Après-ski: 10 wintersportbestemmingen waar je naar toe moet!

Met de ogen op het wintersportseizoen van 2018-2019 gericht, dromen we alvast van de beste après-ski tenten. Voor veel dorpen en skigebieden is de après-ski een essentieel onderdeel van de wintersport. En natuurlijk ook voor ons wintersporters, want wie geniet er nu niet van een drankje en feestje na het skiën?

De echte apres-ski liefhebber kan het beste terecht in Oostenrijk. Wij hebben de beste dorpen geselecteerd, zodat jij niks hoeft te missen van de gezellige après-ski!

1. Sölden

Het wintersportseizoen in Sölden begint vroeg, eind oktober, op de Rettenbach gletsjer. Er viel overigens al aardig wat sneeuw op de berg afgelopen jaar en zij kijken dus altijd uit naar het nieuwe wintersportseizoen. Het dorp is naast een skiparadijs ook een extreem gezellige après-ski bestemming. Een bezoek aan de Schirm bar mag daarbij niet ontbreken, of wanneer je graag meezingt met Nederlandse klassiekers, is de Alm Rausch een aanrader.

Après-ski

2. Après-ski in Mayrhofen

Mayrhofen in het hoogseizoen is een Nederlandse enclave vol gezelligheid. Je kunt er uitstekend een feestje bouwen. Zo begin je op de berg bij de Pilzbar en sluit je vervolgens aan in de Brück’n Stadl of de Icebar. Daarnaast is het Zillertal 3000 een uitstekend skigebied waar je je geen moment zal vervelen. Al met al een topbestemming dus.

3. En in Ischgl

In veel top 10 lijstjes staat Ischgl bovenaan en dat is natuurlijk niet zomaar. Dit après-ski paradijs heeft een zeer ruim aanbod van gezellige bars en clubs. Het Ibiza van de Alpen trekt zelfs bezoekers die slecht voor een apres-ski avontuur op bezoek komen en de ski’s niet eens onderbinden. Bij een bezoek aan Ischgl moet je zeker een bezoekje hebben gebracht aan de Paznauner Taja (op de berg), de Kuhstall, de Schatzi of de Trofana Arena.

4. Obertauern

In Obertauern geniet je van uitstekende ski- en après-ski mogelijkheden. De gezelligste bars zijn zonder meer de Lurzer Alm (dorp) en de Edelweiss Alm (berg), hier wil je het feestje niet missen. Obertauern is overigens nog een plek waar je authentieke après-ski ervaart en een goede mix van Oostenrijkers, Duitsers en Nederlanders treft.

5. Nederlandse après-ski in Westendorf

Westendorf is ongetwijfeld een van de bekendere bestemmingen voor de Nederlandse wintersporter. De naam van het dorp doet je ongetwijfeld denken aan de feestjes en het ruime après-ski aanbod. Het feestprogramma begint hier al vroeg, in de Karatbar of Moskito bijvoorbeeld. Daarnaast ligt dit dorp in het prachtige skigebied Wilder Kaiser- Brixental, een andere goede reden om Westendorf te bezoeken.

6. Volop feest in Hinterglemm

Saalbach en Hinterglemm worden vaak als dezelfde bestemming gezien, maar dat is niet waar. Beide dorpen liggen in hetzelfde skigebied, maar Hinterglemm heeft wel degelijk een eigen identiteit en bovendien een erg gezellige après-ski. De feestjes bij de Goaßstahl mag je absoluut niet missen. En de geitjes staan gewoon buiten in de wei achter de stal!

7. St. Anton am Arlberg

St.Anton am Arlberg ligt in een van de grootste aaneengesloten skigebieden van Oostenrijk en is bovendien een zeer aantrekkelijke apres-ski bestemming. De Mooserwirt is verreweg de meest populaire bar van St. Anton, dan wel niet van heel Oostenrijk. De afdaling na je biertje is echter best pittig, houd daar wel rekening mee. Verder moet je hier als après-ski liefhebber gewoon een keertje zijn geweest.

8. De après-ski hotspot: Gerlos

Gerlos is bij uitstek een van de gezelligste dorpen van Oostenrijk als het gaat om de après-ski. Het aanbod is hier uitstekend en bij een bezoek aan dit langgerekte dorp mag je de CinCin en Little London zeker niet voorbij lopen. Het perfecte feestje vind je in Gerlos tijdens het Dutchweek evenement aan het einde van het seizoen. Lees meer over het Dutchweek arrangement en zorg dat je deze niet mist!

9. Een dorp verder dan Hinterglemm: Saalbach

Saalbach is een absolute topper, zowel op het gebied van ski als après-ski. Het dorp ligt in Het Skicircus en dit betekent dat je als wintersporter je lol op kunt. Ook de après-ski is van hoog niveau. Vroeg in de middag begint het feestje op de pistes en vervolgens kun je in het dorp tot diep in de nacht door feesten. Mis vooral de feestjes in de Bauer Schialm, de Flying Hirsch en de Hinterhagalm niet. Dit is natuurlijk ook een van de redenen dat hier ook een Dutchweek plaatsvindt!

Naast de diverse Oostenrijkse feestbestemmingen is er nog wel een Franse topper die niet onbenoemd mag blijven:

10. Val Thorens, après-ski op de piste


Het Franse ’Valtho’ mag niet ontbreken in het lijstje met beste après-ski bestemmingen. Bijna iedere wintersporter kent het dorp vanwege de Dutch Week aan het einde van het seizoen of simpelweg door de uitstekende wintersportmogelijkheden. Feestjes, festivals, sneeuwzekerheid en een gigantisch pisteaanbod; Val Thorens heeft het allemaal. Duik je na een dag op de piste graag de après-ski in? Dan mogen La Folie Douce, Le Monde en Malaysia aan een bezoek niet ontbreken.

Waar kunnen we jou vinden tijdens de après-ski? Laat ons je tip weten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *