10 tips voor wintersport met je gezin

ski kids flaine

Met je gezin op wintersport, hoe geweldig is dat? De kinderen naar de skiklas, jij en je partner samen genieten op de pistes. In de middag hebben je kinderen volop verhalen over hun ski-avonturen. Maar hoe ga je het realiseren om 10 uur in de auto te zitten met kinderen die iedere kilometer een pitstop nodig hebben, natte handschoenen op de piste en geen rust tijdens het diner? Summit Travel helpt je met het vinden van de juiste wintersport voor jou en je gezin en geeft alvast wat handige tips!

 1. Start met lessen in Nederland

  Laat je kids alvast wennen aan de lol van de sneeuw door ze van te voren al op ski’s te zetten. Hierdoor zijn ze al bekend met die twee lange latten onder de voeten, weten ze hoe ze skischoenen aan moeten krijgen en kunnen ze de piste al gemakkelijker af. Juist in de zomer zijn er ook allerlei leuke kid-clubs bij diverse indoor sneeuwhallen. Als je op wintersport bent met je gezin kun je ook tochtjes gaan maken met ze. Vooral als de skileraar de kinderen al kennis heeft laten maken met de pistes heb je daar veel profijt van met zijn allen.

 2. Geef je kinderen ook een fijn skipak 

  De een zweert bij een overall ( onesie skipak), want de sneeuw piept dan niet naar binnen via de broek. Maar een ander geeft hun kinderen liever een losse jas en broek: dan kunnen ze gemakkelijker de kleding losmaken bij een pitstop op de piste. Zorg er ook voor dat ze fijne thermokleding dragen onder hun pak. En een extra skipak om mee te nemen komt altijd goed uit. Terwijl ze aan het skiën zijn in het ene pak, kan het andere pak drogen.

 3. Touwtjes aan de wanten of handschoenen

  Hoe vaak ben jij teruggekomen met 1 handschoen toen je klein was? Tijdens het buitenspelen verloor je deze en dan was het best koud aan je handen. Of had jij al een touwtje door je jas lopen waar de wanten aan vast zaten? Gewoon een handige tip, touwtje door de jas om de handschoenen vast te maken aan de jas en bij je kind te houden.
  Kind op ski's

 4. Helmplicht

  In steeds meer landen ben je verplicht een geschikte helm te dragen op de piste. Deze regel is vaak verplicht voor kinderen. Je kunt gemakkelijk een skihelm huren als je materiaal bij je vakantie boekt. Hierdoor hoef jij niet ieder jaar een nieuwe helm te kopen omdat je kind eruit is gegroeid en het hoofd is wel goed beschermd.

 5. Kindermenu

  Zin om in een hotel te verblijven? Check dan of daar een kindermenu mogelijk is. Onze reisadviseurs kunnen dit ook voor je nagaan of doorgeven bij de boeking. Veel hotels hebben het ontbijt en diner in buffetvorm. Je kind kan samen met jou uitkiezen wat hij/zij lekker vindt. En er zijn ook financiële voordelen: veel hotels hebben aantrekkelijke kinderkortingen! En hadden we het al gehad over accommodaties met een kinderopvang? Deze kun je in Frankrijk veel vinden. In Oostenrijk en Frankrijk zijn er veel accommodaties met een speelkamer. Kunnen jullie rustig natafelen, terwijl je kinderen aan het spelen zijn.

 6. Samen koken

  Verblijf je in een appartement, dan kun je samen met je kinderen koken of het ontbijt klaarzetten. Of zouden ze nog zo lekker liggen te slapen dat jij je ook nog een keer kunt omdraaien?

 7. De reis 

  Geen zin in jengelende kinderen onderweg? Reis als ze slapen en maak het ze comfortabel met een dekentje en kussentje op de achterbank. En ja, een film opzetten of boek laten lezen helpt natuurlijk ook. Las om de 2 uur een pauze in om even te bewegen en de plaspauze te houden. En de reis terug? Dan zijn ze hoe dan ook moe genoeg om de hele rit in dromenland te zijn!

 8. Quality time 

  Kinderen naar de skiklas? Dan kunnen je partner en jij samen gaan genieten. Wordt het een superlange afdaling of deze keer vroeg op het terras met een warme choco en stuk apfelstrudel? Of al een lekker glas wijn bij de lunch? Je kunt namelijk in een aantal gebieden een lunch bij de lessen bijboeken, zodat je kinderen de hele dag op pad zijn met de skiklas. Hierdoor leren ze nog sneller!

 9. Kies een kindvriendelijk gebied

  Er zijn veel kindvriendelijke skigebieden, zoals onder andere Châtel, Fieberbrunn, Filzmoos, Serfaus, Neustift. Deze gebieden hebben speciale kinderpistes of parken en liften die zijn aangepast voor kinderen. Ook zijn er veel (Nederlands sprekende) skileraren die enkel kinderen lesgeven. Op wintersport met je gezin, dat is echt aan te raden in een gebied dat ingesteld is op kinderen. Maar ook in veel kleinere gebieden is het fantastisch wintersporten met je kinderen en je bent stukken voordeliger uit! In veel skigebieden geldt er ook nog eens een skipaskorting voor de kinderen of skiën jonge kinderen zelfs gratis, informeer naar deze mogelijkheden op onze website of bij onze reisadviseurs.

 10. Neem oppas mee

  Je hoort het steeds vaker: opa en oma gaan mee op wintersport. Zij vinden het vaak erg leuk om voor de kleinkinderen te zorgen terwijl jullie samen aan het genieten zijn op de piste. Natuurlijk kun je ook wisselen met elkaar wie de kinderen wegbrengt en ophaalt, zodat iedereen de sneeuw in kan. Maak het jezelf comfortabel en boek een ruime accommodatie, zodat iedereen ook zijn privacy heeft.

Wintersport met je gezin, dat kan een feest voor iedereen zijn, zoek een comfortabele locatie en geniet met zijn allen van de sneeuw. Wat is jouw tip voor een gezinswintersport?
Kom je er niet aan  uit waar je naar toe moet? Onze reisadviseurs staan voor je klaar!