6 bestemmingen om te gaan langlaufen deze winter

Ga deze winter langlaufen

Ga je op wintersportvakantie, maar niet skiën of snowboarden? Of ga je juist wel skiën of snowboarden, maar wil je graag een dagje iets anders doen? In onze vorige blog schreven we al over 10 activiteiten voor de niet-skiër. Eén van deze activiteiten is langlaufen (ofwel Cross Country Skiing). Langlaufloipes brengen je naar de mooiste plekken en langs de mooiste routes, ontdek plekken waar je met de ski’s of het snowboard niet komt! Zo kom je op plekken die je anders mogelijk nooit had gezien. Daarom hebben wij in deze blog 6 bestemmingen om te gaan langlaufen deze winter op een rijtje gezet.

Achensee

De Oostenrijkse regio Achensee is een adembenemende wintersportbestemming met het prachtige bergmeer Achensee. Achensee is één van de grootste langlaufgebieden van Oostenrijk. Met ruim 200 kilometer aan langlaufloipes kan je je hier als langlaufer helemaal uitleven. Ga als beginner rustig langlaufen langs de oevers van de Achensee. Ben je een ervaren langlaufer? Ga dan langlaufen op de uitdagende loipes in de dalen van de Karwendel. Achensee staat garant voor een afwisselende langlaufvakantie!

Langlaufend door het beboste landschap
Langlaufend door het beboste landschap

Livigno

Ook in Italië kan je langlaufen. Ontdek de omgeving van Livigno. Je vindt hier zo’n 30 kilometer aan langlaufloipes. Daarnaast heb je hier de mogelijkheid om in de avonduren te langlaufen: 2 kilometer van de loipe is in de avond verlicht. Wist je dat hier ieder jaar de ‘Pista Agonistica Molino’ wordt georganiseerd? Dit is een internationale langlaufmarathon.

Flachau

Flachau is een bestemming voor echte langlaufliefhebbers. In de omgeving van Flachau is er genoeg te beleven! Leef je uit op de in totaal 220 kilometer geprepareerde loipes. 160 kilometer van deze langlaufloipes zijn op elkaar aangesloten. Dankzij de vele kilometers aan loipes is hier voor iedereen wat te beleven, van beginnende tot ervaren langlaufers.

Je hoeft niet hoog de bergen in om te langlaufen
Je hoeft niet hoog de bergen in om te langlaufen

Samoëns

Samoëns ligt in het schilderachtige landschap van het Franse Le Grand Massif. In de omgeving van Samoëns geniet je van zo’n 50 kilometer aan langlaufloipes. Gelegen in een brede, rustige én zonnige vallei is dit skidorp een prima bestemming om te gaan langlaufen. Ga langlaufen op de Joux Plane, op een hoogte van 1700 meter, en in de  Vallée du Giffre, tussen de 670 en 900 meter hoogte. Bewonder onderweg prachtige vergezichten.

Montafon

In Montafon kun je je helemaal uitleven op 33 langlaufloipes. Geniet hier in totaal van bijna 100 kilometer aan langlaufloipes. De perfect geprepareerde loipes zorgen voor een fantastische natuurbeleving in een adembenemende bergwereld. De duidelijke bewegwijzering zorgt ervoor dat jij de gekozen route gemakkelijk kunt volgen.

Ga jij deze winter langlaufen in de Alpen?
Ga jij deze winter langlaufen in de Alpen?

St. Johann in Tirol

De lijst met 6 bestemmingen om te gaan langlaufen deze winter sluiten we af met een echte aanrader: St. Johann in Tirol. Ontdek hier meer dan 250 kilometer aan langlaufloipes. Hiermee behoort St. Johann in Tirol ook tot de grootste langlaufgebieden van Oostenrijk. Door middel van het Tirools loipenkeurmerk worden de langlaufloipes van elkaar onderscheiden in verschillende moeilijkheidsgraden. Niet voor niets is St. Johann in Tirol een populaire langlaufbestemming.

Ga jij deze winter langlaufen?

Weet jij al waar je deze winter gaat langlaufen? In verschillende gebieden kun je prachtige tochten maken en er zijn mogelijkheden voor ieder niveau. Mocht je nog vragen hebben of op zoek zijn naar een leuke accommodatie, dan staan onze reisadviseurs voor je klaar! Neem telefonisch of per e-mail contact op. Zij helpen je graag bij het samenstellen van jouw onvergetelijke wintervakantie in de Alpen.