Saalbach-Hinterglemm: gevarieerd skigebied & uitbundige après-ski

Wie kent de naam niet? Saalbach-Hinterglemm wordt meestal in één adem genoemd, maar het zijn toch echt twee aparte skidorpen. Het skigebied heeft de naam skigebied Saalbach-Hinterglemm gekregen, maar Leogang en Fieberbrunn maken hier ook deel van uit. Wij bieden in Saalbach, Hinterglemm en Fieberbrunn allerlei soorten accommodaties aan, van een luxe hotel tot eenvoudige appartementen en accommodaties direct aan de piste of accommodaties in het centrum van een skidorp. Ontdek meer over het skigebied, de nieuwe skipas en de skidorpen waar wij accommodaties aanbieden.

Het skigebied Saalbach-Hinterglemm

Sinds 2015 is het skigebied van Saalbach, Hinterglemm en Leogang verbonden met het skigebied van Fieberbrunn. Het skigebied Saalbach-Hinterglemm beschikt over 270 kilometer aan perfect geprepareerde pistes. Dit skigebied staat ook wel bekend onder de naam ‘Skicircus Saalbach Hinterglemm’ en dat is niet voor niets. Het is een gevarieerd skigebied, de skidorpen zijn ontzettend gezellig en de après-ski is er uitbundig.

Skicircus Saalbach-Hinterglemm | © saalbach.com, Mirja Geh
Skicircus Saalbach-Hinterglemm | © saalbach.com, Mirja Geh

Een nieuwe skipas: de Ski Alpin Card

Vanaf deze winter, seizoen 2019-2020, ontvang je de Ski Alpin Card bij je wintersportvakantie. Deze skipas geeft je toegang tot de pistes in het skigebied Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn én het skigebied van Zell am See en Kaprun. Benieuwd hoe het precies zit met de nieuwe skipas en welke nieuwe verbindingen er zijn? Lees het in deze blog die wij onlangs publiceerden.

Fieberbrunn

Fieberbrunn is bij uitstek geschikt voor een vakantie met de hele familie in de sneeuw. Het skidorp staat bekend om de authentieke Tiroolse sfeer en is vernoemd naar een lokale bron die zogezegd mensen zou genezen van koorts. Fieberbrunn heeft een prachtige ligging op een hoogte van 800 meter en ligt aan de voet van het skigebied Saalbach-Hinterglemm. In de gezellige dorpskern vind je onder andere een overdekt zwembad en een openbare sauna om te ontspannen na een dag op de piste. Fieberbrunn heeft een eigen kinderland, een oefenpiste en een uitstekende skischool waar kinderen zich helemaal uit kunnen leven.

Hinterglemm

Hinterglemm is een populaire, maar gemoedelijke wintersportbestemming. Oorspronkelijk was Hinterglemm slechts een klein gehucht met Saalbach als grotere buurplaats. Tegenwoordig is het een echt toeristendorp. Hinterglemm heeft een zeer gezellige après-skicultuur. Wist je dat de Goaßstall enkele malen is uitgeroepen tot de beste après-skibar van de Alpen. Ook de London Pub is erg populair onder Nederlandse vakantiegangers. ’s Avonds geniet je nog van skiplezier op de verlichte piste. Ontdek daarnaast de rodelbanen of maak een tocht met de arrenslee.

Het skidorp Hinterglemm | © saalbach.com, Daniel Roos
Het skidorp Hinterglemm | © saalbach.com, Daniel Roos

Saalbach

Eén van de bekendste wintersportplaatsen van Oostenrijk is Saalbach. Gezelligheid staat in Saalbach hoog in het vaandel. Het autovrije centrum wordt gekenmerkt door hotels, winkels en après-skigelegenheden waar je vanaf het middaguur al terecht kunt voor een hoop gezelligheid. Wist je dat er in Saalbach al een aantal jaar een spetterend evenement wordt georganiseerd? Dutchweek Saalbach is hét evenement voor mensen die houden van wintersport en feesten.

Komende winter skiën in Saalbach-Hinterglemm?

Ga jij de komende winter skiën in het skigebied Saalbach-Hinterglemm? Bekijk hier alvast de mogelijkheden! Mocht je nog vragen hebben kun je contact opnemen met onze reisadviseurs. Zij gaan ook graag voor je op zoek naar jouw perfecte accommodatie voor de wintersportvakantie! Stuur een mail naar info@summittravel.nl of bel naar 010 279 96 32.