Damüls Mellau-Fachina: knus en sneeuwzeker

Damüls Mellau-Fachina

Damüls Mellau-Fachina, een kwaliteits-skigebied dat nog vrij onbekend is onder wintersporters. Het biedt een aantal mooie pistes en is erg gunstig gelegen voor een mini-ski! Ontdek het wintersportgebied ook! 

Damüls Mellau-Fachina ligt in de Oostenrijkse deelstaat Voralberg en is het grootste aaneengesloten skigebied in het Bregenzerwald. Dit komt door de samenvoeging van Damüls Mellau en Fachina in 2010, hierdoor heeft het zo’n 100 kilometer aan pistes.  Het gebied is gemakkelijk te bereiken met de auto. Vanuit Utrecht is het zo’n 830 kilometer rijden.

Damüls Mellau-Fachina: Sneeuwzeker tot april

De regio Vorarlberg staat bekend om zijn gigantische hoeveelheden sneeuw. Het gebied werkt als een soort trechter met betrekking tot de vorming van wolken en de neerslag. Er valt jaarlijks zo’n 9,5 meter sneeuw en daardoor loopt het wintersportseizoen van begin december tot april. Ook Damüls Mellau-Fachina is een sneeuwzeker gebied met hoogste pieken rond de 2100 meter. Damüls ligt op 1400 meter en heeft veelal ski-in / ski-out accommodaties.

Schilderachtig skigebied

Je skiet in Damüls Mellau-Fachina op schilderachtige en speelse hellingen. Vanaf de Ragazer Blanken geniet je bij goed weer van het uitzicht over het Bodenmeer. Beginners en jonge kinderen leven zich uit op de oefenhellingen rondom de dalstations. Boven Damüls liggen enkele prachtige en brede pistes waar je heerlijk kunt carven. Een van de pittigere afdalingen in het skigebied is de verbindingspiste tussen Damüls en Mellau, de Wannenafdaling. Het gebied rondom Fachina is relatief eenvoudig en hier kun je als beginner goed uit de voeten.

Aan de freestylers is ook gedacht, bij Damuls ligt een funpark. Voor de speedfreaks is er ook een speedstrecke met camera. Bekijk de pistekaart met alle tips  voor jouw dag op de piste!

Uitbundige après-ski vind je hier niet, wel zijn er diverse moderne hutten en een aantal barretjes in het dal om je welverdiende schnaps te drinken.

Damüls Mellau-Fachina
bron: skigebied Damüls Mellau-Fachina
Damüls Mellau-Fachina
bron: skigebied Damüls Mellau-Fachina

Accommodatie uitgelicht: Berghotel Madlener

Het 4 sterrenhotel Madlener is een luxe accommodatie in het op 1432 meter hoogte gelegen Damüls. Het hotel biedt diverse faciliteiten waaronder een heerlijke wellness met sauna, stoombad en ontspanningsruimte. Wie heerlijk uiteten wil gaan of een biertje drinken, vindt de dichtstbijzijnde gelegenheden daarvoor op zo’n 750 meter van het hotel in het dorp. De skilift ligt op circa 350 meter en het hotel biedt een gratis shuttleservice aan die je afzet bij de Uga lift.

Berghotel Madlener is een comfortabele accommodatie. Op onze accommodatiepagina lees je meer over de verschillende kamertypes, prijzen en beschikbare datums.

Wat is jouw tip in de Oostenrijkse Alpen?