Alpen nu ook in de zomer open voor toerisme

Dat de Alpen al sinds jaar en dag geliefd zijn onder wintersporters, is geen nieuws. Forse investeringen zijn gedaan om met skiliften en pistes het toeristen in de winter naar de zin te maken. Wat wel nieuw is, is dat bergliefhebbers nu ook in de zomer naar de Alpen kunnen. Wandelen, mountainbiken, bergklimmen, paragliden… het is allemaal mogelijk sinds kort!

14534097881avontuurlij_1453409788

Tot voor kort was het een absolute ‘no go’. Men verdiende voldoende geld aan het wintertoerisme, daar in die Alpen. De Alpen in de zomer waren voor de locals. Grenzen dicht, punt uit. Geen discussie mogelijk. Maar langzaam groeide het besef dat dit toch wel een ietwat egoïstische inslag was.

Ze zijn het nu dan eindelijk eens kunnen worden. Het verzet in de 8 Alpenlanden is definitief gebroken. Nu ook Liechtenstein over de brug is, met een meerderheid van stemmen (68%) in het laatste referendum van Vaduz, is aan een jarenlange strijd een einde gekomen. Bloed, zweet en tranen heeft het gekost. Maar we mogen nu eindelijk ook in de zomer naar de Alpen!

Het goede nieuws is hiermee nog niet op. Om te voorkomen dat er een stormloop zou ontstaan van wild om zich heen graaiende touroperators, hebben de Alpenlanden besloten om vooralsnog uit ieder land één touroperator toegang te geven. Vanuit elk land konden slechts 5 kandidaten auditie doen voor deze felbegeerde positie. In ons land werd www.AlpenReizen.nl als preferred supplier aangewezen, mede vanwege de zeer originele choreografie en de authenticiteit. En laat dit nu net het nieuwe kindje van Summit Travel zijn. Echt geweldig!

Afgelopen zomer stond in het teken van de try out. De eerste (test)gasten gingen op pad; retespannend was het! Maar… de reviews zijn overweldigend! Zomaar even een greep uit de eerste reacties van deze pioniers:

Familie van der Berg nadat ze net terug waren van een actief weekje Slovenië met hun tieners: “Dit heeft onze stoutste dromen overtroffen; wat een adrenaline boost en wat een prachtige omgeving! Veel lol gehad tijdens het raften, genoten tijdens het hiken en fantastische mountainbike-tour door de bergen, maar het als hoogtepunt was toch wel onze ‘zipline’ ervaring. Wat een geweldig avontuur was dat! En die Sloveense gastvrijheid… ongekend! En ondanks dat we voornamelijk actief bezig zijn geweest kom je echt tot rust in die bergen”.

Meneer en mevrouw de Wilde konden ook hun ogen en oren niet geloven. “In 1 woord: wat bizar geweldig! Dat ze die Alpen niet eerder opengegooid hebben, is ons een raadsel. Er is ruimte voor iedereen! Je kan in die gezonde berglucht zo enorm tot rust komen. En wat een kracht en zelfvertrouwen stralen die Wilder Kaiser bergen uit. Absoluut een aanrader!”

“Het zijn echt de kleine dingen die je daar zo gelukkig maken”, aldus Erna van Lierop, na haar bezoek aan St. Gallenkirch in Montafon, samen met Eduard (haar broer). Eduard haakt in: “… zoals een verse apfelstrudl op je bord, het geluid van een koeienbel, de aanblik van een dirdnl. We komen hier zeker nog eens terug.”

Een nieuwe rage is geboren. Ik zou niet te lang wachten als ik u was. Geniet nu nog van de ongerepte natuur, voordat de grote massa de Alpen heeft ontdekt. De komende zomer zijn ze van u: de Alpen!

Robert