5 skigebieden voor gevorderde skiërs

Als gevorderde skiër heb je niks meer aan skigebieden met weinig pistekilometers en met veel blauwe pistes. Hier ben jij waarschijnlijk snel op uitgekeken en je bent wel toe aan wat uitdaging. Je gaat immers al jaren skiën en hebt daardoor je techniek kunnen optimaliseren. Als je gaat zoeken voor een wintersportvakantie dan wil je dus vooral naar een gebied waar jij nog uitgedaagd wordt. Hieronder lees je over 5 skigebieden voor gevorderde skiërs.

Les Trois Vallées

In Les Trois Vallées heb je ongeveer 60 kilometer aan zwarte pistes. Verder is ook nog eens 33% van de 600 kilometer rode pistes. Je hebt hier dus een overvloed aan uitdagende pistes. Er is een aantal pistes die je niet mag missen. Dit zijn onder andere de langste zwarte piste in het skigebied Les Trois Vallées, de extreem lange rode afdaling Les Chapelets of La Combe Du Vallon of de zwarte La Combe De Rosaël of The M. Het skigebied is dus echt afwisselend waardoor je je geen moment hoeft te vervelen.

skigebieden voor gevorderde skiërs

Ski Arlberg

Dit skigebied is misschien wel het meest veelzijdige en één van de mooiste skigebieden van Oostenrijk. Het skigebied telt meer dan 300 pistekilometers en het grootste deel daarvan is rood. Daarnaast zijn er behoorlijk wat zwarte pistes die veel uitdaging bieden. In Ski Arlberg zijn veel mogelijkheden om leuke en lange routes te maken. Zo is de Langer Zug de steilste skiroute van het skigebied. Dit is echt een leuke skiroute voor de gevorderde skiër. Verder heb je ook voldoende off-piste mogelijkheden om je skikunsten nog verder te vergroten. Kortom, dit skigebied heeft alles wat je nodig hebt.

Silvretta Arena

Silvretta Arena is een hooggelegen skigebied met prachtige pistes, een lang wintersportseizoen en moderne liften. Dit skigebied hoort echt thuis in het lijstje met skigebieden voor gevorderden. Wintersporters hebben hier toegang tot bijna 240 pistekilometers. Het grootste deel van het skigebied bestaat uit rode afdalingen. Ook is er bijna 50 kilometer aan zwarte pistes. Het fijne is ook nog eens dat bijna alle pistes zijn boven de 2.000 meter. Dit zorgt dat het skigebied erg sneeuwzeker is en je er goed off-piste kunt skiën.

skigebieden voor gevorderde skiërs

Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental

Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental is met bijna 300 kilometer niet een klein skigebied te noemen en hier hoef je je dan ook niet te vervelen als gevorderde skiër. Ongeveer 35 pistekilometers zijn zwart en de rode pistes zijn goed voor bijna de helft van het totaal aantal kilometers. De pistes lopen geleidelijk over qua moeilijkheid en skiërs die op zoek zijn naar uitdaging in de vorm van mooie dagtochten en lange (dal)afdalingen zijn hier zeker op de juiste plek. Verder zijn er maar liefst 4 funparken in dit skigebied dus ook voor de waaghalzen die trucs willen uitvoeren ben je hier aan het juiste adres. Een piste die je wilt doen als je hier bent is Piste 42 vanaf de Hohe Salve richting Hochsöll. Dit is een zwarte piste die niet super druk is en redelijk uitdagend is.

Les Quatre Vallées

In Zwitserland ligt het skigebied Les Quatre Vallées. Dit skigebied met 412 kilometer aan pistes wordt niet voor niets het paradijs voor gevorderden genoemd. Dat komt mede door het uitgebreide en uitdagende piste-aanbod. Van alle pistes is 107 kilometer blauw, 202 kilometer rood en 103 kilometer zwart van kleur. Het hoogste punt in het skigebied is de 3330 meter hoge Mont-Fort, waar je vervolgens via een extreem steile zwarte piste of een skiroute naar beneden kunt gaan. Dit skigebied is verder erg geschikt voor freeriden. Je vindt hier namelijk toegankelijke skiroutes maar ook de moeilijkste off-piste afdalingen.

Wil jij naar één van deze of een ander skigebied? Neem dan een kijkje bij ons op de website. Wil je meer informatie of heb je vragen? Stel deze dan vooral aan een van onze reisadviseurs.