Top 3 seizoensluiting evenementen in Oostenrijk

De seizoensluiting nadert weer en dit betekent dat het wintersportseizoen uiteraard feestelijk moet worden afgesloten. In verschillende skidorpen worden er evenementen georganiseerd, onder andere in Mayrhofen, St. Anton am Arlberg en Ischgl. Wij hebben deze dorpen geselecteerd, omdat er 3 geweldige seizoensluiting evenementen plaats vinden.

Snowbombing

In Mayrhofen wordt de seizoensluiting al jaren lang gevierd met een groot evenement. Dit jaar, 2019, vindt de 20ste editie plaats van Snowbombing van 8 tot 13 april. 6 dagen lang wordt er volop gefeest in het zuidelijke deel van het Zillertal. Dit evenement is de ideale combinatie van een muziekfestival en plezier op de piste. Er worden jaarlijks weer duizenden bezoekers verwacht, waaronder veel Engelse feestgangers. Bij deze editie zijn onder andere Fatboy Slim, DJ Zinc en Solardo van de partij!

Der Weisse Rausch

Der Weisse Rausch is daarnaast een bekend seizoensluiting evenement. Het is een legendarische skiwedstrijd waarmee het skiseizoen in St. Anton am Arlberg officieel wordt afgesloten. Aan dit evenement mogen maximaal 555 atleten meedoen. Vanuit de hele wereld komen er skiërs naar dit evenement om deel te nemen. Het is een evenement waar iedereen zich voor kan aanmelden, maar meestal halen alleen de ervaren skiërs met een erg goede conditie en een goed uithoudingsvermogen de eindstreep. Tijdens de 9 kilometer lange afdaling worden in totaal 1350 hoogtemeters overbrugd. Dit evenement wordt afgesloten met een feest in het dal. Dit evenement vindt dit jaar, 2019, plaats op zondag 21 april.

Top of the Mountain Closing Event

Ischgl viert het seizoensluiting evenement groots. Dit Top of the mountain Closing Event vindt dit jaar, 2019, plaats op dinsdag 30 april. Dit jaar zal de legendarische Amerikaanse Lenny Kravitz het wintersportseizoen knallend afsluiten. Het concert vindt plaats in de open lucht in het hart van het skigebied. Zijn bekende nummers zullen over de bergtoppen van de Silvretta Arena galmen en het belooft weer een onvergetelijk evenement te worden!

Ga jij naar een seizoensluiting?

Wij gaan het wintersportseizoen weer ontzettend missen. Ga jij dit seizoen knallend afsluiten op één van deze seizoensluiting evenementen in Oostenrijk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *