5 Redenen om een chalet te boeken voor je wintersport

La Tania - Chalet Dame Blanche

Wintersport aan het regelen voor een groep? Heb je al eens naar de mogelijkheden van een chalet gekeken? We hebben onderzocht waarom jij naar een chalet moet deze winter voor je wintersport. Daar zijn 5 voordelen uit gekomen. Ben jij ook benieuwd waarom je een chalet moet boeken?

1. ’s Avonds na het eten nog gezellig bijkletsen in de woonkamer

Na een dag op de piste komen jullie weer terug in het chalet, de open haard wordt aangemaakt en de fles wijn wordt open getrokken. Heerlijk! De boodschappen zijn ook al gedaan en een aantal mensen schuiven door naar de keuken om te starten met koken. Ondertussen komen er ook wat hapjes en snacks uit diezelfde keuken. Heerlijk genieten. Na het diner wordt de afwas in de vaatwasser geschoven en komen de spelletjes op tafel. Ome Hans duikelt nog een fles met iets sterkers op en schenkt de liefhebbers in. De avond vordert en de sterke verhalen komen om de hoek. De ogen worden wel wat zwaarder, het is weer een mooie dag geweest!

En het eten: je kunt zelf bepalen wat je eet, want in de chalets kun je zelf koken! Ga je voor alle dagen macaroni of voor een avond raclette met lokale kazen en andere culinaire hoogstandjes?

2. De kinderen hebben de ruimte om te spelen

Ga je met kinderen op wintersportvakantie? Dan is het natuurlijk super als zij ook hun ruimte hebben om met elkaar te spelen. Veel chalets hebben een eigen speelruimte of een ruime woonkamer waar ze met elkaar kunnen spelen. Een paar spelletjes mee en jullie kunnen er tegenaan. Chalet La Cascade heeft zelfs een eigen bioscoopruimte!

3. Geen andere gasten om rekening mee te houden

Het chalet is voor jou en je gezelschap! Je kunt dus lekker jezelf zijn in het chalet, niemand die raar gaat opkijken. Heb je een catered chalet geboekt, houd dan wel rekening met de chaletstaf! Willen jullie iedere avond karaoke zingen? Verstoppertje spelen in heel het huis? Extreem veel knoflook gebruiken tijdens het diner? Niemand anders dan jullie heeft er last van ( tot op bepaalde hoogte natuurlijk!).

4. Chalets: vaak gelegen op top-locaties zoals aan de piste

Een chalet heeft vaak een unieke ligging, vaak wat verder uit het dorp en dichtbij de piste. Hierdoor sta je supersnel in de sneeuw en kun je beginnen aan de eerste afdalingen. Andere chalets liggen iets verder weg, waardoor je een unieke buiten-beleving hebt. Als je uit het raam kijkt of op het balkon staat zie je de wondere witte wereld en is het stil. Maar voor de mensen die van drukte houden zijn er ook chalets, zoals in Zell am See. Op een toplocatie gelegen: praktisch in het centrum en vlakbij de skilift!

5. Volledig ingericht en met allerlei comfort-stijlen: van goed tot zeer luxe chalets

Voor praktisch ieder budget kun je een chalet boeken. Er zijn ook chalets met catering, het ontbijt en diner ( en soms ook drankjes en middagsnack ) zijn inbegrepen. Er zijn chalets in authentieke stijlen, van gemütlich Oostenrijks tot de strakke moderne stijl of juist een combinatie van stoere materialen. Is je budget ruim? Er zijn zelfs chalets met zwembad. Veel accommodaties hebben een sauna of jacuzzi en open haard. Kun je heerlijk bijkomen na je dag op de pistes.

Ben je overtuigd? Onze reisadviseurs gaan graag op zoek voor je naar een geschikt chalet, maar je kunt deze ook zelf boeken via onze website!