Boer & Croon geniet in Italië van sneeuw en Dutchweek

Young Executives van het Amsterdamse managementbureau Boer & Croon organiseren tal van uitjes. Meestal in eigen land maar skiën in de Alpen mag niet ontbreken. Een betaalbaar pakket moest het worden en Italië was een wens. Summit Travel kreeg de opdracht en koppelde het programma aan het jaarlijkse Dutchweek Italia in Sauze d’Oulx. Vette party dus, weinig slapen en lekkere muziek. Er kwam ook een eigen meezinger après-ski hit: “YEgermeister”.   

We spreken met:

Rick Buter, Young Executive 

Suzanne Boekhoudt, Sales Groups & Incentives bij Summit Travel b.v.

Boer & Croon is een bekend managementbureau met kantoren in Amsterdam en Groningen. Het bedrijf heeft een vijftigtal Young Executives in dienst, die een driejarig management development traject doorlopen en verschillende opdrachten uitvoeren bij uiteenlopende opdrachtgevers. Jaarlijkse bedrijfsuitjes dragen bij aan de teambuilding binnen een bedrijf met veel jonge mensen. “We zijn graag actief bezig, zoals met een live escape, koeknuffelen op een boerderij, zomercompetities van hockey en voetbal, noem het maar op”, aldus Young Executive Rick Buter.

“Van Summit Travel kregen we een fraai document met alle info over accommodatie, activiteiten en skigebied”.

Samen wintersporten hoort ook bij Boer & Croon. Buter was er winter 2018 voor het eerst bij. Voor winter 2019 werd hij lid van de skicommissie en dus mede-organisator. “Lekker eten, leuke après-ski en een groot skigebied. Daarvoor vroegen we offertes aan bij enkele aanbieders waaronder Summit Travel”, aldus Buter. “Van Summit Travel kregen we een fraai document met alle info over accommodatie, activiteiten en skigebied”. Suzanne Boekhoudt van Summit Travel: “Bedrijven die echt bijzondere après-ski zoeken, kunnen profiteren van Dutchweek events in verschillende landen op verschillende data verspreid over het seizoen. Bij Boer & Croon wilde het toeval dat hun reisdata medio maart exact samen vielen met Dutchweek Italia in Sauze d’Oulx.”

“Eerst brachten wij offerte uit op basis van overnachting in hotels”, aldus Boekhoudt. “Omdat deelnemers een deel van de reissom zelf betalen, voegden we de mogelijkheid van eenvoudige appartementen toe”. Vliegen op Milaan en Turijn met transfers is behoorlijk kostbaar en daarom werd ingezet op een reis per touringcar. In de nacht op donderdag heen en zondag overdag terug. Drie dagen samen skiën, met twee lesgroepen voor minder goede skiërs. “Summit Travel dacht vanaf het eerste begin goed mee. De offerte sloot qua prijs en inhoud goed aan. Het voelde erg custom made. De keuze voor deze samenwerking was snel gemaakt”, aldus Buter.

Uiteindelijk stappen 31 collega’s in de touringcar voor het gezamenlijke skiavontuur. Leeftijden 23 tot 31. Bij aankomst staan de Summit Travel collega’s Valeria en Denise klaar om de groep op te vangen. “Na zo’n rit door de nacht zit je niet te wachten om nog van alles te regelen”, aldus Buter. “Maar de dames staan klaar en alles is super voorbereid. De meesten kunnen meteen al hun kamers in en waar de kamers nog niet klaar zijn, is een tijdelijke kamer beschikbaar om te douchen en om te kleden. Heel smooth allemaal. Velen slaan het ontbijt in een centraal gelegen café over om meteen de piste op te gaan. De witte pistes, zonnestralen en strakblauwe lucht lonkten!”

De dagindeling is simpel: wintersport overdag en ‘s avonds de kroeg in. Er wordt geskied in verschillende groepjes en via een Whatsapp-groep wordt afgestemd waar in het skigebied werd geluncht en waar in het dorp ‘s avonds werd gegeten. In de middag en avond zijn de Dutchweek venues met Nederlandse DJ’s de plek waar iedereen elkaar ontmoet. Avondeten was bij de pizzeria of in andere restaurantjes in het pittoreske dorp. “Italië kies je natuurlijk ook vanwege het lekkere eten en de goede espresso en cappuccino”, aldus Buter. “Nou dat heeft zich meer dan bewezen. Het eten was fantastisch. Ook op de door Suzanne georganiseerde gezamenlijke raclette-avond.”

Dutchweek Italia

Dutchweek Italia

Buter vertelt enthousiast verder: “Dutchweek Italia kwam voor ons super goed uit. We maakten ons wat zorgen vooraf of je in zo’n kleine Italiaanse plaats wel leuk kon stappen. Maar dankzij Dutchweek zat dat helemaal goed van ‘s middags op de piste tot diep in de nacht. De feesttent waar DJ ‘Otto wunderbar’ draaide viel erg in de smaak!” In vergelijking met klassieke Oostenrijkse après-ski hoor je op Dutchweek veel moderne clubmuziek. “Erg relaxed. Ik hou er wel van. Anton aus Tirol werd ook wel gedraaid maar niet de hele avond door. Ter compensatie maakte onze creatieve collega Frank Kars een eigen après-ski hit ‘YEgermeister’. Tijdens een lunch verzonnen en meteen opgenomen. Alle namen van deelnemers zaten in de tekst. Dat hebben we dus helemaal grijs gedraaid op onze bluetooth speakers. Ook op de piste.”

“Een sneeuwuitje is skiën, feesten, kort slapen, douchen en weer door.”

Geslapen is er weinig tijdens de reis. Op zondagochtend vertrok de bus en spoedig was iedereen in diepe slaap. “Onze buschauffeur Gerrit probeerde ons nog wat te animeren met wat er buiten te zien was, maar niemand hoorde dat nog”, aldus Buter. “Dit is ook echt de bedoeling van een sneeuwuitje: skiën, feesten, kort slapen, douchen en weer door. Dit najaar gaat een nieuwe skicommissie de volgende reis organiseren. We gaan ze aanraden Summit Travel weer in te schakelen. Suzanne deed het ook super. Ze had aan een half woord genoeg. Je kunt echt zeggen dat Summit Travel ontzorgt!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *