5 gemakkelijk aan te rijden skigebieden in de Alpen

Gemakkelijk aan te rijden skigebieden

Wil je niet afhankelijk zijn van anderen en aan tijden van de bus of trein vast zitten? Dan is zelf rijden naar de Alpen de beste optie. In de Alpenlanden is het dan wel verplicht om winterbanden onder je auto te hebben. Sneeuwkettingen zijn daarentegen niet verplicht om bij te hebben, maar het is wel aan te raden ze mee te nemen. Op besneeuwde wegen wordt er met een blauw bord aangegeven wanneer er met sneeuwkettingen gereden moet worden. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat op snelwegen en verschillende autowegen vignetten verplicht zijn, bijvoorbeeld in Oostenrijk. Ook zijn er landen met tolwegen, bijvoorbeeld in Frankrijk. Wij hebben voor jou 5 gemakkelijk aan te rijden skidorpen en skigebieden in de Alpen op een rijtje gezet!

1. Engelberg in Zwitserland

Op 834 kilometer afstand van Utrecht ligt de eerste bestemming van de 5 gemakkelijk aan te rijden skigebieden in de Alpen: Engelberg. Engelberg is een ideale wintersportbestemming in Zwitserland die gemakkelijk aan te rijden is. Je rijdt bijna alleen maar over de snelweg, waardoor je lekker door kunt rijden als er onderweg geen file staat uiteraard. Slechts de laatste 20 kilometer rijd je niet over een snelweg. Hoe korter de rit, hoe sneller je kunt genieten van de sneeuw in Engelberg in de Zwitserse Alpen!

Engelberg in de Zwitserse Alpen
Engelberg in de Zwitserse Alpen

2. Westendorf in het Oostenrijkse Wilder Kaiser-Brixental

Net onder München, over de Duitse grens, ligt Westendorf in Oostenrijk. Westendorf ligt op 912 kilometer afstand van Utrecht. Ook Westendorf is gemakkelijk en goed te bereiken. Gelegen direct aan een autoweg, rijd je vrijwel direct het dorp in en hoef je geen lange slingerweggetjes of sneeuwwegen te overbruggen. Dit zorgt ervoor dat Westendorf een erg aantrekkelijke wintersportbestemming is om zelf met de auto heen te rijden.

Westendorf in Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental
Westendorf in Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental

3. Kirchberg in het Oostenrijkse Skigrossraum Kitzbühel

Dichtbij Westendorf ligt het Oostenrijkse skidorp Kirchberg. Waar Westendorf onderdeel uitmaakt van het skigebied Wilder Kaiser-Brixental, maakt Kirchberg onderdeel uit van het skigebied Skigrossraum Kitzbühel. Hier geniet je op slechts 921 kilometer afstand van Utrecht van maar liefst 179 kilometer aan pistes. De perfecte verbindingen in dit skigebied en de zeer gevarieerde mogelijkheden en vele uitdagingen zorgen ervoor dat het een ideale wintersportbestemming is voor het hele gezin. De route die je naar Kirchberg aflegt is hetzelfde als de route naar Westendorf. Het is slechts een paar kilometer verder en je staat in dit adembenemende skigebied.

Het skidorp Kirchberg in Oostenrijk
Het skidorp Kirchberg in Oostenrijk

4. Zell am Ziller in het Oostenrijkse Zillertal

In het Oostenrijkse skigebied Zillertal ligt onder andere het skidorp Zell am Ziller. Het Zillertal beschikt in totaal over 487 kilometer aan pistes. Zell am Ziller staat bekend als een gezellig en authentiek dorp, gelegen midden in het Zillertal. Daarnaast staat deze bestemming bekend als een erg kindvriendelijke bestemming. Vanuit Utrecht kun je, zonder file, in ruim 10 uur op je wintersportbestemming staan. De afstand van Utrecht naar Zell am Ziller is namelijk 942 kilometer. Ook voor deze vierde bestemming uit de lijst met gemakkelijk aan te rijden skigebieden in de Alpen heb je geen sneeuwkettingen nodig. Je hoeft geen lastige routes af te leggen. Ook deze bestemming is namelijk perfect te bereiken via hoofdwegen.

Zell am Ziller in de Oostenrijkse Alpen
Zell am Ziller in de Oostenrijkse Alpen

5. Bürserberg in het Oostenrijkse Brandnertal

Langs de Bodensee rijd je door richting Bludenz. Dan is het een stukje klimmen en sta je in het skigebied Brandnertal met het skidorp Bürserberg. De afstand vanuit Utrecht bedraagt zo’n 855 kilometer. Dit skigebied is ook zeer goed aan te reizen vanwege de lange tijd die je over de snelweg reist. Het gebied is ideaal voor een weekendje weg of een mini ski en heeft 55 kilometer aan pistes. Voor beginners en gevorderden is er genoeg te beleven. Houd je van off-piste skiën, dan kun je ook met een gids gave tochten maken in de back-country!

Skiën in het Brandnertal

Ga jij ook graag naar gemakkelijk aan te rijden skigebieden?

Houd jij ook zo van een wintersportvakantie en rijd je graag zelf naar je bestemming? Wat is dan jouw favoriete bestemming voor wintersport? Laat het ons weten! Heb je vragen over een specifieke bestemming of wil je meer weten over een bestemming, neem dan contact op met onze reisadviseurs van Summit Travel! Zij helpen je graag verder en zorgen voor jouw onvergetelijke vakantie in de winter naar de Alpen!