Wintersport in Zwitserland: ontdek de verschillende skigebieden!

Zwitserland is een minder populaire bestemming voor de wintersport dan bijvoorbeeld Oostenrijk. Echter komt iedereen ontzettend enthousiast thuis van wintersport in Zwitserland. Iedereen kan beamen dat het een unieke ervaring is. Zwitserland staat bekend om exclusiviteit en een goede sfeer. Je vindt hier moderne liftinstallaties, sfeervolle bergdorpen, brede pistes én sneeuwzekerheid door de grote hoogtes. Wat dacht je van skiën met de Matterhorn op de achtergrond? Verblijf in een bruisende plaats zoals Davos of juist een gemoedelijk wintersportdorp zoals Les Collons. Wij vertellen je graag alvast wat meer over de skigebieden waar wij accommodaties aanbieden!

Davos-Klosters

Het skigebied Davos-Klosters bestaat in totaal uit 262 kilometer aan pistes. Dit skigebied is opgedeeld in 5 deelgebieden: Parsenn-Gotschna (110 kilometer aan piste), Jakobshorn (50 kilometer aan pistes), Rinerhorn (40 kilometer aan pistes), Pischa (12 kilometer aan pistes) en Madrisa (50 kilometer aan pistes). Het skigebied Davos-Klosters is zowel voor beginners als voor gevorderden geschikt. Daarnaast heb je hier veel mooie off-piste mogelijkheden. Een groot voordeel is dat er hier meestal genoeg sneeuw ligt én het een relatief rustige bestemming is. Davos-Klosters staat voor voldoende variatie in pistes in de deelgebieden bij de dorpen. Ook beschikt het skigebied over zo’n 100 kilometer aan langlaufloipes.

Prachtig uitzicht over de bergen bij Davos

Prachtig uitzicht over de bergen bij Davos

Flims Laax Falera

Een zeer populair gebied bij snowboarders en freestylers is het skigebied Flims Laax Falera met maar liefst 4 funparks. Er is ook zo’n 40 kilometer aan off-piste gebied. Deze routes zijn aangegeven op de kaart. De bijbehorende dorpen zij Flims, Laax en Falera. Het skigebied omvat 235 kilometer aaneengesloten pistes. Voor sneeuwzekerheid zit je in dit skigebied goed. De dal-afdalingen zijn voorzien van sneeuwkanonnen en je hebt toegang tot de gletsjer ‘Vorab’. Daarnaast zijn hier voor langlaufers ongeveer 60 kilometer aan langlaufloipes te ontdekken.

Engelberg

Het skigebied van Engelberg is opgedeeld in twee delen: Brunni en Titlis. Het skigebied bij Brunni is uitstekend voor beginners en families; er zijn veel blauwe en een aantal rode pistes. Het skigebied bij Titlis is bekend om de vele rode pistes en off-piste afdalingen vanaf de gletsjer. Ontdek hier in totaal 82 kilometer aan pistes: 25 kilometer blauw, 55 kilometer rood en 2 kilometer zwart. Speciaal is de ronddraaiende gondel die je naar de gletsjer op een hoogte van 3.020 brengt! Daarnaast heb je vanaf de ‘Suspension’ hangbrug een adembenemend uitzicht over de bergtoppen.

Het berglandschap bij Titlis

Het berglandschap bij Titlis

Jungfrau Region

Aan de voet van de imposante bergen Eiger, Mönch en Jungfrau ligt het skigebied Jungfrau Region in het Duitstalige Berner Oberland. Geniet hier dan ook van overweldigende uitzichten! Verblijf tijdens je wintersportvakantie in het gezellige skidorp Grindelwald. Ga overdag op ontdekking in het skigebied met in totaal 206 kilometer aan pistes. Ook dit skigebied bestaat uit verschillende deelgebieden. Enkele bijzonderheden van dit skigebied zijn het ronddraaiend Piz Gloria restaurant uit de James Bond film en de zwarte Worldcupafdaling vanaf de Lauberhorn.

