Niederau: gemoedelijk familiedorp in het skigebied Ski Juwel

© Copyright 2018 Wildschönau Tourismus

Aan de rand van de Kitzbüheler Alpen ligt Niederau met het eigen skigebied Wildschönau en in het grotere skigebied Ski Juwel. Niederau is bij uitstek geschikt voor familie- en gezinsvakanties in de sneeuw. De gevarieerde pistes bieden uitkomst voor jong en oud en er zijn voldoende kindvriendelijke faciliteiten. De inwoners van Niederau staan bekend als erg gastvrij en vriendelijk. De sfeervolle ambiance in combinatie met de vele mogelijkheden voor jong en oud zorgen ervoor dat Niederau een interessante wintersportbestemming is!

Niederau

Op 828 meter hoogte ligt het gemoedelijke kerkdorp Niederau in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Het eigen skigebied van Wildschönau heeft zo’n 70 kilometer aan pistes. De après-ski in Niederau is ontspannen, gemoedelijk en sfeervol en je vindt er vele restaurants. Feest met de lokale bevolking ’s middags al in Bobo’s Heustadl Bar en sluit je avond af in de Cave Bar disco. Ook voor liefhebbers van culinaire hoogstandjes is Niederau een perfecte bestemming. Het 4-sterren restaurant Wastlhof is hier namelijk gevestigd!

Niederau
Niederau

Wintersport in skigebied Ski Juwel

Het skigebied Ski Juwel is ontstaan door de verbintenis van Alpbachtal en Wildschönau. Dit gebied heeft zo’n 145 kilometer aan pistes. Met de gratis skibus ga je gemakkelijk van het ene dorp naar het andere dorp om van nieuwe afdalingen te genieten. Daarnaast is Ski Juwel een zeer gevarieerd skigebied en voor zowel beginnende als gevorderde skiërs een aanrader. Het gehele skigebied beschikt over 3 funparks met halfpipe, boardercross en diverse snowboardpistes voor verschillende niveaus. Ski Juwel is een redelijk rustig skigebied met een rustige en gemoedelijke après-ski. Vooralsnog is het gebied onaangetast door het massatoerisme, waardoor het een erg interessante bestemming is!

Wat is er nog meer te beleven?

Skiën, snowboarden, funparks, gemoedelijke après-ski en gezellige berghutten zijn al naar voren gekomen, maar wat is er nog meer te doen? Ski Juwel biedt nog veel meer mogelijkheden tijdens de wintersportvakantie!

  • Maak prachtige langlauftochten en ontdek zo’n 50 kilometer op elkaar aangesloten loipen;
  • Ook voor wandelaars is Ski Juwel een echte aanrader. Geniet van adembenemende uitzichten op de in totaal 40 kilometer aan winterwandelwegen door de natuur;
  • Neem deel aan georganiseerde skitochten door de onaangetaste sneeuw;
  • Stap tijdens een aantal weekenden als eerste de piste op tijdens de first line skiing weekenden;
  • Ontdek daarnaast de 9 rodelbanen die dit skigebied rijk is;
  • Ga mee als co-pilot op de pistebully;
  • Beleef de Alpen vanuit de lucht tijdens een tandem paragliding vlucht;
  • Ga nachtskiën in Reith bij de Reither Kogel;
  • Houd jij van uitdagingen? Sla dan de ‘Race ’n Boarder Arena’ van Niederau zeker niet over. Laat onder professionele begeleiding je snelheid op ski’s of snowboard meten!;
  • Kom ook tot rust in de sauna, massagesalon of neem een duik in het overdekte zwembad.

Overnachten in Niederau

Summit Travel biedt in Niederau 5 uitnodigende accommodaties op verschillende locaties aan. Verblijf je graag in een hotel op zo’n 500 meter afstand van het centrum of verblijf je liever midden in het centrum? Misschien is een pension op slechts 50 meter van de skilift en piste meer jouw ding? Ontdek wat jouw ideale accommodatie is voor jouw wintersportvakantie in Niederau! Mocht je andere wensen of nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met onze reisadviseurs. Zij zullen ervoor zorgen dat je een onvergetelijke wintersportvakantie gaat beleven!

Hotel Simmerlwirt
Hotel Simmerlwirt