5 rustige skigebieden in Italië

5 rustige skigebieden in Italië

Er gaat soms toch niets boven in alle rust afdalen van over geprepareerde pistes. Geen buckels, geen massa’s met mensen op de piste en geen wachtrijen voor de skiliften. Ik teken ervoor! Wij hebben vijf rustige skigebieden in Italië voor je op een rijtje gezet waar het niet of nauwelijks druk wordt in het winterseizoen. Wat wordt jouw volgende wintersportbestemming?

Pinzolo

Pinzolo bevindt zich in een prachtige omgeving in de Brenta Dolomieten. In dit authentieke Italiaanse dorp vind je de ultieme rust. Deze wintersportbestemming is onderdeel van het Skirama Dolomiti met maar liefst 380 kilometer aan pistes. Samen met de deelgebieden Madonna di Campiglio en Folgarida-Marilleva vormt Pinzolo de Dolomiti di Brenta skiregio, het grootste aaneengesloten gebied van de regio Trentino. Dit deelgebied heeft 150 kilometer aan pistes. Rondom dit dorp vind je prachtige Alpenlandschappen. Naast de uitgebreide piste-mogelijkheden en een directe liftverbinding het skigebied in, kun je vanuit Pinzolo ook gemakkelijk de mooise langlaufroutes volgen naar de dorpen Carisolo, Guistino en Caderzone. Ook sneeuwschoenwandelen, hondenslee rijden, paardrijden en parapenten zijn activiteiten waar je vanuit het dorp aan deel kunt nemen. Pinzolo is een rustig en goedkoop alternatief voor het naastgelegen Madonna di Campiglio. Het enige nadeel is dat er geen dalafdaling is naar het dorp.

5 rustige skigebieden in Italië

Vigo di Fassa

Vigo di Fassa is een authentieke en rustige bestemming aan het begin van het dal van Val di Fassa. In 1921 werd Vigo di Fassa compleet verwoest door een brand, maar ondanks dat heeft het dorp wel een authentieke uitstraling behouden. In het dorp is het rustig, maar je vindt er wel alle benodigde voorzieningen zoals hotels, een lift vanuit het dorp, restaurants en bars. Vanuit Vigo di Fassa kun je de lift nemen dan Ciampedi met 68 kilometer aan pistes. Via Pozza di Fassa kun je naar Val di Fassa-Carezza skiën, waar je 129 kilometer aan pistes vindt. Vanaf hier heb je toegang tot de Sella Ronda, een prachtige ski tour langs verschillende Italiaanse dorpen in de Dolomieten. Vigo di Fassa is een erg kindvriendelijk dorp met een gemoedelijke sfeer. De goede locatie vanwaar je alle kanten op kunt en het lage prijsniveau, maken het dorp een erg leuke wintersportbestemming

Pozza di Fassa

Het skidorp Pozza di Fassa is een rustiger skidorp dan de omliggende dorpen in de omgeving. Het mooie dorp ligt centraal in Val di Fassa. Je vindt hier nog erg authentieke gebouwen, alsof de tijd hier gewoon stil heeft gestaan! Verder is het skidorp perfect voor kinderen. Pozza di Fassa heeft een kinderland met oefenlift waar kinderen zich helemaal uit kunnen leven. Bij dit skidorp ligt het Val di Fassa-Carezza met in totaal 129 kilometer aan pistes. Ontdek in totaal 22 kilometer aan rode pistes, 82 kilometer aan blauwe pistes en 14 kilometer aan zwarte pistes. Val di Fassa-Carezza is onderdeel van het Dolomiti SuperSki skigebied.

5 rustige skigebieden in Italië

Ponte di Legno

Ponte di Legno is een skidorp dat ligt op een hoogte van 1.256 meter. Het is een gezellig dorp waar de echte Italiaanse cultuur aanwezig is. Zo kun je genieten van de heerlijke Italiaanse keuken en ook van een heerlijk wijntje. Ponte di Legno is onderdeel van het Adamello skigebied. Dit skigebied bestaat uit 100 kilometer aan skipistes, waarvan 20 kilometer blauwe, 64 rode en 16 kilometer zwarte pistes. Voor de iets meer ervaren skiër is het een perfect skigebied. Doorgaans is dit skigebied open vanaf halverwege november tot en met begin mei. Een lang skiseizoen dus!

Passo Tonale

Op de tonale pas ligt het dorp Passo Tonale. Dit dorp ligt naast Ponte di Legno en staat bekend als een functioneel dorp dat met zijn tijd meegaat. Een groot voordeel van dit langgerekte skidorp is dat de meeste accommodaties aan of dichtbij een piste en/of skilift liggen! Zo levendig als de après-ski in Oostenrijk ga je in Passo Tonale niet vinden, maar dat neemt niet weg dat je hier heerlijk kunt eten en gezellig kunt borrelen in de barretjes en cafés. Verder heb je hier 18 kilometer aan wandelroutes. Dit maakt het ook voor mensen die niet per se skiën een erg geschikt dorp. Verder ligt ook Passo Tonale in het Adamello skigebied en zoals eerder gezegd heeft dit 100 kilometer aan skipistes. Een perfecte locatie voor het hele gezin dus!