Vervroegde openingsdata Franse skigebieden, 130 cm sneeuw in Val Thorens

De winter heeft vroeg in het jaar zijn intrede gedaan. Zo ook in Frankrijk en daarom zijn hier de openingsdata van diverse Franse skigebieden vervroegd.

De Franse Alpen liggen bedekt onder een flink pak sneeuw. Zo viel er in Val Thorens maar liefst 130 centimeter. Ook in de andere gebieden heeft het goed gesneeuwd. Als gevolg daarvan worden in meerdere gebieden de pistes en liften geopend. Eerder dan gepland

Komend weekend

In Courchevel (foto) kun je vanaf vandaag de piste op. Als ludieke openingsactie maak je op vrijdag tussen 10 en 3 zelfs gratis gebruik van liften en parkeergelegenheden. Alpe d’Huez, La Clusaz, Les Rousses en Bessans openen eveneens dit weekend en in Tignes kun je nu ook de dalafdaling ‘Double M’ naar het dorp te doen. Het hoger gelegen gebied van Tignes was al vanaf 1 oktober geopend. Val Thorens laat ondanks de sneeuwval nog een weekje op zich wachten, maar opent als nog vervroegd op 19 november.

Langlaufers kunnen eveneens de lange latten onder binden en o.a. naar de gebieden Le Grand-Bornand, Les Saisies, Bessans, La Clusaz (Les Confins), Monts Jura (La Vattay) en in Les Rousses (Jura).

Uiteraard leverde de sneeuwval mooie beelden op:

Franse skigebieden
Tignes (foto: France-Montagnes.com)
Franse skigebieden
Langlaufen in Les Saisies