Voordelen van een wintersportvakantie in een onbekend skigebied

Bijna iedereen is wel bekend met de grote skigebieden in de Alpen. Wat dacht je van 1200 kilometer aan pistes in Dolomiti Superski in Italië of 600 kilometer aan pistes in Les Trois Vallées in de Franse Alpen? Die namen komen je vast wel bekend voor en jaarlijks gaan duizenden Nederlanders op vakantie naar deze en andere grote en bekende wintersportgebieden. Echter zijn er ook nog vele minder bekende skigebieden te vinden in de Alpen. Wij hebben 5 voordelen voor je van skiën in een onbekend skigebied.

1. Weinig tot geen wachtrijen

Een groot voordeel van een onbekend skigebied is dat er veel minder mensen op in dat gebied zijn. Dit zorgt ervoor dat er weinig tot geen wachtrijen zijn. Na een afdaling kun je dus snel weer de lift in naar boven. Je hoeft niet na te denken over de tijd en jezelf af te vragen of het niet al te druk zal zijn. Haal alles uit de tijd die je hebt op vakantie met zo min mogelijk wachten en wachtrijen. Klinkt dat niet top? 

In alle rust weer met de stoeltjeslift naar boven

In alle rust weer met de stoeltjeslift naar boven

2. Goedkoper op wintersportvakantie

Een bijkomend voordeel van een wintersportvakantie in een onbekend skigebied is het feit dat het normaal gesproken goedkoper is. Het skigebied of skidorp is minder populair en daardoor liggen de prijzen ook lager. Zo kun je dus genieten van een mooie wintersportvakantie voor minder geld. Of je kunt misschien zelfs 2 keer op wintersportvakantie. Wat dacht je van een Mini Ski? Dit is een korte skivakantie van bijvoorbeeld een midweek of een lang weekend. Ideaal als jij de sneeuw ook niet kunt missen!

3. Niet dringen voor een plekje op het terras

In de middag lekker lunchen in de zon op het terras bij een berghut mag natuurlijk ook niet ontbreken. Of dat drankje aan het einde van de middag na een dag op de piste. Kijk jij er ook altijd al zo naar uit? In een onbekend skigebied hoef je je geen zorgen te maken over een plekje in de zon. De kans is groot dat je op elk moment gewoon binnen kunt stappen. Je hoeft minder te plannen of je vroeg of laat gaat lunchen, er is altijd wel plaats. Lekker eten mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een wintersportvakantie!

Genieten op het terras

Genieten op het terras

4. Ideaal voor beginners of families met kleine kinderen

Een onbekend skigebied is vaak ook een kleiner skigebied. Daarmee is het een ideale bestemming voor beginnende wintersporters of families met kleine kinderen. Je kunt op je gemak oefenen als beginnende wintersporter, want het is hier rustiger op de pistes. Ook kleine kinderen kunnen zich helemaal uitleven en als ouder hoef je je geen zorgen te maken dat je kind verdwaald of tegen iemand aan skiet. Als meer ervaren wintersporter kun je een afdaling gaan perfectioneren omdat je de pistes kent. Ga jij mooie carve bochten maken op je ski’s of juist een keer switch op je snowboard de piste af? 

5. Ontdek de prachtige omgeving van een onbekend skigebied

Geniet van de omgeving van een onbekend skigebied. Omdat niet overal liften zijn neergezet, is er meer ruimte voor de natuur. Vaak kun je in de omgeving van deze gebieden dan ook prachtige wandelingen maken of op een andere manier op ontdekking gaan. Al eens gedacht aan langlaufen? Naast skiën en snowboarden zijn er nog veel meer manieren om te genieten van een wintersportvakantie in de prachtige omgeving!

Langlaufen in een prachtige omgeving

Langlaufen in een prachtige omgeving

Ga jij het volgende wintersportseizoen naar een onbekend skigebied?

Ben jij enthousiast en wil je het volgende wintersportseizoen ook naar een onbekend skigebied? Wat dacht je van het Brandnertal of Hochoetz in Oostenrijk? Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Onze reisadviseurs staan voor je klaar om te zorgen dat jij een onvergetelijke wintersportvakantie beleeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *