Opening skiseizoen 2013 – Oostenrijk

Nu de laatste vakantiegangers langzaam terug naar Nederland druppelen, vonden wij het tijd onze Oostenrijkse skigebieden op een rijtje te zetten die als één van de eerste het nieuwe seizoen 2013 / 2014 openen. De opening van het skiseizoen is vaak een feestelijke aangelegenheid. Eindelijk mogen we weer!

Wie wil nou niet als één van de eersten zijn ‘handtekening’ zetten in de verse poedersneeuw? Daarbij is het vaak een stuk goedkoper in het voorseizoen, terwijl bijna alle liften en pistes gewoon open zijn. Een andere reden om vroeg op wintersport te gaan is om de drukte van de kerstvakantie te ontlopen. Hoe heerlijk, de piste voor jou alleen… Dan kun je je extra focussen op je techniek!

Opening Skiseizoen 2013 01

Hieronder volgt een overzicht welke Oostenrijkse skigebieden van Summit Travel als eerste het skiseizoen 2013 /2014 openen:

Oostenrijk – Opening skiseizoen 2013 / 2014

16 november 2013

  • Ötztal
    Alhoewel vanaf 7 september (!!!) al geskied kan worden op de gletsjer (afhankelijk van de sneeuwcondities), gaat het gehele skigebied van Sölden officieel half november open!

28 november 2013

  • Silvretta Arena
    Vanaf eind november kun je in het skigebied van Ischgl & Samnaun, Silvretta Arena, alweer de ski’s onderbinden. Ieder jaar opent Ischgl het seizoen met het legendarische ‘Top of the Mountain’ concert, dat stiekem gewoon op de grote parkeerplaats onder aan het dorp plaatsvindt. Dit jaar heeft de Canadese rockband ‘Nickelback’ de eer. Op vertoon van een geldige skipas kun je hier gratis bij zijn!

29 november 2013

  • Skicircus Saalbach-Hinterglemm
    Het skigebied van Saalbach, Leogang en Hinterglemm staat bekend om de ‘lange pistes en korte nachten’. Door de vele sneeuwkanonnen kan er al vroeg in het seizoen van de pistes gegleden worden in één van de grootste skigebieden van Oostenrijk.

30 november 2013

  • Europa Sportregion
    Het gehele jaar kan er geskied worden op de gletsjer van Kaprun (3029m). Vanaf eind november kan er ook geskied worden in Zell am See en zijn alle pistes in het Europa Sportregion (138km) open. Zell am See is een ideale bestemming voor een bedrijfsuitje!

Opening Skiseizoen 2013 03

6 december 2013

  • Ski Arlberg
    Ook aan het begin van het seizoen is de après-ski al reuze gezellig in de Mooserwirt ( St. Anton). Of er nu een paar gasten zijn of dat het stampvol is, DJ Gerhard maakt er elke dag een feestje van!
  • Bad Gastein / Flachau / Maria Alm
    Een deel van het reusachtige skigebied Ski Amadé is al vanaf 9 november 2013 open. Vanaf 6 december zijn ook de pistes bij Bad Gastein, Maria Alm en Flachau weer gereed voor jou.
  • Wildschönau
    Anonieme skigebied testers, ‘mystery skiers’, hebben dit gebied uitgeroepen tot het vriendelijkste Oostenrijkse skigebied. Onder andere de kerkdorpen Niederau en Oberau liggen in het sneeuwzekere en zonnige hoogdal.

7 december 2013

  • Berwang 
    Op korte afstand van de Duitse grens ligt het skigebied van o.a. Berwang, waar je vanaf begin december al kunt skiën! Dit skigebied behoort bij het Tiroler Zugspitz Arena (opent gedeeltelijk al vanaf 30 november) en is erg geliefd bij beginners en families.
  • Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental
    Bekend om de enorme hoeveelheid restaurantjes en berghutten op de pistes: Wilder Kaiser-Brixental is erg geliefd onder Nederlanders. Hou je van Wolter Kroes, Dries Roelvink en Frans Duits? Dan ben je in Westendorf aan het juiste adres! Voor iets minder ‘platte’ apres-ski moet je naar Söll!
  • Zillertal
    Vanaf begin december 2013 kun je weer skiën in het Zillertal skigebied, met dorpen als Mayrhofen, Fügen, Gerlos. Op de gletsjer van Hintertux kun je het gehele jaar door skiën.

8 december 2013

  • Schneewinkel
    Het skigebied van o.a. Fieberbrunn, Waidring en St. Johann in Tirol is één van de meest sneeuwzekere in Tirol, ondanks de vrij lage ligging. Dit komt doordat een groot deel van de 170km piste kunstmatig besneeuwd kan worden met sneeuwkanonnen.

Opening Skiseizoen 2013 02

Vanaf zaterdag 14 december zullen de meeste skigebieden openen en vanaf 21 december (kerstweek) zullen alle skigebieden geopend zijn.
Let op: Genoemde data zijn onder voorbehoud van de sneeuwcondities en juistheid van aangeleverde gegevens door de skigebieden.

Wil je er vroeg bij zijn?
Bekijk onze accommodaties in de skigebieden, door op de link van het skigebied te klikken!

Staat je gewenste vertrekdatum er niet bij? Laat ons weten waar je heen wilt, wanneer en wat je wensen zijn. Wij sturen je vervolgens een offerte op maat (info@summittravel.nl of 010-2799632)!