25 skidorpen op minder dan 900 kilometer afstand van Utrecht

Ga je ook altijd zo graag op wintersportvakantie, maar zie je een beetje op tegen die autorit? Uiteraard zijn andere vervoersmiddelen, zoals de bus, trein of het vliegtuig, dan een optie. Maar wat dacht je van een skidorp op minder dan 900 kilometer afstand van Utrecht? Zo ben je met eigen vervoer ook eigen baas én hoef je toch niet al te veel kilometers af te leggen om te genieten van de sneeuw. Wij hebben in ons assortiment maar liefst 25 skidorpen op minder dan 900 kilometer afstand van Utrecht in Oostenrijk en Zwitserland.

Oostenrijk

In Oostenrijk hebben wij 18 skidorpen in ons aanbod die op minder dan 900 kilometer afstand van Utrecht liggen. Ben jij benieuwd naar deze skidorpen? We lichten ze alvast heel kort voor je toe! Na deze Oostenrijkse skidorpen vind je de 7 Zwitserse skidorpen die op minder dan 900 kilometer afstand van Utrecht liggen.

1. Achenkirch am Achensee

Achenkirch am Achensee is een pittoresk skidorp in een kindvriendelijk skigebied. Vanuit dit skidorp geniet je van de prachtige natuur en een adembenemende omgeving. Achenkirch am Achensee is een ideale bestemming voor een rustige wintersportvakantie.

De adembenemende omgeving van Achenkirch am Achensee | © TVB Achensee
De adembenemende omgeving van Achenkirch am Achensee | © TVB Achensee

2. Birgitz

Een schilderachtig vakantiedorpje in het hart van de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Je vindt in Birgitz één van de langste natuurrodelbanen in de regio. Birgitz heeft geen eigen skigebied, maar op korte afstand geniet je van de pistes van het skigebied Axamer Lizum.

3. Bürserberg 

In het Brandnertal ligt het rustige en authentieke wintersportdorp Bürserberg. Bürserberg is uitermate geschikt voor families met kinderen. Met het hele gezin geniet je van het kleine skigebied Brandnertal waar iedereen uit de voeten kan en je niet snel zult verdwalen (ideaal als je oudere kinderen zelf op ontdekking willen!). 

4. Damüls

In het Bregenzerwald ligt het knusse, sfeervolle en kindvriendelijke dorpje Damüls. Dankzij de ligging is Damüls behoorlijk sneeuwzeker. Ook langlaufers en wandelaars kunnen hun hart ophalen in deze omgeving.

Het sfeervolle Damüls | © Damüls Faschina Tourismus
Het sfeervolle Damüls | © Damüls Faschina Tourismus

5. Flirsch

Op slechts 12 kilometer afstand van het populaire Arlberg skigebied ligt middenin een prachtig berglandschap het idyllische dorpje Flirsch. Dit pittoreske en sfeervolle wintersportdorp staat bekend als zomer- en winterbestemming.

6. Galtür

Een populaire bestemming voor families met kinderen is Galtür in het skigebied Silvretta Arena. Galtür is door de bewoners klein gehouden, waardoor het oorspronkelijke karakter bewaard is gebleven. Er heerst een familiaire en gezellige sfeer en Galtür heeft de titel ‘luchtkuuroord’ ontvangen dankzij het gunstige klimaat en de pollenarme lucht.

Het wintersportdorp Galtür | © TVB Paznaun - Ischgl
Het wintersportdorp Galtür | © TVB Paznaun – Ischgl

7. Götzens

Götzens staat bekend als een klein, maar toegankelijk dorp met rustige après-ski. Hierdoor is het een populaire bestemming voor gezinnen. Het skigebied bij Götzens is een gemoedelijk beginner skigebied en de omgeving is adembenemend om te ontdekken.

8. Itter

In het grote Wilder Kaiser-Brixental skigebied ligt het idyllische dorpje Itter. Het rustige dorpje ligt op een zonneplateau aan het begin van het dal. Er is een directe verbinding met het skigebied en er is een oefenweide voor beginners en kinderen. Schloss Itter is kenmerkend voor Itter en een bezoekje waard.

9. Ischgl 

‘Ibiza in de sneeuw’ dat is hoe Ischgl ook wel wordt genoemd. Het is een mondain en trendy skidorp met bruisende Tiroler après-ski. Niet voor niets is Ischgl een zeer geliefde wintersportbestemming voor wintersporters uit alle windstreken. 

10. Kappl

Bij de Zwitserse grens vind je het authentieke skiresort Kappl. Het is een gemoedelijk en authentiek dorpje aan het begin van het Paznauntal. Kappl is een rustige bestemming met een historisch centrum.Je kunt je skipas ook uitbreiden naar het skigebied Silvretta Arena.

Kappl in het Paznauntal | © TVB Paznaun - Ischgl
Kappl in het Paznauntal | © TVB Paznaun – Ischgl

11. Oetz

Het eerste wintersportdorpje in de hele vallei was het dorpje Oetz. Gelegen aan het begin van het Ötztal is Oetz een uitstekende bestemming voor families en daarnaast zeer geschikt voor winterwandelaars. Geniet van het skigebied Hochoetz met 39 kilometer aan pistes.

12. Scheffau

Centraal in het skigebied Wilder Kaiser-Brixental ligt het rustige dorpje Scheffau. Scheffau heeft een mooie ligging tussen de bergen, waardoor je een prachtig uitzicht hebt over het berglandschap. Scheffau is een van de  kleinste dorpen uit het skigebied en ideaal voor rustliefhebbers.

