Apps die je écht moet hebben tijdens je wintersport!

Apps voor op wintersport

Het duurt nog even voordat we weer op de latten staan, maar het ziet er goed uit voor de wintersportbranche. We staan te popelen om de dakkoffer op de auto te binden en bepakt en bezakt richting de Alpen te rijden. Maar hoe blijf je up-to-date van al het wintersportnieuws? En waar kun je zien welke pistes er open zijn? Voor dit soort vragen is er een aantal apps te downloaden in de Appstore en in de Google Play Store. Niet alleen ter voorbereiding van je wintersport maar ook voor tijdens de afdalingen kan zo’n app leuk en handig zijn! Benieuwd wat je er allemaal mee kan? Lees snel verder!

1. Sneeuwhoogte

Met deze app blijf je gemakkelijk op de hoogte van de actuele omstandigheden in jouw favoriete skigebied. Naast webcambeelden, pistekaarten en sneeuwhoogtes kan iedere wintersporter zelf updates plaatsen met een foto of video! Deze app gebruik ik zelf over het algemeen vlak voordat ik op wintersport ga. Even spieken hoeveel sneeuw er ligt of hoe de pistes eruit zien!

De Sneeuwhoogte app kan je gratis downloaden in de Google Play Store en App Store.

Apps - Skiline in Flachau

2. Skiline.cc

Skiline wordt steeds populairder in de wintersportgebieden. Via de app van Skiline is het mogelijk om je pistekilometers bij te houden. Sinds een paar jaar kun je je skipas koppelen aan de app en zijn er in veel skigebieden mogelijkheden om filmpjes en foto’s te nemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een snelheidscheck of een racefilmpje. Daarnaast kun je ook zien in welke skiliften je hebt gezeten op een dag. Zelf heb ik deze app ook gebruikt tijdens mijn wintersport in Flachau en Kirchberg! Echt een hele leuke herinnering die je makkelijk mee naar huis neemt 😉!

De Skiline app kan je gratis downloaden in de Google Play Store en App Store.

Apps - Skiline in Kirchberg

3. iSKI

Met live-updates uit wel 2200 skigebieden is deze app onmisbaar voor wintersporters! Echt alles wat je moet weten over een bepaald gebied of dorp kun je in deze app vinden. Waar is de dichtstbijzijnde après-skihut of wat voor weer is het op de berg? Naast al deze informatie kun je met de app je afdalingen bijhouden. Door middel van een virtuele wedstrijd kun je tegen skiërs over de hele wereld strijden voor de iSKI trofee.

De iSKI app kan je gratis downloaden in de Google Play Store en App Store.

Apps - foto bergen

4. Afdaling/Skirun

Voor degene die alleen een app zoekt om zijn of haar prestaties te bekijken is Afdaling de ideale app. Deze Nederlandse app staat in het buitenland bekend onder de naam Skirun. Vanaf het moment dat je de app aanzet worden je afdalingen bijgehouden op snelheid, hoogte en tijd via een GPS-signaal. Aan het eind van de dag kun je op de kaart precies zien waar je geweest bent!

De Afdaling ski app kan je alleen downloaden in de App Store voor €2,99.

Tip van Flip!

Zorg dat je telefoon opgeladen is want met een halve batterij ga je het niet redden om al je skikunsten te tracken!

Hopelijk kun je met deze apps vooruit! Heb je nog geen wintersportvakantie gevonden waar je de apps kunt uitproberen? Neem dan een kijkje op de website of neem contact op met onze reisadviseurs en zij zullen de perfecte vakantie voor jou samenstellen! www.summittravel.nl