Wat is het leukste restaurant tijdens de wintersport? Ontdek de top 7!

Leukste restaurant tijdens de wintersport

Skiën, snowboarden of wandelen door een adembenemende witte wereld. Het liefst met de zon erbij zodat je nog bruin kunt worden ook. Aan het einde van de dag terug naar het skidorp en genieten van après-ski. Bij zo’n actieve dag mag eten natuurlijk niet ontbreken! Zowel op de pistes als in de skidorpen heb je een ontzettend uitgebreid en gevarieerd aanbod van restaurants. Wij zijn op onderzoek uitgegaan en hebben een paar van onze collega’s gevraagd wat hun favoriete restaurant is tijdens de wintersport. Ontdek de top 7 restaurants die je niet mag missen tijdens je wintersportvakantie!

1. Restaurant Aunerhof in Westendorf

Aunerhof is een traditioneel Oostenrijks restaurant, gelegen in de bossen van Westendorf. Aunerhof is op verschillende manieren te bereiken: vanuit Westendorf is het 45 minuten wandelen, maar je kunt ook met de auto of fiets komen. Daarnaast kun je in de winter op de langlaufski’s bij dit restaurant komen. Echter is er nog een hele speciale manier! Stap in de koets die wordt voortgetrokken door paarden en laat je afzetten bij Aunerhof. Het lijkt wel een sprookje! Geniet vervolgens van heerlijke gerechten met op de achtergrond Oostenrijkse live muziek.

2. Restaurant La Chaumière in Val Thorens

In het centrum van Val Thorens vind je restaurant La Chaumière. Ontdek in dit restaurant de typisch Savoyaardse gerechten. De specialiteiten van La Chamière zijn kaasfondue, raclette en tartiflette. Heb je die gerechten altijd al een keer willen proeven? Dan moet je in bij La Chaumière in Val Thorens zijn! Het restaurant heeft een gezellige sfeer en het eten is erg lekker, wat wil je nog meer?

Overheerlijke kaasfondue
Overheerlijke kaasfondue

3. Anthony’s in St. Anton

Anthony’s ligt in het centrum van St. Anton en hoort bij Anthony’s Life & Style Hotel. Je hebt hier keuze uit twee restaurants met eigen specialiteiten. Happy Valley is een steakhouse & bar met Amerikaanse specialiteiten. Geniet hier bijvoorbeeld van een heerlijke burger. Daarnaast kun je genieten van de Italiaanse keuken bij Anthony’s pizzaria & coffeeshop. Beide restaurants hebben een moderne en sfeervolle uitstraling waar je heerlijk kunt eten.

4. Berggasthof Nieding in Brixen im Thale

Tijdens de dalafdaling in Brixen im Thale is een stop bij Berggasthof Nieding een echte aanrader. Nog nooit eerder heeft een van onze collega’s zo’n lekkere cordon bleu gegeten. Om precies te zijn een cordon bleu met friet en ‘preiselbeeren’: rode bosbessen.

5. Larmachalm in Königsleiten

De Larmachalm in Königsleiten wordt door velen ook wel de ‘kippenbar’ of het ‘kippenrestaurant’ genoemd. Ze serveren hier namelijk de allerlekkerste kippetjes. Wat dacht je van een halve (of misschien zelfs een hele) haan met frietjes? Heb jij ook al trek? Ben jij op de piste met allemaal kip liefhebbers, maar houd je zelf niet zo van kip? Geen zorgen, want er staat genoeg anders op de kaart! Vanaf het grote terras kun je heerlijk genieten van de zon en heb je een prachtig uitzicht op de Stausee.

6. Pinzgauer Hütte in Zell am See

Bij de Pinzgauer Hütte in Zell am See heb je een fantastisch uitzicht en heerlijk eten. Geniet van de Pinzgauer Käsespätzle, Kartoffelgröstel en andere voortreffelijke specialiteiten die op het menu staan. Extra leuke bijkomstigheid is dat je door een tractor met een sleepkabel erachter wordt teruggebracht naar de piste om verder te skiën. Daarnaast hebben ze bij de Pinzgauer Hütte een leuke huiskat die wel van een knuffel houdt.

Pinzgauer Hütte
Pinzgauer Hütte in Zell am See

7. Restaurant Del Rossi in Saalbach

De laatste tip van dit lijstje is een restaurant in Saalbach. Restaurant Del Rossi ligt in het centrum van bruisende skidorp. Ontdek bij Del Rossi de excellente burgers, steaks en drankjes. Daarnaast heb je ook keuze uit diverse pizza’s en pasta’s, zo is er voor iedereen genoeg keuze. Zodra je binnen stapt bij dit restaurant voel je meteen dat er een gezellige en Oostenrijkse sfeer hangt.

Wat is jouw favoriete restaurant?

Ben jij bekend met deze 7 restaurants of ken jij andere leuke én lekkere restaurants waar je tijdens wintersport te vinden bent? Laat het ons weten! Wij zijn benieuwd naar jouw favoriete restaurant(s) tijdens jouw wintersportvakantie!