5 skigebieden waar het echt om skiën en snowboarden draait!

Wintersportseizoen 2020-2021 wordt een ander wintersportseizoen dan voorgaande jaren. Waar het après-skiën normaliter in veel skigebieden een groot onderdeel is van de wintersport, zal dat dit seizoen niet zo zijn. Dat kun je natuurlijk positief benutten: ga mooie onbekende dorpen verkennen! Er zijn veel skigebieden die geen massa toerisme kennen, waar je geniet van prachtige uitzichten, uitdagende pistes en geweldige off-piste mogelijkheden! Wat denk je van onderstaande gebieden? 

SkiHit Osttirol

SkiHit Osttirol bevindt zich tussen tal van 3000’ers en bestaat uit 5 verschillende deelgebieden met in totaal 150 kilometer aan pistes. Dorpen in dit skigebied als Kals am Grossglockner, Matrei in Osttirol, Sillian en St. Jakob im Defereggen hebben een ding gemeen en dat is dat de pistes erg rustig, maar heel mooi zijn. Het overgrote deel van de skigebieden is zeer geschikt voor families met jonge kinderen. Door de verschillende kinder- en skilanden kunnen kinderen hier op een leuke manier leren skiën. Je vindt voornamelijk blauwe en rode pistes in het gebied, wat het een zeer geschikte bestemming maakt voor de beginnende skiër. SkiHit Osttirol is nog niet ontdekt door het massatoerisme, waardoor je hier niet voor een lange tijd in de rij hoeft te staan. Kortom, voor als je op zoek ben naar rust, natuur en ontspanning is SkiHit Osttirol een prachtige bestemming. 

Skihit Osttirol skigebieden

Adamello Ski

Adamello Ski is een relatief onbekend skigebied in Italië met maar liefst 100 kilometer aan pistes. Het overgrote deel van de pistes in dit gebied is rood, maar het skigebied heeft echt ieder niveau skiër genoeg te bieden. Vanuit Ponte di Legno en Passo Tonale ski je zo het skigebied in. De pistes zijn hier altijd goed geprepareerd en je vindt er bijna geen vlakke pistes, dus geen geklun! In Adamello Ski ontdek je adembenemende uitzichten terwijl je van zeer gevarieerde pistes afdaalt. Dit afwisselende gebied is nog vrijwel niet ontdekt, dus je vindt hier geen massatoerisme. Zeg vaarwel tegen de lange wachtrijen, volle pistes en overvolle bergrestaurants, en ga voor rust, prachtige uitzichten en ongestoord vele kilometers maken. Oh… en vergeet dat heerlijke Italiaanse eten niet! 

La Norma – Valfréjus

Het skigebied La Norma – Valfréjus is het skigebied van de dorpen van La Norma en Valfréjus. Dit skigebied heeft 135 kilometer aan pistes waarvan het overgrote deel uitermate geschikt is voor de beginnende skiër. In deze dorpen verblijf je te allen tijde dichtbij de skilift en pistes. Naast de fijne pistes is La Norma – Valfréjus een waar off-piste paradijs. Je kunt hier zowel net naast de piste je ei kwijt als ver van de piste in de ongerepte natuur. Ga uren toeren zonder een ander tegen te komen… dat is toch puur genieten! Je kunt in dit skigebied ook deelnemen aan tal van andere activiteiten zoals (nacht)rodelen, nachtskiën, sneeuwschoenwandelen, schaatsen en ijsduiken. Je hoeft je hier dus zeker niet te vervelen. 

Skigebieden La Norma - Valfréjus

Val Cenis

In de prachtige Maurienne Vallei tussen het nationale park van Vanoise en het regionale park van Avigliana in Italië vind je Val Cenis. Het skigebied heeft maar liefst 125 kilometer aan pistes, met voor ieder wat wils. Met een hoogte reikend tot 2800 meter liggen de meeste pistes van dit gebied zodanig hoog, dat het hier erg sneeuwzeker is. Bepaalde gedeeltes van de afdalingen lopen dwars door het bos, erg leuk om doorheen te skiën. Ook als langlaufer kom je hier aan je trekken met 130 kilometer aan langlaufloipes. Voor snowboarders heb je hier ook nog 2 funparken met onder andere een halfpipe en een crossboard. Het dorp Val Cenis bestaat uit Lanslebourg en Lanslevillard, twee kleine authentieke plaatsjes met een rijke historie. In Val Cenis zie je de Savoyaardse stijl goed terugkomen en de lokale bevolking deelt maar al te graag haar cultuur en culinaire tradities. De gunstige prijzen maken het aanbod in dit gebied nog aantrekkelijker. Waar wacht je nog op, ga genieten van de rust, het prachtige skigebied en de rijke cultuur in Val Cenis! 

Hochkössen

Het skigebied van Hochkössen is voornamelijk ingericht op de beginnende skiër en kleine kinderen. Het gebied is ondanks de lage ligging wel erg sneeuwzeker. Dit komt door de noordelijke ligging en de vele aanwezige sneeuwkanonnen. Het gebied telt ongeveer 25 kilometer aan pistes, waarvan de meeste blauw en lekker breed zijn. Er is ook een aantal meer uitdagende rode en zwarte pistes voor de meer gevorderde skiërs. Het skigebied is altijd lekker rustig, dus je hebt hier geen last van wachtrijen en kamikaze skiërs om je heen. Naast de fijne pistes is het hier een langlaufparadijs, je vindt er maar liefst 140 kilometer aan langlauf loipes verdeeld over de dorpen Kössen, Walchsee en Schwendt!

Skigebieden Hochkössen

Hoe fijn is het: dat er maatregelen worden getroffen, maar dat deze niet allemaal nodig zijn vanwege de rust in de skigebieden? Dat je in ieder geval niet in de rij staat bij de liften en bergrestaurants. Of dat je niet bij iedere stap op moet passen of je tegen iemand aanloopt. Een erg goede oplossing aangezien je op het gebied van skiën en snowboarden helemaal niets in hoeft te leveren. Lees ook onze blog over skigebieden waar je misschien nog nooit van hebt gehoord in Oostenrijk.

Als we ons allemaal netjes aan de regels houden, ons gezonde verstand gebruiken en gewoon heel veel kilometers op de latten maken, dan kunnen we er met zijn allen een geweldig seizoen van maken!