Geniet van de winter in Scheffau | © VANMEY Photography/Wilder Kaiser
Geniet van de winter in Scheffau | © VANMEY Photography/Wilder Kaiser

13. See

Aan het begin van het mooie Paznauntal ligt het wintersportdorp See. See is een lieflijk en klein dorp dat voornamelijk bestaat uit chaletachtige huizen. Het is hier relatief goedkoop ten opzichte van het nabijgelegen Ischgl. Met de skipas heb je toegang tot 33 kilometer aan pistes.

14. Serfaus

Ook op minder dan 900 kilometer afstand van Utrecht ligt het sfeervolle en authentieke Serfaus. Deze populaire wintersportbestemming kent een zeer gemoedelijke après-ski en is dankzij de hoge ligging erg sneeuwzeker. In her bekende skigebied Serfaus-Fiss-Ladis ontdek je meer dan 200 kilometer aan gevarieerde pistes.

Genieten van het zonnetje in Serfaus
Genieten van de zon in Serfaus

15. St. Anton

Een zeer modern en populair skidorp met een rijke historie is Sankt Anton am Arlberg. Het is één van Oostenrijks meest gerenommeerde en oudste wintersportplaatsen. Sankt Anton staat voornamelijk bekend als chique en exclusief: je vindt hier luxe hotels en bruisende uitgaansgelegenheden.

16. St. Gallenkirch

St. Gallenkirch is een ideale uitvalsbasis om het Montafon skigebied te ontdekken. Het gastvrije dorp heeft een authentieke uitstraling en de sfeer van een typisch Oostenrijks dorp. St. Gallenkirch is een rustig dorp, maar er is alles te vinden wat je nodig hebt.

17. Sölden

Het is een sneeuwzekere en bekende wintersportbestemming in Oostenrijk: Sölden. Sölden in de Ötztal Arena is een populair skidorp. Het is een bruisend skidorp met diverse bars, disco’s, cafés, restaurants en pubs. Van december tot mei kun je hier genieten van een wintersportvakantie.

18. Söll

Söll is een levendige bestemming en een echt wintersportoord. Dit skidorp is het natuurlijke centrum van het skigebied Wilder Kaiser-Brixental met 279 kilometer aan pistes. Geniet van een idyllisch uitzicht op de Wilder Kaiser, het skiën én après-skiën.

Wintersport in Söll | © VANMEY Photography/Wilder Kaiser
Wintersport in Söll | © VANMEY Photography/Wilder Kaiser

Zwitserland

In Zwitserland hebben wij 7 skidorpen in ons aanbod die op minder dan 900 kilometer van Utrecht liggen. Wil je weten waar je gemakkelijk naar toe kunt reizen met de auto? Lees dan snel verder! 

19. Engelberg

Engelberg ligt in het gelijknamige skigebied met 82 kilometer aan pistes. Dit ooit rustige kloosterdorp is tegenwoordig een authentieke wintersportplaats die is voorzien van luxe faciliteiten. Engelberg is een echte familiebestemming en ligt aan de voet van de Titlis.

Het winterse landschap van het Zwitserse Engelberg
Het winterse landschap van het Zwitserse Engelberg

20. Flims

Het Zwitserse skidorp Flims is een rustig, maar groot skidorp. Flims bestaat uit een oud deel met een statige uitstraling en een modern gedeelte met vooral chique accommodaties. Deze wintersportplaats ligt in het skigebied Flims-Laax-Falera met 235 kilometer aan pistes. Daarnaast is het een mekka voor wandelaars.

21. Grindelwald

In het skigebied Jungfrau Region ligt het levendige skidorp Grindelwald. Dit gezellige dorp is de grootste wintersportplaats in het skigebied. Dankzij de centrale ligging is Grindelwald erg geliefd bij de sportieve wintersporters. Ook naast skiën en snowboarden is er in Grindelwald genoeg te beleven.

22. Hasliberg

Hasliberg is een historisch en rustig plaatsje in het Zwitserse kanton Bern. Het is bij uitstek geschikt om tot rust te komen. Het hele skigebied wordt doorkruist met prachtige wandelpaden vanwaar je ook kunt genieten van panoramisch uitzichten.

Prachtig uitzicht over het dal | © Jungfrau Region
Prachtig uitzicht over het dal | © Jungfrau Region

23. Klosters

Een charmant en rustig skidorp met een historisch karakter, dat is hoe Klosters bekend staat. Vanuit deze gemoedelijke wintersportplaats heb je toegang tot het prachtige skigebied Davos-Klosters. Het is een rustige bestemming, maar voor gezellige après-ski kun je terecht in het buurdorp Davos.

24. Laax

Het Zwitserse skidorp Laax is een hippe wintersportbestemming. Het centrum heeft een moderne uitstraling en er is sprake van gezellige après-ski. Daarnaast is Laax een paradijs voor freestyle skiërs en snowboarders. In het skigebied Flims-Laax-Falera ontdek je 235 kilometer aan pistes.

25. Meiringen

Meiringen is een gezellig dorp in een adembenemende omgeving. Je vindt er verschillende restaurants, barretjes en een aantal discotheken. Vanuit Meiringen kun je mooie wandelingen maken in de omgeving. Daarnaast ontdek je zo’n 60 kilometer aan pistes in het skigebied Meiringen-Hasliberg.

Ga jij naar een skidorp op minder dan 900 kilometer afstand van Utrecht?

Spreekt jou dit wel aan? Bekijk hier de arrangementen op minder dan 900 kilometer afstand van Utrecht die wij aanbieden! Mocht je nog vragen hebben kun je altijd een mail sturen naar info@summittravel.nl of bellen naar 010 279 96 32.