5 tips voor het vroegboeken van je wintersport

Droom jij ook alweer over je volgende wintersportvakantie in Oostenrijk, Zwitserland, Italië of Frankrijk? De adembenemende berglandschappen, charmante dorpjes, feestjes in de après-ski en ’s ochtends weer fris en fruitig op de latten staan? En is dit alles niet nóg beter wanneer je minder hebt betaald? Ontdek hier vijf slimme tips voor vroegboekkorting voor je wintersportvakantie en scoor de beste deals. 

1. Boek ruim van tevoren:

De beste vroegboekkortingen vind je tussen de 6 en 9 maanden voor je geplande reis. Plan vooruit en profiteer van de scherpste prijzen. Ook zijn zo ruim van te voren de meeste pareltjes (vooral voor grote groepen) nog beschikbaar. Echter gaan deze als zoete broodjes over de toonbank en zijn deze dus ook snel weer weg. Des te eerder je erbij bent des te meer keuze uit mooie accommodaties je hebt. 

De zomer is jouw boekingsseizoen: voor veel accommodaties zijn vroegboekkortingen beschikbaar tussen mei en september. Boek je wintersport in de zomer en verzeker jezelf van de beste aanbiedingen.

2. Blijf op de hoogte van vroegboekkortingen: 

De exacte periode waarin vroegboekkortingen online komen te staan, verschilt per accommodatie. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te blijven, dit doe je gemakkelijk door je aan te melden voor de nieuwsbrief en de socials in de gaten te houden. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van nieuwe en speciale aanbiedingen.

vroegboekkorting en aanbiedingen voor je wintersportvakantie

3. Wees flexibel met je reisdata: 

Als je niet gebonden bent aan specifieke data, kun je profiteren van nog meer korting voor je wintersportvakantie. In het laagseizoen, buiten de schoolvakanties, vind je vaak de goedkoopste deals. Vergelijk verschillende datacombinaties en pas je planning aan op de beste prijzen.

Mocht je toch echt aan de vakanties gebonden zijn, ga dan de eerste week van de kerstvakantie in plaats van de week van oud & nieuw of de voorjaarsvakantie, deze eerste kerstweek is vaak nog iets rustiger én, als je goed, zoekt ook goedkoper.

4. Ontdek de minder bekende skigebieden:

Naast de grote en bekende skigebieden hebben de Alpen nog veel meer te bieden. Verken ook de vroegboekkortingen van minder bekende regio’s, zoals in Oostenrijk de 3 Länder Freizeit-Arena. Deze regio bestaat uit kleinere bestemmingen op de grens van Tirol, Salzburgerland en Beieren en is ideaal voor beginners en families met kinderen. Of wat dacht je van het kleinschalige en sfeervolle familie skigebied Rauris?

Ook in Frankrijk zijn er naast de grote en bekende skigebieden, veel pareltjes te ontdekken. Kijk bijvoorbeeld naar de vroegboekkorting voor je wintersportvakantie in een minder bekende regio, zoals het prachtige Les Sybelles. Dit gebied bestaat uit zes authentieke Franse dorpjes en biedt uitstekende mogelijkheden voor skiërs van alle niveaus. Of verken het charmante skigebied Sainte Foy Tarentaise, een paradijs voor off-piste liefhebbers en families die op zoek zijn naar rust en sereniteit.

5. En er is nog een tip om het meeste uit je vroegboeking te halen:

Denk ook eens aan een tweede mini-skivakantie! Naast je hoofd-wintersportvakantie met het gezin, kun je alvast nadenken over een kort uitstapje met vrienden. Stel je eens voor, een midweek of weekend skiën met je vriendengroep, vol avontuur en plezier. En het beste nieuws is dat je nu al de beste vroegboekkortingen kunt scoren voor deze extra trip. Je vrienden zullen je dankbaar zijn voor het organiseren van deze geweldige ervaring. Dus waarom zou je je beperken tot slechts één wintersportvakantie als je er ook twee kunt hebben? Maak van je wintersportseizoen een onvergetelijk avontuur met vroegboekkortingen voor meerdere reizen!

mini-skivakantie met vroegboekkorting

Met deze slimme tips voor vroegboekkorting voor je wintersportvakantie ben je goed voorbereid om jouw wintersportvakantie te plannen. Houd rekening met de beste boekingsperiodes, blijf op de hoogte van speciale aanbiedingen en wees flexibel met je reisdata. Ontdek ook de minder bekende skigebieden en geniet van de voordelen van vroegboeken. Voor welke bestemming je ook kiest, er wacht een onvergetelijke ervaring op je. Bind je ski’s vast en bereid je voor op een fantastische wintersportvakantie vol avontuur, plezier en vroegboekvoordelen in Oostenrijk, Zwitserland, Italië of Frankrijk!