Coronaproof skiën: de maatregelen

Het coronavirus en de maatregelen ertegen houden ons in hun greep. Wie zegt dat hij er niet mee bezig is, liegt. Ja, dat is nogal een statement, maar we worden er in ons dagelijks leven continu mee geconfronteerd, of we het nou leuk vinden of niet.. We kunnen er maar beter het beste van maken. De hamvraag is: “Gaan we deze winter op wintersport?”. Natuurlijk gaan we gewoon skiën of snowboarden deze winter!

De VVV’s van veel skigebieden zijn volop bezig met de plannen voor deze winter. De eerste plannen worden al naar buiten gebracht. In deze blog zullen wij het nieuws over de maatregelen in de skigebieden bijhouden. Laat je niet alleen geruststellen door de maatregelen in de gebieden, wij bieden ook zekerheid. Bij veel van onze accommodaties kun je tot wel 6 weken voor vertrek gratis annuleren en mocht er een negatief reisadvies gelden (code oranje / rood) of mocht een skigebied sluiten, dan kun je tot 1 dag voor vertrek kosteloos bij ons annuleren! 😉 

Maatregelen Ischgl

Coronamaatregelen

De meeste skigebieden zijn zich hard aan het voorbereiden op komend wintersportseizoen. Veel Oostenrijkse skigebieden hebben de afgelopen periode hun coronamaatregelen al bekend gemaakt. 

Over het algemeen hebben de meeste skigebieden dezelfde maatregelen gehanteerd, op een aantal kleine details na. In zowel Oostenrijk als Frankrijk vallen de skiliften onder het openbaar vervoer, waardoor hier dezelfde regels voor gelden. De maatregelen voor de wintersport, waar je op dit moment vanuit kunt gaan: 

  • Er geldt een mond- en neusbeschermingsplicht in de skiliften en andere openbare, afgesloten ruimtes. Dit mag ook een goed beschermende sjaal of buff zijn. 
  • Aan tafel in een restaurant is de enige plek dat je geen mond- en neusbescherming hoeft te dragen. 
  • In Oostenrijk behoor je 1 meter afstand van elkaar te bewaren. In Frankrijk, Zwitserland en Italië dien je net als in Nederland 1,5 meter afstand te houden. 
  • Je kunt niet overal cash betalen, deze winter zal contactloos betalen overal de voorkeur hebben, al dan niet, de enige mogelijkheid zijn. 
  • Personeel van het skigebied moet mond- en neusbescherming dragen, meet regelmatig de temperatuur en wordt regelmatig getest op corona.
  • In Oostenrijk mogen grote groepen met maximaal 50 personen binnen en maximaal 100 personen buiten samenkomen. Grote evenementen mogen plaatsvinden met toegewezen zitplaatsen voor maximaal 1.500 personen binnen en maximaal 3.000 personen buiten.
  • Op diverse plekken in het skigebied zijn desinfectiemiddelen beschikbaar gesteld en op sommige van die plekken is het ook verplicht deze te gebruiken. 
  • Terrassen mogen naar alle waarschijnlijkheid open blijven en terras verwarmers mogen worden gebruikt. 
  • Accommodaties bepalen hun eigen maatregelen adherent aan de situatie in en rondom de accommodaties. 
  • Een maximum aantal mensen per lift staat nog ter discussie, maar een aantal skigebieden heeft al aangegeven de gehele capaciteit van de liften te benutten. 

Wilder Kaiser-Brixental

Op onze website houden wij de coronamaatregelen bij van de dorpen uit ons assortiment. Op onze maatregelen pagina, vind je een lijst al onze dorpen. Op de dorpspagina’s vind je niet alleen de maatregelen die landelijk bepaald zijn, maar ook de maatregelen die de skigebieden en dorpen zelf opgesteld hebben om het wintersportseizoen zo goed en zo veilig mogelijk te kunnen organiseren. 

*Summit Travel is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in de maatregelen. Raadpleeg voordat je op vakantie gaat altijd de website van het skigebied of dorp waar je naartoe gaat en leef de regels van de lokale overheid na. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *