Aftellen tot het Dutchweekend Italia & Saalbach

Deze week verscheen er op Snowplaza een laatste artikel over het Dutchweekend Italia en Saalbach 2016. Dit natuurlijk om alvast in de stemming te komen, maar ook om de last-minute boeker te informeren dat er nog twee heerlijke evenementen op de planning staan voor de maand maart.

Een dagje Sauze D’Oulx

Bij Summit Travel borduren we graag voort op het eerdere succes van het Dutchweekend. Zo niet met een blog artikel, dan wel met een fotoreportage. Ditmaal kiezen we voor beide. Zo eerst Lotte Schoots. Lotte was vorig jaar aanwezig in het Italiaanse Sauze D’Oulx en beschrijft hoe de gemiddelde dag tijdens het Dutchweekend Italia eruitziet:

,,’s Ochtends vroeg loop je zwaar bepakt met je skiuitrusting via de slingerende smalle straatjes van Sauze d’Oulx omhoog. Tegelijkertijd geniet je van de authentieke sfeer van het dorpje. Blij als je de lift bereikt hebt, dep je wat zweet van je voorhoofd en als je je ski’s weer onderbonden hebt is het tijd om in te stappen. Na een ochtend te hebben genoten van mooi geprepareerde pistes (400 km!!), schuif je rond 13:00 aan tafel bij de Monte Triplex. Onder het genot van ‘loungy deuntjes’ geniet je van de Italiaanse versnaperingen op het zonnige terras. Niets geen schnitzel mit pommes frites…
Na een eerste wijntje in de zon, ga je weer de piste op. Rond 15:00 zorg je dat je bij Capanna Kind bent voor de Snow Party; niet te missen, just follow the music. Op de swingende beats van de Brothers in the Booth, bounce je op en neer in de sneeuw. Dit doe je onder het genot van een drankje en omgeven door een gemoedelijke sfeer; iedereen staat open voor een praatje. TOP!
swauze
Rond 17:00 daal je af naar het dorpje Sauze, waar je direct de après-ski bij het Village Café in skiet. DJ Jim zorgt daar voor een top sfeer, door afwisselend Dance hits, Duitse schlagers en Nederlandse feestmuziek te draaien. Aangezien alles vrij dicht bij elkaar zit, kun je ook even snel je schoenen wisselen zodat je comfortabeler danst. Rond 21:00, geheel volgens lokale traditie, bedenk je wat je die avond wilt eten. In het dorp zijn talloze restaurants die voor culinaire verrassingen zorgen. Natuurlijk kun je ook gewoon in het Village Café blijven voor een heerlijke pasta of pizza.

Als je nog energie over hebt, kun je na een opfrisbeurt nog verder après-skiën in club Miravallino. Hier draaien wederom de Brothers in the Booth de lekkerste tunes. Rond 01:00 ga je voldaan terug naar je verblijf. Even wat uurtjes slaap pakken en dan weer opmaken voor een (sportieve) feestdag.”

De maand afsluiten in Saalbach

Dutchweekend Italia vindt plaats van 16 tot 20 maart en het aftellen zit er dan ook al bijna op. Het Dutchweekend Saalbach ligt daarentegen nog wat verder in het verschiet. Daar barst het feest pas los tijdens het laatste weekend van maart (23 t/m 28). Vorig jaar was het hele Summit-team aanwezig in Saalbach en wij kijken hier met een glimlach op terug. In onze 3-delige blog special lees je uitgebreid terug waarom.

Fotoverhaal

Naast de geschreven verhalen, zijn er van beide evenementen prachtige foto’s gemaakt. Wij hebben er een aantal geselecteerd die ons inziens prima de sfeer en finesse van het Dutchweekend evenement weergeven.

Italia

Italia 4

Italia 1

Italia 2

Italia 3

Italia 5

Saalbach

Saalbach 1

Saalbach 2

Saalbach 3

Saalbach 4

Saalbach 6