De beste après-ski songs aller tijden!

aprés-ski

De langste rij Jägerbombs die je ooit heb gezien staat klaar op de bar, je helm nog op je hoofd en ijskoud bier in je hand. Denk terug aan je beste après-ski herinnering, welk nummer hoort hier bij? Wij hebben op het kantoor rondgevraagd en dit zijn de favorieten van het team van Summit Travel. Staat die van jou er ook bij?

De nummers in de après-ski zijn vaak een combinatie tussen de beste carnavalskrakers, foute kinderliedjes en Duitstalige hits. Bij sommige hits moet je zelfs bekennen dat je de tekst beter in het Duits kent dan in je moedertaal! Neem nou het ’Vliegerlied’, een kinderlied wat zowel in de Nederlandse taal als in het Duits lekker klinkt. Een ander liedje dat het in beide talen fantastisch klinkt? ‘Alleen maar schoenen aan’. Iets wat met -5 graden Celsius natuurlijk ondenkbaar is, al voel je daar na een paar borrels al minder van.

Hey! Wir wollen die Eisbären sehen, oohoohoooooho. Want geef nou toe, meer van de tekst heb je niet onthouden? ‘Wir haben die Eisbären so gern’, lukt je ook nog wel. Maar je moet toch via Youtube de lyrics erbij pakken om meer mee te kunnen zingen, maakt het uit? Totaal niet, want als dit nummer op komt is het altijd feest! Wist jij dat dit nummer dit jaar alweer 20 jaar oud is?!

De dab achter gebleven in 2016?

Niet als het aan Johnny Däpp ligt. Met een knipoog naar zowel de gekke move als de acteur zorgt dit nummer ervoor dat menig danser zijn hoofd laat zakken in de ene elleboog terwijl de andere arm omhoog wordt geworpen. Tip: zorg dat je bij deze dansmove genoeg ruimte hebt anders kan deze move bij de medekroeggebruiker een blauw oog bezorgen.

 

Hoe krijg je een kroeg op zijn kop?

Met Snollebollekes! Met hits als ‘Springen nondeju’ en ‘Links rechts’ verraadt de titel al wat je moet doen. Dit zorgt echter voor een fantastisch effect waarbij de massa als één beweegt. Bij Snollebollekes rest wel de vraag; “hangt zijn kast echt alleen maar vol met rode colberts en gele stropdassen?”

Verse Hits!

(foute) Hits die nog niet lang meegaan zijn natuurlijk ‘Roetewisser’, ‘Shirt uit & zwaaien’ en ‘Liever te dik in de kist’. Menig sporter zal zichzelf herkennen in de clip van Stef Ekkel & René Karst waarbij een zogenaamd Bierteam centraal staat met de opdracht ‘Bier drinken en frikandellen eten’.

Gouwe Ouwe

Gebroeders Ko! Met megaklappers als ‘Toeter op mijn waterscooter’, ‘Schatje mag ik je foto’ en ‘Helikopter’ hoor je dit vrolijke duo minstens 7 keer voorbij komen per avond. Of we dat erg vinden? Eigenlijk niet, voor sommigen zijn het zelfs guilty pleasure liedjes.

De échte nummer 1?

Dat moet bijna wel ‘Anton aus Tirol’ zijn. Ook bij niet-wintersporters is dit nummer bekend en het blijft bijzonder om te zien hoeveel mensen tijdens de après-ski het volledige nummer ook echt mee kunnen zingen. Deze hit van DJ Ötzi is sinds 2000 niet weg te denken uit de kroegen. In Oostenrijk heeft dit nummer zelfs 75 weken in de hitlijsten gestaan! De vraag die blijft is wel, wie is Anton?

Wat is jou favoriete nummer voor de après-ski, of welk nummer mist er op deze lijst? Laat het hieronder weten!