Mini skivakantie met bedrijf? 10 redenen

Op wintersport met je hele bedrijf, afdeling of vestiging? Daar kunnen we kort over zijn: een leuker bedrijfsuitje bestaat niet. Echt niet. Heb je munitie nodig om je baas over te halen om dit jaar op wintersport te gaan? Zie hier de tien belangrijkste redenen. 

10 redenen voor lang weekend skiën met het bedrijf:

1. Een bedrijfsuitje naar de sneeuw zorgt vaak voor een andere dynamiek in de groep. Het werpt een verfrissende blik op de hiërarchie. Die ene saaie collega blijkt ineens koning après-ski te zijn(!), staand op de barkruk…En de secretaresse blijkt samen met jou zonder problemen de zwarte piste af te knallen.

2. Teambuilding in een informele sfeer: je leert elkaar beter kennen. Je hebt wat meer voor elkaar over. Je durft je opener en kwetsbaarder op te stellen naar elkaar. Dit komt de teamprestaties absoluut ten goede.

wintersport bedrijf

3. Fiscaal aantrekkelijk. Met een beetje geluk betaalt de baas alles. En hij of zij kan het als bedrijfskosten opvoeren. Win-win.

4.  Wat is er mooier dan je baas zien skiën, je baas zien après-skiën, je baas gewoonweg beter leren kennen. Want nieuwsgierig naar zijn of haar privéleven ben je natuurlijk altijd wel geweest.

5. Je leert ook je collega’s op een andere manier kennen. Drie dagen met elkaar optrekken geeft de ruimte om langere gesprekken met elkaar te voeren, passies en interesses te ontdekken. Op kantoor krijg je doorgaans een eenzijdige koffieapparaat-kijk op elkaar. Zo’n uitje zorgt absoluut voor meer openheid en minder schroom in het team.

6. Het werkt ook zeker sfeerverhogend binnen het team. Geloof ons, tijdens een dergelijk weekend verzamel je doorgaans genoeg verhalen voor de rest van het jaar.

wintersport bedrijf

7. En uiteraard is een skiweekend gewoon erg ontspannend & ontstressend. De dagelijkse werkstress is afwezig en maakt even plaats voor hele andere prioriteiten. Je hoeft maar één ding te doen: genieten!

8. Belonen en delen. Daarnaast zal het door het personeel ook vaak als beloning gevoeld worden. En dat is wat je je werknemers wilt bieden wanneer je als bedrijf een succesvolle periode achter de rug hebt. Dan moet bij het personeel niet het gevoel leven dat zij het harde werk doen en dat enkel de werkgevers er beter van worden.

wintersport bedrijf

9.  Je kunt je baas ook voorstellen om niet alleen maar te gaan ‘leisuren’ tijdens zo’n skiweekend: plan je jaarlijkse brainstormdag in het skiweekend en combineer het nuttige met het aangename! Wat is er inspirerender voor de geest dan de achtergrond van een besneeuwde berg?

10. En bovenal, wintersport is gezond voor geest en lichaam. Berglucht doet de mens goed. Het is wetenschappelijk bewezen dat je van een vakantie in de sneeuw gemotiveerder en scherper terugkomt dan van een zonvakantie.

wintersport bedrijf

Jaarlijks bedrijfsuitje naar de sneeuw?

Geloof ons, er zijn nog meer redenen te bedenken!
Kortom: je moet er als werknemer eigenlijk alles aan doen om zo’n groepsreis wintersport jaarlijks toe te laten voegen aan de secondaire arbeidsvoorwaarden van je bedrijf. Er zijn toch gewoonweg geen nadelen?

Bron beeldmateriaal: Snow Experience & eigen archief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *