Wintersport Noorwegen, ontdek het wintersportparadijs van Scandinavië

Wintersport in Noorwegen, het is weer eens wat anders. Veelal richten we onze blik op de Alpenlanden voor een ski-avontuur. Echter wie zijn of haar blik wat meer naar het Noorden richt, treft daar een prachtig winterwonderland met verrassende wintersportmogelijkheden. Summit Travel presenteert je Noorwegen!

Wintersport Noorwegen: adembenemend mooi

De Scandinavische landen lenen zich perfect voor een (bijzonder) wintersportavontuur. Het Noorderlicht, Huskytochten en de ongerepte wildernis; menig winterliefhebber zal er graag vakantie vieren. Noorwegen kent een lange skitraditie. Sterker nog, de oorsprong van het skiën ligt in Noorwegen.
Het land verschilt veel van het Alpendecor dat menig skiër gewend is. Zo vind je er geen extreem hoge bergen, imponerende rotswanden en bruisende après-ski tot diep in de nacht. Wat je er wel vindt, is een adembenemend mooi landschap, prachtige ski mogelijkheden voor zowel beginners als gevorderden en sneeuwzekerheid van eind oktober tot mei!

Ski resort in Myrkdalen Credit Sverre F. Hjørnevik (6)

Het Noorderlicht

Je kunt in bijna heel Noorwegen terecht voor een skivakantie. Sommige delen van het land zijn erg onherbergzaam, maar de Noren leven voor de wintersport. Daarnaast vind je er een breed scala aan andere activiteiten. Denk hierbij aan sledehond rijden, snowscooteren, prachtige langlauftochten maken en vooral ook de Noorse en Scandinavische cultuur ontdekken. Zo kun je bijvoorbeeld gaan wakvissen, een rendiersafari maken of op jacht gaan naar het Noorderlicht. Vooral het laatstgenoemde staat natuurlijk bovenaan menige bucketlist. En goed nieuws, want je hoeft niet helemaal naar het ‘hele hoge Noorden’ om dit natuurfenomeen te spotten. Ook in Zuid- en Midden-Noorwegen maak je kans!

Wat moet je weten indien je kiest voor een skivakantie in Noorwegen?
Het is er koud! Soms wel tegen -30ºC. In Scandinavië zegt men echter dat het niet koud is, maar dat je slecht gekleed bent. Zorg dus dat je (extra) warme kleding meeneemt! Een ander veelvoorkomend stereotype zijn de hoge prijzen. Ja, Scandinavische landen zijn duurder, dat zullen we niet ontkennen. Je krijgt er echter een unieke ervaring voor terug en je maakt een reis die je waarschijnlijk je leven lang nooit zult vergeten. Tenslotte is het lang donker. De Scandinavische winter is lang en je geniet van slechts enkele uren licht. Vroeg(er) opstaan en zoveel mogelijk daglicht meepakken dus!

Myrkdalen en Dutchweek Norway

Het gerucht ging al een tijdje, maar het is nu dan eindelijk zover: Summit Travel biedt reizen aan naar het Dutchweek Norway. Myrkdalen staat ook bekend onder de naam Voss-Fjellandsby, welke de twee gebieden omvat. Voss is het traditionele dorpje met 25 kilometer aan piste. Myrkdalen heeft 24 kilometer piste. Het skigebied is erg sneeuwzeker en heeft prachtige off-piste mogelijkheden.  Bekijk snel onze Dutchweek Norway pagina voor meer informatie over het skigebied, de unieke activiteiten en beschikbare accommodaties.

Myrkdalen - Myrkdalen Mountain Resort - Hotel

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *