Ontdek deze 5 bijzondere skigebieden in de Alpen 

Ieder skigebied heeft eigen bijzonderheden en specialiteiten. Waar het ene skigebied juist heel groot is en bekend staat om de uitbundige après-ski, is het andere gebied juist geschikt voor een rustige wintersportvakantie. In sommige gebieden vinden internationale wedstrijden plaats en in een bepaald gebied is zelfs een deel van een film opgenomen. Ontdek in deze blog 5 bijzondere skigebieden in de Alpen!

Ötztal

De eerste bestemming uit de top 5 met bijzondere skigebieden is het Ötztal met de bekende bestemming Sölden. Dit dorp in de Ötztal Arena is een verademing voor skiërs én après-skiërs. Ontdek hier de perfecte combinatie van skiën en après-skiën. Niet voor niets keren velen jaarlijks terug naar dit skidorp. Daarnaast is Sölden van alle gemakken voorzien, van een bioscoop op hoogte tot een ontspanningscentrum om helemaal tot rust te komen. Ook worden er jaarlijks internationale wedstrijden georganiseerd in en bij Sölden. Wist je daarnaast dat Sölden één van de locaties is waar Spectre, de James Bond film, is opgenomen?! Dit maakt het gebied extra speciaal, herken jij momenten uit de film? Verblijf tijdens je wintersportvakantie in Appartement Bauernhäusl.

Skiën bij Sölden

Skiën bij Sölden

Espace San Bernardo

Wintersport in twee landen met adembenemend uitzicht op de Mont Blanc. Klinkt dat niet als een ideale wintersportbestemming? Op de grens tussen Italië en Frankrijk ligt het skigebied Espace San Bernardo in de Franse Alpen. Het Franse La Rosière vormt samen met het Italiaanse La Thuile het skigebied Espace San Bernardo met ruim 160 kilometer pistes. Dit betoverende skigebied heeft uitstekende wintersportcondities met perfect geprepareerde pistes. Speciaal voor de zeer ervaren skiër is hier de mogelijkheid om te heliskiën. Laat dan je hoog in de bergen droppen en maak een onvergetelijke tocht naar beneden door de ongerepte sneeuw. Espace San Bernardo is een ideale bestemming voor een rustige, ontspannen wintersportvakantie.

Les Trois Vallées

Les Trois Vallées is het grootste aaneengesloten skigebied van de Alpen! Met zo’n 600 kilometer pistes kent men hier geen verveling. Zowel voor beginnende wintersporters als gevorderden is er genoeg keuze! Dankzij de hoge ligging is het gebied zeer sneeuwzeker en geniet je daarnaast van de beste sneeuw. Ontdek ook de vele off-piste mogelijkheden in Les Trois Vallées. Les Trois Vallées behoort zeker tot één van de meest bijzondere skigebieden en biedt alles wat een skihart begeert!

Het sneeuwzekere Val Thorens

Het sneeuwzekere Val Thorens

Les Portes du Soleil

‘De poorten van de zon’, de naam van dit skigebied is al bijzonder en laat al merken dat je hier in een zonzeker gebied op wintersport gaat. Daarnaast behoort Les Portes du Soleil tot één van de grootste skigebieden ter wereld. Gelegen tussen het meer van Genève en de Mont Blanc geniet je van maar liefst 650 kilometer aan pistes. Het skigebied beschikt over 8 skidorpen in Frankrijk en 4 skidorpen in Zwitserland. Naast het feit dat dit een mega skigebied is, vind je hier ook ‘De Muur’. ‘De Muur’ is te vinden in Avoriaz en is wereldberoemd! Deze befaamde, super steile, zwarte buckelpiste is een uitdaging voor de echte waaghalzen!

Les Portes du Soleil

Skigebied Les Portes du Soleil

Via Lattea

Aangekomen bij nummer 5 in de lijst van bijzondere skigebieden: Via Lattea. Via Lattea is het grootste aaneengeschakelde skigebied van Italië. Het skigebied is verdeeld over de Italiaanse en Franse Alpen. In totaal vind je zo’n 320 kilometer aan pistes in Italië en 80 kilometer aan pistes in Frankrijk. Een bekend dorp in dit skigebied is Sauze d’Oulx, waar jaarlijks Dutchweek Italia wordt georganiseerd! Wat maakt het skigebied Via Lattea nog meer speciaal? In 2006 hebben de Olympische Winterspelen van Turijn plaatsgevonden in dit skigebied! Ontdek dus waar de topsporters destijds allemaal zijn geweest. Daarnaast staan de dorpen bij Via Lattea bekend om de bijzondere architectuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *