Sterren in de sneeuw

Niet alleen wij gaan ieder jaar graag een weekje naar de sneeuw. Ook menig zanger, acteur en politicus staat in de wintermaanden maar wat graag op de latten. Denk bijvoorbeeld aan Gerard Joling die graag in Gerlos komt net als “Hij was maar een clown” Ben Cramer en in Fiss staat Marco Borsato naar verluid graag op de piste. We hebben dit uiteraard van horen zeggen en zijn zeer benieuwd of jij weleens een ster in de sneeuw hebt gespot.

Remix

Niet te missen tijdens een goede wintersportvakantie is een dansje in de après-skibar. In Val Thorens is het altijd feest en dat weten ook vele Nederlandse dj’s, zoals Mental Theo en Valerio Zeno. Zij zijn dan ook graag geziene gasten in de vele clubs en kroegen. Over muziek gesproken: Jody Bernal heeft niet alleen een kneiter van een après-ski hit met ‘Que si que no’ gescoord, maar is ook fervent skiër.

Kijkbuis

Als je de sterren liever vanaf de bank bekijkt onder een warm dekentje met een kop thee, dan is ‘De winter voorbij’ het ideale programma voor jou. Dit jaar nam Jan Smit een horde ‘sterren’ voor het eerst mee op sleeptouw in de bergen. Om een weekje te genieten van de sneeuw, heel veel verschillende activiteiten, gezelligheid en vooral van muziek. Niet te missen in het kader van wintersport op tv, is het programma ‘Snowmagazine’ gepresenteerd door Sander Janson. Het programma leert ons niet alleen van alles over de nieuwste technieken in de skiwereld, maar laat ook de mooiste skigebieden van dichtbij zien.

dewintervoorbij

BV’ers

Niet alleen de Hollanders zijn op de piste te vinden, ook onze zuiderburen skiën graag. Cabaretier Urbanus glijdt in Mayrhofen van de berg en seksuologe Goedele Liekens heeft het Italiaanse Livigno tot haar winterse thuis gemaakt.

007

Onze voormalig premier Jan Peter Balkenende is veelvuldig gespot in Ellmau, Tirol. Waar hij naar verluid als klein JP’tje al de skietjes onderbond. Met dezelfde initialen, maar een iets ander imago: James Bond. Ook hij heeft zijn toevlucht gevonden in Tirol, waar hij schittert als nooit tevoren. Verderop in Tirol, in Westendorf om precies te zijn schudt Wolter Kroes graag de heupjes los, op de piste en in de kroeg.

jbsneeuw

Blauw bloed

Niet te vergeten in deze lijst zijn de Oranjes. Al sinds jaar en dag is Lech het vertrouwde plekje voor het Nederlandse koningshuis. Je hoeft dus niet gek op te kijken wanneer je ze op de piste tegenkomt en anders is het altijd leuk om het jaarlijkse fotomomentje op de berg van dicht(er)bij mee te maken.

Wunderlich

Hekkensluiter van deze rij bekende mensen op wintersport is de enige echte Marcelino Wunderlich aka Ruben Nicolai. De “Duitse” schlagerzanger is de gangmaker van iedere après-skibar.

Ben jij weleens een beroemdheid tegen gekomen tijdens je wintersportvakantie? Laat het ons weten in een reactie hieronder.