Met de lange latten op het smeulend asfalt, Verstappen op date met topskiester

Wat is dat de laatste tijd toch met de ski- en autowereld? Er verschenen onlangs diverse berichten waarbij veelal befaamde skiërs en coureurs een kijkje bij elkaar in de keuken namen. Dat leidde natuurlijk tot spannende challenges, bijzondere momenten en een mooie verzameling supercars.

De supercars van Jon Ollsen

Via onze Facebook pagina deelden wij eerder deze week een foto van de nieuwe ‘supercar’ van topskiër Jon Ollson. Hij bevestigde zijn skibox aan het dak van de 800pk Lamborghini Huracan. De Zweed staat er om bekend te stunten in de sneeuw. Niet alleen als freestyle skiër, maar ook met zijn ‘bescheiden verzameling aan supercars’. Zo reed hij eerder al door de sneeuw met een Audi R-8, Nissan GT-R, Lamborghini Gallardo, Lamborghini Murciélago en de Audi RS6 DTM. De laatstgenoemde auto haalde bovendien het nieuws. Deze unieke Audi werd vorig jaar op brute wijze gestolen van de nieuwe eigenaar en uitgebrand aangetroffen in een parkeergarage in Amsterdam. Gelukkig heeft Ollson er niet al te lang van wakker gelegen en toert hij komende winter met zijn nieuwe speeltje door de Alpen.

ski-en autowereld

Ollsen met een van zijn Lamborghini’s op de piste

Skiënd achter een Ferarri

Asfaltskiën, het lijkt in eerste instantie een prima alternatief voor wintersport in de lage landen, gezien het gebrek aan reliëf en sneeuwval. Je hebt er tevens niet veel nodig, slechts een set ski’s, beschermende kleding en als het even kan, een Ferrari. Tenminste, dat is wanneer je snelheid wil maken. Brits skiracer Jan Farrell brak onlangs het wereldrecord asfaltskiën. Hij deed dit door zich voor te laten slepen door een Ferarri 458 Italia. Met dit racemonster behaalde hij een snelheid van 63,78 kilometer per uur en verbeterde daarmee het record van de Amerikaan Erik Roner (51,4 km/u).  Farell deed dit op Atomic World Cup reuzenslalom ski’s.

Max ‘op date’ met skiester Lindsey Vonn

De Amerikaanse Alpineskiester Lindsey Vonn miste afgelopen weekend de FIS AUDI Skiweltcup in Sölden vanwege een enkelblessure. De flamboyante blondine speelde zich elders wel in de kijkers, namelijk bij het team van Red Bull Racing. Een tijd geleden plaatste de skiester via social media een bericht dat ze in een raceauto zat. Niemand minder dan Max Verstappen reageerde hierop en zei dat de helm haar goed stond. Vonn vroeg Max vervolgens om tips en de twee werden samen gespot tijdens de bijeenkomst van Red Bull Sporters.  Voor haar verjaardag ontving de Amerikaanse ook nog taart van het Red Bull race team.
Lindsey Vonn bracht onlangs haar eigen boek uit ‘Strong is the new beautiful’. Hierin geeft ze o.a. tips over fitness, voeding, trainingsschema’s en legt ze de hype rond snel gewicht verliezen aan banden.

ski-en autowereld 2

Team Red Bull overhandigt taart aan de jarige Lindsey Vonn (foto: RaceXpress.nl)

Snelheidsduivels uit Italië

De overeenkomsten tussen de skiwereld en de racewereld lijkt vooral te doen te hebben met de hoge dosis adrenaline en de extreme snelheden. En het feit dat je bij deze combo bijna overal de naam Red Bull aantreft. Met een F1-auto haal je een snelheid van over de 350 kilometer per uur. Verbazingwekkend genoeg verschilt dit niet eens zo heel veel met de hoogst behaalde skisnelheid.  De Italiaan Ivan Origone verbrak in maart dit jaar het snelheidrecord op ski’s. Hij deed dit tijdens het Speed Masters evenement in het Franse Vars. Origone haalde een snelheid van 255 kilometer per uur en verbrak hiermee het record van zijn broer (252,6 km/u).  Bij de dames werd eveneens een snelheidsrecord verbroken. De Landgenote van Origone, Valentina Greggio, werd gemeten op 247 kilometer per uur. Snelle jongens (en meisjes) die Italianen. Overigens geldt dat ook voor ons Hollanders. Merijn Vunderink is Nederlands recordhouder en zit er met 243,9 kilometer per uur niet ver onder.

Hoge snelheden, de adrenaline-kick, supercars en de prachtige setting van besneeuwde bergen. Wat ons betreft gaan de ski- en autowereld prima samen.

Bronnen: Skiinformatie.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *