Voordelen van skiën tijdens Pasen

Skiën tijdens Pasen is erg uitnodigend en brengt veel voordelen met zich mee. Dit feest wordt wereldwijd gevierd en zo ook in de Alpen. Ga met Pasen op wintersportvakantie en ontdek hoe dit feest daar gevierd wordt. Ook is dit een perfect moment voor family-time: geniet met z’n allen in de sneeuw van een paasontbijt en ga paaseieren zoeken in de sneeuw. Naast deze voordelen hebben we nog 3 belangrijke voordelen voor je op een rijtje gezet. Skiën tijdens Pasen is een echte aanrader.

1. Goede weersomstandigheden

Pasen vindt dit jaar plaats op zondag 21 en maandag 22 april. In deze periode is meestal geen sprake meer van winterse temperaturen en is de kans groot dat je lekker in de zon kunt skiën. Wil je sneeuwgarantie? Ga dan naar een gebied met een gletsjer. Daarnaast is het mogelijk dat de pistecondities in de ochtend nog prima zijn, maar zodra de temperatuur gaat stijgen wordt het papperig. Vooral de lager gelegen pistes en de zuid-hellingen hebben hier last van. Pasen is daarom ook een ideale periode zijn om in de ochtend op de pistes te staan en ’s middags andere activiteiten in de Alpen te ontdekken. Kies bijvoorbeeld een gebied zoals Sölden, Val Thorens of Veysonnaz waar een gletsjer ligt. Maar het hooggelegen Ischgl, St. Anton of la Plagne zijn ook aanraders.

Geniet van de zon op de piste

Geniet van de zon op de piste

2. Goedkoop op wintersportvakantie

Waar de voorjaarsvakantie een ontzettend populaire en drukke periode is om op wintersport te gaan, is Pasen het tegenovergestelde. Tijdens de paasdagen is het een stuk rustiger op de pistes. Een extra voordeel dat de prijzen ook lager liggen. Tijdens Pasen gelden er vaak kortingen, je kunt dan supergoedkoop (nog een keer) op wintersport! En houd je van shoppen? Veel winkels in de skigebieden hebben uitverkoop, ze willen ruimte maken voor de zomercollectie / gaan dicht voor een periode. Dan kun jij nog mooi een handige skibril of mooie handschoenen scoren. Of wil je dit jaar voor een nieuw paar ski’s gaan?

Bezoek hooggelegen skigebieden

Bezoek hooggelegen skigebieden

3. Mini Ski

Skiën tijdens Pasen is daarnaast een ideale mogelijkheid voor een mini ski vakantie. Bij de Mini Ski boek je een arrangement variërend van 2 tot 5 nachten. Een korte skivakantie is ideaal als je toch nog even wilt genieten van de sneeuw. Met het einde van het skiseizoen in zicht is Pasen een ideale periode om een mini ski te boeken. Een bijkomend voordeel is dat het je ook minder vrije dagen kost, want de maandag, 2e paasdag ben je waarschijnlijk al lekker vrij! Omdat het ook naseizoen is, zijn er veel meer mogelijkheden om een mini ski te boeken.

Maak vele kilometers in de sneeuw

Maak vele kilometers in de sneeuw

Ga jij skiën tijdens Pasen?

Ga jij dit jaar met Pasen op wintersport of wil je graag met Pasen op wintersport? Wij hebben nog een aantal leuke accommodaties voor je in de aanbieding! Bekijk hier de mogelijkheden om in april op wintersportvakantie te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *