5 gratis onmisbare apps tijdens wintersport

apps banner

Het mooie van onze moderne tijd is dat we ons leven deels kunnen laten ondersteunen door apps. Dit geldt ook tijdens het wintersporten. Nu zijn velen inmiddels net zo vaardig met een telefoon in de hand als met een paar latten ondergebonden en heeft Summit Travel daarom een selectie gemaakt van 5 handige, gratis te verkrijgen wintersportapps.

1. Ski & Snow Report

Hou je van alle informatie netjes geordend in één app, dan is Ski & Snow Report een app voor jou. Of je nu gaat skiën in Europa of in het Zuid-Amerika, deze app is bekend met elk skigebied. Je selecteert het gebied waar je gaat wintersporten en verkrijgt zo allerlei informatie. Denk hierbij aan sneeuwhoogte, pistecondities, nieuws, foto’s, ervaringen van andere skiërs en nog veel meer. Ski& Snow Report is een prima informatiebron om op terug te vallen.

wintersport apps 1 wintersport apps 2

2. iSki

Ben jij een echte durfal en begeef je jezelf graag op het ongerepte terrein dat off-piste heet? Dan is iSki echt een must-have. Deze app voorziet je op tijd van de juiste informatie wat betreft lawines. Maar dat niet alleen, de app houdt je persoonlijke statistieken bij en ook kun je foto’s toevoegen die jij die dag hebt geschoten. De app kan in maar liefst achttien wintersportlanden gebruikt worden.

wintersport apps 3

3. Ski Tracks (€0,99) (Lite versie is gratis)

Deze app houdt alles bij, zelfs wanneer jij je 3G uitzet. De app is erop gebouwd alles op te slaan en later, wanneer jij beschikt over wifi, alles samen te voegen. Van je snelheid tot de route die je hebt afgelegd, uiteindelijk wordt alles keurig afgebeeld op een kaart. Zo kun je aan het einde van de dag je resultaten vergelijken met je vrienden of familie. Een fijne bijkomstigheid van de app is dat deze gemiddeld maar twintig procent van de batterij verbruikt. Ski Tracks is een zeer volledige app die jouw wintersport een extraatje geeft.

wintersport apps 5

4. Trace Snow

Deze app is door het tijdschrift Men’s Health uitgeroepen tot nummer één wintersportapp en dat is niet voor niks. Trace Snow weet namelijk alles: hoe lang je in de lift hebt gezeten, wanneer je een sprong hebt gemaakt en de app houdt zelfs bij hoeveel calorieën je hebt verbruikt. Maar dat is niet alles. Aan het eind van de dag kun je jouw route terug zien op een 3D kaart. Een super toffe app gemaakt door skiërs en snowboarders voor skiërs en snowboarders.

wintersport apps 4

5.Sneeuwhoogte

De mobiele versie van de inmiddels befaamde sneeuwhoogte website doet nauwelijks onder voor de website. Sterker nog, de Sneeuwhoogte-app is uiterst functioneel en behoort tot de meest gedownloade wintersport apps. Net als de desktopversie, geeft de app informatie over de actuele weer- en sneeuwvoorspellingen. Daarnaast bekijk je diverse webcams, ontvang je pushberichten wanneer er verse sneeuw valt in jouw favoriete gebied en ben je op de hoogte van de situatie op de pistes. De app is gebruiksvriendelijk en heeft als leuke toevoeging o.a. het uploaden en delen van foto’s. De Sneeuwhoogte-app is voor de echte wintersportliefhebber toch wel een ‘must have’.

wintersport apps 7