5 coole funparken

coole funparken

Ben jij altijd op zoek naar avontuur en uitdaging tijdens je wintersport? En doe jij het liefst 10 jumps in het funpark én ski je meer dan 20 kilometer? Dan is deze blog echt iets voor jou! We hebben vijf coole funparken voor jou uitgelicht waar zowel beginners als ervaren freestylers uit de voeten kunnen. Hier lees je dus alles over de beste skigebieden waar je jouw eerste sprongen kunt wagen of tot in de details jouw indy grabs, backside 180s en elbow carves kunt oefenen en finetunen. Lees dus snel verder en haal de showman in jou naar boven!

Grootste funpark van de Alpen ligt in Ischgl

Het grote Vita Ischgl Snowpark is gemaakt voor professionals en die zijn dan ook massaal fan van dit funpark. Boarders en skiërs die allerlei coole stunts doen, vliegen je letterlijk om de oren. Een kick om naar te kijken (of zelf onderdeel van te zijn 😉)! Dit park wordt met de nieuwste technieken en door de beste specialisten ieder jaar weer zorgvuldig gemaakt. Je vindt hier door de grootte en de aandacht die er aan het funpark besteed wordt genoeg kickers, ramps, half pipes en rails om je een hele wintersportvakantie te vermaken. Nog niet overtuigd? Kijk dan vooral even het filmpje hieronder! 😉

Eén van de meest uitdagende funparken van de Alpen

Het Penken Park in Mayrhofen is een van de meest uitdagende funparken van de Alpen. Het laat de harten van iedere freestyle snowboarder en freeskiër sneller kloppen. Met een Pro Area, Advanced Area, Advanced Jib Area, Medium Area, Medium Jib Area en een Kids Area kan ieder type freestyler hier uit de voeten. In de Pro Area kun je de hoogste sprongen maken op een 18 en een 20 meter jump. Is dit nog iets te hoog voor je, dan wachten er in de Medium Area een 5, 6 en 7 meter kicker op je. Voor de beginnende freestylers en kinderen is er de Kids Area met korte rails en lage jumps. Ideaal voor een week stunten!

15 jaar lang het beste snowpark in Italië

Het park bestaat uit een ongelofelijk aantal stunts over een lengte van 800 meter. Mottolino Snow park ligt in Livigno en gelooft in jonge en avant-gardistische sporten. Vanaf de jaren negentig vestigde Mottolino Snow zich in de wereld van snowboarden en freestyle en creëerde een van de eerste snowparks in Italië. Dit snowpark biedt je meer dan 60 soorten jumps en jibbings, de plek om snowboarders en freeskiërs van alle niveaus te vermaken. Voor elke freestyler is hier dus wel iets te vinden wat bij zijn niveau past.

De grote vrijheid in de sneeuw in Serfaus-Fiss-Ladis

Skiërs en snowboarders waarvoor de pistes geen uitdagingen meer hebben, kunnen zich helemaal uitleven in de snowparken van Serfaus-Fiss-Ladis. Met 6 verschillende snowparken verdeeld over het skigebied is er voor elk niveau freestyler genoeg keuze. Ervaren skiërs en snowboarder zitten in het Freestyle Circus in Serfaus of het Snowpark in Fiss helemaal goed – hier vinden ze veeleisende kickers, boxen en jibs, zo ver het oog reikt! In het Sunpark en het Shredpark gaat het er iets rustiger aan toe. De butter-boxen, rails en de kleine tot middelgrote sprongen zijn perfect als je met freestyle begint. Je kunt zelfs onder begeleiding van een coach je eerste sprongen wagen om je freestyle skills te verbeteren. Verder is er voor iedereen een groot kussen waar je je eerste of je nieuwe sprongen op kunt oefenen zonder dat je bang hoeft te zijn voor een blessure.

De speelplaats van Grindelwald

Het White Elements Pro Park wordt ook wel “de speelplaats” genoemd. In dit fun park kun je je creativiteit volledig de vrije loop laten. Het biedt naast verschillende grote kickers ook diverse boxes en rails, en dat alles op een parklengte van 850 meter. Het park is zo ingericht, dat je in één run kickers, boxes en rails kunt combineren. Zodra de eerste sneeuw valt, gaat het speciaal aangenomen personeel aan de slag om het terrein vorm te geven. Binnen enkele dagen hebben zij twee parken met verschillende moeilijkheidsgraden aangelegd. Dan ligt er dus een park waar de snowboard- en freeski-community over de rechte box kan glijden of andere coole trucs kunnen doen.

Kortom, als echte stuntman kun je in één van deze vijf funparken je hart ophalen. Ben jij benieuwd welke accommodaties wij in één van deze skigebieden hebben? Neem dan een kijkje op de website of neem contact op met een van onze reisadviseurs.