De beste skigebieden voor beginnende wintersporters

beginnende wintersporters

Er is zoveel keuze, wat is nou een goed skigebied voor mij als beginner? Als je voor het eerst op wintersport gaat, is het heel lastig om door de skigebieden bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel verschillende skigebieden voor beginnende wintersporters en veel skigebieden hebben wel iets dat jij leuk vindt. Je bent op zoek naar een skigebied met veel blauwe pistes, oefenweides en voldoende lesmogelijkheden. Wij gaan je daarbij helpen. Wij hebben 5 skigebieden op een rijtje gezet die heel fijn zijn om als beginner heen te gaan.

Voor een beginner is het fijn als het niet al te druk is, je ervaart dan simpelweg minder stress door andere skiërs en snowboarders. Hierdoor zijn kleine skigebieden vaak zeer geschikt voor beginners. Toch kunnen ook de wat grotere skigebieden fijn zijn voor beginners, vaak zijn hier namelijk wat meer mogelijkheden om te lessen en kun je in een skigebied een klein tochtje maken dankzij de vele blauwe pistes die er zijn.

Saalbach-Hinterglemm

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is één van de beste skigebieden voor beginners. Dit skigebied is een populair skigebied onder de wintersporters, toch zit je hier volkomen goed als beginner. Meer dan de helft van alle pistes zijn namelijk blauwe pistes en daarmee perfect voor beginners. Doordat het ook een modern skigebied is, is alles verder goed geregeld met snelle liften, fijne skischolen en goede accommodaties. Er is een piste die je in dit skigebied absoluut niet mag missen en dat is piste 52. Dit is een blauwe piste en is perfect voor beginners. Halverwege de piste is hier een gezellige berghut waar je even tot rust kunt komen. Een perfect skigebied dus voor beginners!

beginnende wintersporters

Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is een grote naam in het lijstje skigebieden voor beginners. Vanuit negen verschillende dorpen heb je toegang tot een skigebied met ruim 280 km aan pistes. Natuurlijk heb je als beginner niks aan al die pistekilometers, maar je kunt wel van de andere voordelen genieten. Zo heb je in dit skigebied veel leuke restaurants op de piste en is er een gezellige après-ski. Verder biedt dit skigebied meerdere oefenweides en is bijna de helft van alle pistes een blauwe piste. Zo kun je dus op veel verschillende pistes je techniek oefenen. Een fijne bijkomstigheid voor veel mensen en ook voor kinderen is dat in dit skigebied veel Nederlandstalige skileraren en leraressen zijn. Hierdoor kun je bijna altijd in het Nederlands les krijgen.

Tiroler Zugspitz Arena

Met 130 kilometer aan piste is het Tiroler Zugspitz Arena skigebied kleiner de de twee andere skigebieden die wij hiervoor genoemd hebben. Toch is het een uitstekend skigebied voor de beginnende skiër. De Tiroler Zugspitz Arena bestaat uit meerdere deelskigebieden die niet onderling met elkaar verbonden zijn. Wel kun je gemakkelijk met de auto of skibus pendelen. In totaal vind je hier ruim 130 kilometer aan pistes. Van al deze kilometers is maar liefst 83 kilometer blauwe piste. Beginners voelen zich vooral thuis in Berwang en Ehrwalder Alm. Je vindt hier een aantal mooie blauwe oefenpistes. En als kers op de taart ligt het skigebied ook maar op 8 uur rijden vanaf Utrecht.

Le Grand Domaine

Het Franse skigebied Le Grand Domaine heeft veel brede, blauwe pistes. Dit maakt het een uitstekend skigebied voor de beginnende skiër. Alles is goed onderhouden en je kan overal komen met de moderne liften die de deelgebieden met elkaar verbinden. Zo kun je ook veel verschillende blauwe pistes ontdekken en hoef je niet steeds dezelfde piste te doen. Het skigebied bestaat uit 165 kilometer aan pistes waarvan er 90 kilometer blauw zijn. De fijne, gelijkmatige groene piste Le Soleil is perfect om je allereerste afdaling ooit te maken. Deze afdaling vind je vlak buiten het dorp Saint François Longchamp en zal zeker naar meer smaken. Een andere, niet te missen blauwe piste voor beginners is Le Frêne. Deze is zo geliefd dat sommige wintersporters deze afdaling vaak meerdere keren per dag skiën! En ook de après-ski hoef je met dank aan de Yeti bar niet te missen.

beginnende wintersporters

Serfaus-Fiss-Ladis

Het Serfaus-Fiss-Ladis skigebied is ideaal voor beginners. Met maar liefst 220 kilometer pistes gelegen tussen de 3.000 meter hoge bergen, ben je verzekerd van de mooiste sneeuwlandschappen en uiteraard van veel blauwe pistes. Het Serfaus-Fiss-Ladis skigebied is ook een aanrader voor beginnende wintersporters vanwege de goede voorzieningen zoals moderne liften, fijne restaurants, zonnige terrassen en authentieke berghutten met de lekkerste Tiroler specialiteiten. Vooral voor kinderen is het een waar paradijs met de vele kinderlanden en de goede skischolen. Als je kinderen beginnen met skiën is Serfaus-Fiss-Ladis echt een aanrader.