10 jaar Summit Travel

“ Tja en toen was ik opeens een Wintersport Tour Operator. Summit Travel is de naam. Daar sta je dan met je grote mond. Nu nog wel waarmaken. Hoe dan toch?? Ik besloot 30 uur per dag te gaan werken. Dat mocht niet baten. Ondanks het respectabele assortiment wat bij elkaar gesprokkeld was in korte tijd, ondanks de snelle website, ondanks de ambities, ondanksmijn goeie gedrag.  De klanten bleven weg. Het leek wel alsof ze het onderling afgesproken hadden. Het was inmiddels begin oktober 2003. Ik stond met lege handen. De wanhoop nog net niet nabij.

JubileumShoot

Ik besloot te gaan knokken als een echte Rotterdammer en o.a. enkele honderden bedrijven te gaan bellen. U leest het goed: enkele honderden cold calls! Of ze het eventueel een leuk idee vonden om via mij een weekendje te gaan skiën met de afdeling .. is namelijk best leuk voor uw teambuilding meneer/mevrouw. En het lukte! Daar waren ze dan .. de klanten! In grote aantallen tegelijk.  De ene groep na de andere groep. Die eerste winter exact 700 klanten. Ik besloot Summit Travel te upgraden tot “levensvatbaar”. En dat alles vanuit mijn slaapkamer in Rotterdam.

Toen begon de zegetocht. In de twee volgende winters werd de score telkens verdubbeld. En vanaf dat moment elk jaar tussen de 20% en 35% groei, zowel qua particulieren als bedrijven. En ik kreeg de broodnodige ondersteuning, elk jaar wat meer, van een fraai stel dames. Trouwe dames met inmiddels stuk voor stuk een Summit hart. Er is in die jaren veel gebeurd, erg veel! En al die jaren zijn er nooit concessies gedaan t.a.v. onze hoge servicegraad. Na onze jubileumwinter, nu op naar het 11e seizoen! U kunt zich voorstellen dat ik daar als trotse eigenaar heel veel zin in heb!”

Robert Jan Flik
Eigenaar & Oprichter Summit Travel