het avontuur. Voor beginners en liefhebbers is dit een prachtige piste om dé magie van de wintersport te ervaren. De route loopt door de bossen en biedt prachtige vergezichten.

Westside Story (ski route X2) – Zell am See-Kaprun

De Westside Story is niet alleen een wereldberoemde film, maar ook de naam van een prachtige freeride route op de Kitzsteinhorn. Vanwege lawinegevaar is de route helaas niet altijd geopend. Is dit wel het geval, dan kun je optimaal genieten met deze afdaling. De beelden spreken voor zich:

Hochberg afdaling (nummer 16) – Ski Juwel Alpbachtal-Wildschönau

Deze piste is zwart van kleur en was vroeger een FIS afdaling. Uitdaging gegarandeerd. En bij helder weer kijk je tijdens het afdalen uit over de prachtige Alpenvallei. Zorg dan ook dat je tijdens je bezoek aan Niederau deze piste meeneemt in je route!

Lorenzital afdaling (nummer 9) – Brandt, Vorarlberg

Het gebied rondom Brand, Bursenberg en Burs telt zo’n 65 pistekilometers en kent prachtige afdalingen, hoog boven het wolkendek. Eén van die afdalingen start op de 2000 meter hoge Glattjoch. In het begin is deze blauw van kleur, maar naarmate je daalt wordt het een rode piste. Een prachtig uitzicht gegarandeerd! Je kunt er ook voor kiezen om nog iets verder af te dalen via de blauwe route, want dan kun je op een gegeven moment gebruik maken van een zwarte piste (nummer 16) Deze staat bekend als één van de zwaarste in de regio. De beelden spreken voor zich:

Diedamskopf afdaling (nummer 1 en 22) – Bregenzerwald, Vorarlberg

De Diedamskopf is met 2090 meter één van de hoogste bergtoppen in de regio. Het gebied leent zich prima voor de beginnende skiër en ook tourskiërs komen er aan hun trekken. Wie begint met piste nummer 1, ziet op een heldere dag zelfs de Bodensee in Duitsland liggen. Dat zegt natuurlijk wel wat over het uitzicht. De afdaling is 1270 meter lang en begint als zwarte piste, maar gaat later over in een rode piste (nummer 22).

Schwarzkogel afdaling (nummer 56) – Skigebied Kitzbühel-Kirchberg

Voor de liefhebber heeft het skigebied Kitzbühel-Kirchberg veel te bieden. Neem piste 56 vanaf de top van de Hochsaukaser naar het dorp Aschau. Tijdens een 1000 meter lange afdaling geniet je van mooie vergezichten en ski je dwars door de bossen. Eenmaal bij het eindpunt aangekomen, moet je echter wel een bus terug nemen naar de Pengelstein gondel. De moeite waard? Kijk en oordeel zelf!

Rufikopf afdaling (nummer 38A) – Lech- Zürs am Arlberg

Niet de allermoeilijkste afdaling, maar waarschijnlijk wel de allermooiste. Piste 38 vanaf de 2362 meter hoge Rufikopf voert je door een bijzonder hooggebergtelandschap. Je neemt de kabelbaan vanuit Lech naar de top en begint daar aan de voornamelijk blauwe afdaling. Genieten geblazen, bekijk de beelden maar!

Kandahar afdaling (piste 35) – St. Anton am Arlberg

Kandahar is een bekende afdaling in het skigebied Ski Arlberg bij St. Anton am Arlberg. Voorheen werden hier namelijk wereldkampioenschappen gehouden. De piste is zwart van kleur en dus niet aan te raden voor beginners. Wat overigens wel aan raden is, zijn de prachtige vergezichten die je tijdens de afdaling gepresenteerd krijgt.

Planai afdaling (piste 1)– Schladming

Save the best for last? In 2010 werd de Planai afdaling in Schladming uitgeroepen tot mooiste piste van de Alpen en dat gebeurt natuurlijk niet zomaar. De piste is kwalitatief goed onderhouden en is bovendien een zeer snelle wereldcup piste. Jaarlijks houdt men in Schladming de FIS Planai nachtrace, een slalom die plaatsvindt in de late(re) uren en gepaard gaat met gezellige feesten. De piste zelf: uitdagend, schilderachtig en lekker breed.

Met 425 skiresorts zijn er natuurlijk nog veel meer schitterende Oostenrijkse pistes om te ontdekken. Welke zou jij in het bijzonder willen uitlichten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *