Stumm: een rustige en voordelige wintersport in het populaire Zillertal

Stumm in het Zillertal

In de Oostenrijkse deelstaat Tirol ligt het pittoreske dorp Stumm in het bekende Zillertal. Vergeleken met andere dorpen in dit populaire dal, is Stumm een voordelige bestemming. Vanuit dit gemoedelijke skidorp heb je toegang tot een uitgebreid skigebied met ontzettend veel mogelijkheden. Geniet van de rust in Stumm en ontdek daarnaast de drukte en après-ski in omliggende dorpen. Lees in deze blog meer over het skidorp, skigebied en ook een uitgelicht hotel!

Het skidorp Stumm

Naast Kaltenbach ligt het typisch Oostenrijks dorpje Stumm in het Zillertal. Stumm is een rustig dorp en een voordelige bestemming in het zeer populaire Zillertal. Dit authentieke dorp ligt midden in het Zillertal en vanuit Kaltenbach heb je daarnaast direct toegang tot het skigebied Hochzillertal-Hochfügen. In Stumm vind je enkele restaurants, pensions en hotels. Voor de après-ski en uitgaansmogelijkheden kun je terecht in de nabijgelegen dorpen Kaltenbach, Fügen of Zell am Ziller. Stumm wordt gekenmerkt door lieflijke accommodaties, de kerk, het kasteel en beschikt daarnaast over één van de mooiste dorpspleinen van Tirol.

Het skidorp Stumm
Het skidorp Stumm

Skiën in het Zillertal

Het gehele skigebied in het Zillertal bestaat uit 3 deelgebieden: Zillertal Arena, Zillertal 3000 en Hochzillertal-Hochfügen. Geniet in dit gebied gegarandeerd van de sneeuw op de Hintertuxer Gletscher. Ontdek daarnaast maar liefst 487 kilometer aan afwisselende pistes in het gehele skigebied van het Zillertal. Met de Zillertaler Superskipas kun je in het gehele gebied skiën en snowboarden! Het Zillertal behoort tot een van de bekendste skigebieden in Tirol en de pistes reiken tot een maximale hoogte van 3.250 meter. Wist je dat je in Zillertal 3000, bij Mayrhofen, de steilste piste van Oostenrijk vindt? Deze piste heeft een helling van maar liefst 78%! In totaal vind je in het Zillertal 99 kilometer blauwe pistes, 303 kilometer rode pistes en ook 89 kilometer zwarte pistes. Ben je dus beginnende wintersporter of al een echte pro? Het Zillertal heeft genoeg uitdagingen voor iedereen!

Skiën in het Zillertal
Skiën in het Zillertal

Hotel Rissbacherhof

Op een rustige ligging in Stumm en met een prachtig uitzicht op het Zillertal, omgeven door bergen, ligt Hotel Rissbacherhof. Dit 3-sterrenhotel is traditioneel, gezellig én comfortabel. De gratis skibus brengt je vanuit je hotel naar de gondelbaan Hochzillertal in Kaltenbach op circa 3 kilometer afstand en het Kreuzjoch in Zell am Ziller op circa 5 kilometer afstand. Kom aan het eind van de dag bij in de sfeervolle lounge met open haard en bar. Je verblijft hier op basis van halfpension. ’s Avonds schuif je dan ook heerlijk aan in het restaurant en krijg je een heerlijk 3-gangendiner. Daarnaast staat er ’s ochtends een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar.

Hotel Rissbacherhof
Hotel Rissbacherhof

Wil jij die kilometers in het Zillertal gaan ontdekken? Neem gerust contact met Summit Travel op om een passend reisvoorstel voor je wintersport te ontvangen!