Uitgelicht: de openingsdata van de Franse skigebieden

Nieuws uit Franse hoek. Het persbureau France Montagne heeft namelijk de openingsdata van de skigebieden in de Franse Alpen gedeeld. Summit Travel heeft een overzicht voor je gemaakt. Pak je agenda er dus maar bij!

In de herfstvakantie naar Tignes of Les Deux Alpes

Het seizoen in Tignes is al sinds 1 oktober aan de gang. In de herfstvakantie sluit Les Deux Alpes zich hierbij aan. Je skiet dan bij beide dorpen op de gletsjers die boven de 3000 meter liggen. In Les Deux Alpes vinden er tijdens het weekend van de herfstvakantie twee evenementen plaats: Enjoy the Glacier (snowboardevenement) en de Decathlon High Test. Dit is een gezellig ski evenement waarbij je de kans krijgt materialen te testen. Let wel op, het skigebied van Les Deux Alpes sluit vervolgens weer op 1 november en heropent weer op 3 december. In Tignes gaan meer pistes open zodra er sneeuw valt. Op 26 november staat vervolgens de verbinding met Val d’Isère op de planning.

openingsdata

Openingsdata Val Thorens & Val d’Isère

Afhankelijk van de sneeuwval zullen Val Thorens en Val d’Isère de skigebieden openen op 26 november. Uiteraard niet zonder dat er grote evenementen plaatsvinden. In Val Thorens heb je ‘Le Grande Première’, een evenement waarbij je nieuwe materialen kunt testen en waarbij dj’s zorgen voor een goede sfeer. In Val d’Isère komt de Ski Force Winter tour op bezoek. Een gezellig evenement waarbij je eveneens het materiaal kan laten testen en de kans hebt de eerste sporen in de sneeuw te maken.Eind november naar Val Thorens of Val d’Isère

openingsdata

December is feestmaand

In december is het altijd feest. Niet alleen mogen we ons verheugen op het kerstfeest, de zak van sinterklaas en oliebollen. Er opent tevens een groot aantal Franse skigebieden.

openingsdata 3

openingsdata

Er wordt wel bij vermeld dat de openingsdata afhankelijk zijn van de sneeuwval. Laten we daarom hopen dat Koning Winter zijn intrede iets eerder plant dan vorig jaar. Een witte decembermaand is namelijk wat we graag willen zien!

Bron: nl.france-montagnes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *