Val Thorens: het mekka voor de skiër en de après-skiër in Frankrijk!

Een sneeuwzekere wintersportvakantie én bruisende après-ski? Dan is Val Thorens een goede bestemming voor jouw wintersport! Iedereen kent de naam van dit skidorp wel, maar weet je ook waardoor het zo populair is? In deze blog vertellen we je meer over de bestemming, het skigebied, een spetterend evenement in de meivakantie, de bruisende après-ski en wat nieuwtjes en andere activiteiten! Gaat Val Thorens de bestemming van jouw volgende wintersport worden?

Het skidorp Val Thorens

Aan het einde van de Belleville Vallei en op een hoogte van maar liefst 2.300 meter ligt het autovrije dorp Val Thorens. Dankzij de ligging is dit skidorp erg sneeuwzeker en ook nog eens het hoogste skidorp van Europa. Jaarlijks gaan veel Nederlanders op wintersport naar dit skidorp en het is daarmee één van de meest populaire wintersportbestemmingen in Frankrijk. Een groot bijkomend voordeel is dat er veel accommodaties direct of heel dichtbij de piste liggen. Je hoeft bijna nooit ver te lopen naar de piste, bij goede weersomstandigheden heb je zelfs goede ski-in/ski-out mogelijkheden.

Zicht op het skidorp
Zicht op het skidorp

Het skigebied Les Trois Vallées

Eén van de bekendste skigebieden, misschien zelfs wel het bekendste skigebied, van Frankrijk is Les Trois Vallées. Het bruisende skidorp Val Thorens maakt deel uit van dit spectaculaire skidomein. Dit skigebied biedt alles wat een skihart begeert. Ontdek hier ruim 600 kilometer aan enorm gevarieerde afdalingen: 96 kilometer groen, 240 kilometer blauw, 204 kilometer rood en 60 kilometer zwart. Dankzij de hoge ligging van Les Trois Vallées geniet je hier van de beste sneeuw die er is.

Dutchweek Festival Val Thorens

Wist je dat je in de meivakantie zelfs nog kan skiën? Dit kan namelijk tijdens Dutchweek Val Thorens. Niet voor niets wordt dit evenement gezien als ‘the place to be’ als je op een spetterende manier het wintersportseizoen wilt afsluiten. De komende winter vindt dit evenement plaats van zaterdag 25 april tot en met zaterdag 2 mei 2020. Ontdek de pistes en pak op z’n tijd een terrasje om te genieten van de voorjaarszon. Daarnaast worden er verschillende evenementen georganiseerd: van live muziek tot bruisende feesten.

Dutchweek Festival Val Thorens
Dutchweek Festival Val Thorens

Bruisende après-ski

Naast het feit dat Val Thorens een sneeuwzekere bestemming is, speelt de après-ski ook een belangrijke rol in de populariteit. Je vindt hier veel gezellige après-ski mogelijkheden. Je geniet hier net na het skiën, ’s avonds en ’s nachts van uitbundige après-ski. Mocht je niet van skiën of snowboarden, maar wel van feesten houden, dan kun je je hier ook helemaal uitleven met feesten. Ontdek de kroegen, restaurants, pubs en clubs. Wat dacht je van de 360 Bar en de La Folie Douce die direct aan de piste liggen? Of Club Malaysia en Le Monde? Genoeg mogelijkheden om te genieten van gezellige, bruisende en uitbundige après-ski.  

Activiteiten naast het skiën en snowboarden 

Naast het skiën en snowboarden is er in Val Thorens nog veel meer te beleven. Wat dacht je van een tocht met de hondenslee? Bij velen staat het op de bucketlist. Stap in de slee en laat je voorttrekken door zes of acht husky’s. Daarnaast kun je ook ijsduiken in Lac du Lou. IJsduiken is voor de echte avonturiers. Tijdens deze redelijk extreme activiteit ga je op ontdekking onder het ijs. Uiteraard is het ook mogelijk om even helemaal tot rust te komen. Bezoek dan een wellness in Val Thorens! 

Durf jij te gaan ijsduiken?
Durf jij te gaan ijsduiken?

Nieuws uit Val Thorens 

Tot slot hebben we nog een aantal nieuwtjes voor de komende winter: 

  • ‘Berto’ is vanaf de komende winter aanwezig in het skidorp. Berto is een zelfrijdende, elektrische shuttle die 15 mensen per keer kan vervoeren naar verschillende bestemmingen in Val Thorens; 
  • Bewonder de magische ijswereld de komende winter in ‘Iglo Village’. Wist je dat dit het hoogst gelegen iglodorp van Europa gaat zijn?!; 
  • De Cime Caron gondel kan deze winter weer gebruikt worden. 

Op wintersportvakantie in Val Thorens?

Ben jij enthousiast over deze wintersportbestemming en kun je niet wachten tot je er bent? Bekijk dan de mogelijkheden voor accommodaties in Val Thorens. Mocht je er in onze zoek en boek niet helemaal uitkomen, kun je ook contact opnemen met onze reisadviseurs. Onze reisadviseurs helpen je graag bij het vinden en samenstellen van jouw onvergetelijke wintersportvakantie! Bel gerust naar 010 279 96 32 of mail naar info@summittravel.nl.