Bedrijfswintersport: hoe helpt Summit Travel daarbij?

Bedrijfswintersport

Is het tijd voor teambuilding in de sneeuw met het hele team? Of ga jij met je collega’s een weekendje relaxen in de Alpen? Combineer werk en plezier tijdens een wintersportvakantie! Summit Travel is dé specialist op het gebied van bedrijfswintersporten en helpt jou bij het vinden van een geschikte bedrijfswintersport! In deze blog beginnen we met een aantal vragen in de eerste fase van het proces van het plannen van een bedrijfswintersport.

Help, waar naar toe? Hoe helpt Summit Travel daarbij? 

De groepsafdeling van Summit Travel levert maatwerk en helpt jaarlijks meer dan 250 groepen met hun wintersport. Wanneer jouw aanvraag bij ons binnenkomt, nemen we telefonisch contact op om al jullie wensen te bespreken én om even kort kennis te maken. Het is goed om vooraf een helder beeld te hebben van jullie wensen, om ons aanbod zo goed mogelijk te laten aansluiten. Graag willen we weten met hoeveel personen jullie ongeveer gaan en of er gebieden/dorpen zijn, waar jullie graag naartoe gaan. Wil je veel verschillende après-skigelegenheden of is één leuke bar voldoende? Zijn er veel beginners bij? Wat voor soort accommodatie zoeken jullie en met wat voor verzorging? Met hoeveel personen willen jullie op een kamer verblijven? Wil je een leuke avond activiteit organiseren voor jullie groep? En… een belangrijke vraag, wat is jullie budget? Mocht je nog niet helemaal weten wat jullie zoeken in jullie skitrip, dan helpen wij graag en kunnen wij je adviseren over de verschillende mogelijkheden. De lijntjes op de groepsafdeling zijn kort en je houdt vaak met dezelfde persoon van Summit Travel contact. Hierdoor kun je snel geholpen worden. Wel zo makkelijk en fijn! 

Wij gaan vervolgens met jullie wensen aan de slag en sturen een aantal leuke offertes toe. Wanneer jullie een keuze voor een dorp/accommodatie hebben gemaakt en dit willen boeken, geven wij de boeking door aan de accommodatie. Zodra wij de bevestiging hebben ontvangen, is jullie boeking definitief. Veel accommodaties begrijpen dat het aantal personen per groep kan toenemen of afnemen en houden hier rekening mee. Het is verstandig om goed op de hoogte te zijn van de annuleringsvoorwaarden zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Mocht je ook het vervoer via ons willen regelen, dan is dat zeker mogelijk. De meeste groepen gaan met het vliegtuig of met de bus richting de Alpen. Bij interesse sturen wij graag een prijsvoorstel. Het is uiteraard aan jullie of je hiervan gebruik wilt maken.

Na boeking sturen wij een online portal waarin jullie per persoon alle wensen kunnen aangeven. Wie deelt met wie een kamer, het aantal gewenste skidagen, het materiaal dat je wilt huren, de lessen voor de beginners (of gevorderden), maar ook hoeveel kg bagage je op je vlucht wilt meenemen.

Nadat alle deelnemers dit hebben ingevuld, gaan wij hiermee aan de slag en bereiden we jullie skitrip zo optimaal mogelijk voor. We zorgen ervoor dat alles wordt geregeld voor vertrek.

Leer je collega’s nog beter kennen tijdens een bedrijfswintersport
Leer je collega’s nog beter kennen tijdens een bedrijfswintersport

Welk weekend vertrek ik? 

Vaak heeft een groep al een exacte datum in gedachten. Wij adviseren om vooraf eerst bij ons te informeren welke weekenden gunstig zouden kunnen zijn. Veel groepen kiezen ervoor om beide weekenddagen volop te benutten. Donderdag-zondag is een goede optie, maar denk ook zeker aan de zaterdag-dinsdag als vertrekperiode. Veel hotels hebben hun wisseldag op zaterdag of zondag. Dit is per dorp verschillend, houdt hier dus rekening mee als je erg graag naar één bepaald dorp wilt. Indien er meerdere weekenden zijn wanneer jullie kunnen, zal je ook meerdere offertes ontvangen die goed bij jullie wensen aansluiten. Kies twee offertes waar je enthousiast over bent en ga dan bij alle deelnemers na wie er dat weekend kan door bijvoorbeeld een datumprikker uit te sturen.

Wanneer begin ik met de organisatie? 

Mocht je bijvoorbeeld naar St. Anton willen, dan is het verstandig om al vroeg met de organisatie te beginnen. De hotels in dit dorp raken snel vol en bieden vaak geen of minimaal kortverblijf aan. Dit dorp verkoopt namelijk zichzelf. De meeste hotels gaan na het winterseizoen een paar weken dicht om van een welverdiende vakantie te genieten en zijn vaak vanaf half/eind mei weer bezig met het volgende seizoen. Zodra je plannen een beetje concreet worden kun je je aanvraag eigenlijk al doen. Vanaf mei zijn de meeste accommodaties weer goed bereikbaar en ben je er mooi op tijd bij. 

Specifieke vragen over een bedrijfswintersport? 

Heb je specifieke vragen over een bedrijfswintersport? Neem dan contact op met onze groepsafdeling, zij zijn gespecialiseerd in groepswerk en leveren maatwerk. Stuur hiervoor een mail naar info@summittravel.nl of bel naar 010 279 96 32. 

Tip: als je enthousiast bent over een accommodatie en je bent met een grote groep, wacht dan niet te lang met beslissen. De leukste accommodaties zijn het snelst weg.