Les Quatre Vallées

Misschien wel het meest bekende skigebied van Zwitserland: Les Quatre Vallées. Dit is één van de grootste aaneengesloten skigebieden van Zwitserland en ligt in het Franstalige gedeelte van Wallis. Het skigebied is erg sneeuwzeker door de Mont Fort gletsjer. Daarnaast is het een populair skigebied, jaarlijks komen er veel internationale wintersporters naar Les Quatre Vallées. Geniet van maar liefst 412 kilometer aan pistes, waarvan 156 kilometer blauw, 213 kilometer rood en 43 kilometer zwart. Daarmee is Les Quatre Vallées geschikt voor alle niveaus. Ook voor langlaufen kun je hier prima uit de voeten. In de omgeving vind je 10 loipes met een totale lengte van ongeveer 40 kilometer. Wat dacht je van het rustige en kleine skidorp La Tzoumaz? Verblijf hier in een comfortabel chalet voor een interessante prijs! 

Matterhorn Ski Paradise

De Koning der bergen vind je in dit skigebied: de Matterhorn. Deze wereldberoemde berg trekt ieder jaar weel veel bekijks van over de hele wereld. Staat skiën met de Matterhorn op de achtergrond ook op jouw bucketlist? Het skigebied in Zermatt heeft zo’n 200 kilometer aan piste en is verbonden met het Italiaanse Cervinia en Valtournanche. Totaal heb je in het skigebied Matterhorn Ski Paradise 360 kilometer aan pistes. Ontdek 75 kilometer blauwe pistes, 225 kilometer rode pistes en 60 kilometer zwarte pistes. Wist je dat je in het skigebied van Cervinia de langste afdaling ter wereld kunt maken? Deze piste heeft een lengte van maar liefst 22 kilometer!

Skiën met de wereldberoemde Matterhorn op de achtergrond

Skiën met de wereldberoemde Matterhorn op de achtergrond

Saas-Fee

Tot slot het skigebied Saas-Fee. Dit skigebied is uniek en erg sneeuwzeker met een hoogte tot wel 3.600 meter. Ook vind je hier de befaamde Fee-gletsjer, waar zelfs in de zomer geskied kan worden. Het skigebied Saas-Fee behoort hiermee tot één van de hoogste wintersportgebieden ter wereld en telt 13 toppen hoger dan 4.000 meter. Ook vind je hier het hoogstgelegen draaiende restaurant ter wereld op een hoogte van 3.500 meter. Ontdek 145 kilometer aan pistes: 35 kilometer blauw, 80 kilometer rood en 30 kilometer zwart.

Meiringen-Hasliberg

Het skigebied Meiringen-Hasliberg staat bekend als een kindvriendelijke wintersportbestemming. Vanuit het skidorp Meiringen vertrekt de kabelbaan naar het skigebied dat ligt op een zonneplateau. Dit skigebied telt in totaal 60 kilometer aan pistes: 20 kilometer blauw, 37 kilometer rood en 3 kilometer zwart. Ook heb je hier een funpark. Een dagje langlaufen? Je vind hier ongeveer 10 kilometer aan langlaufloipes.

Uitzicht over de bergtoppen bij Hasliberg

Uitzicht over de bergtoppen bij Hasliberg

Ga jij op wintersportvakantie naar Zwitserland?

Indrukwekkende hoogtes, adembenemende uitzichten en pistes voor ieder niveau: je hebt het allemaal in Zwitserland. Ben jij er al uit waar jouw volgende wintersportvakantie heen gaat? Misschien wordt het wel één van deze skigebieden! Bekijk hier alvast alle mogelijkheden in Zwitserland. Mocht je nog vragen hebben kun je altijd contact opnemen met onze reisadviseurs, zij helpen je graag verder! Stuur een mail naar info@summittravel.nl of bel naar 010 279 96 32.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *