De grootste fouten bij het boeken van een wintersport

De grootste fouten bij het boeken van een wintersport

Een wintersportvakantie is fantastisch, maar het boeken ervan kan soms voelen als een afdaling van de steilste zwarte piste: spannend, vol onverwachte momenten en met het risico dat je onderuitgaat. Om te voorkomen dat jouw vakantie uitmondt in een dure vergissing, zetten we de grootste fouten bij het boeken van een wintersport op een rij – én hoe je ze voorkomt!

1.     Te laat boeken

De beste accommodaties, gunstige prijzen en populaire skigebieden? Die zijn vaak als eerste weg. Veel wintersporters boeken al maanden van tevoren. Deze trend zet zich steeds verder voort, wij zien al jaren dat men vroeger gaat boeken. Wie dus te lang wacht, heeft minder keuze en betaalt vaak mee (tenzij je natuurlijk gebruik maakt van de fantastische last minute deals bij ons 😉).

Hoe te vermijden: Boek op tijd! Zeker als je in het hoogseizoen reist (kerst, voorjaarsvakantie), is vroeg boeken een must. Vaak kun je ook nog gebruik maken van fijne vroegboekkortingen, dus profiteer daarvan.

2.     Verkeerd skigebied kiezen

Niet elk skigebied is geschikt voor elke wintersporter. Ga je met beginners naar een gebied vol zwarte pistes? Of zoek je levendige après-ski in een dorp waar de lichten om 21:00 uur uitgaan? Oeps!

Hoe te vermijden: Bedenk wat je wilt: veel après-ski, familievriendelijk, sneeuwzeker, of juist een groot skigebied? Wij kunnen je adviseren en helpen om het juiste gebied te vinden.

De grootste fouten bij het boeken van een wintersport

3.    Geen skipassen of skihuur mee boeken

Sommige mensen boeken alleen een accommodatie en regelen de rest ter plekke. Gevolg: lange wachtrijen, hogere prijzen en minder keuze in skimateriaal.

Hoe te vermijden: Boek skipassen en skihuur direct mee bij je touroperatoren als je wilt weten welke de beste is, dan kunnen wij je wel adviseren …. Vaak krijg je korting en hoef je ter plekke alleen nog je spullen op te halen.

4.     De locatie van de accommodatie niet checken

Een ‘hotel in het skigebied’ kan betekenen dat je elke ochtend twintig minuten met de skibus moet. Dat is een vervelende verrassing als je rekende op ski-in, ski-out.

Hoe te vermijden: Controleer de locatie van de accommodatie. Wij geven altijd aan hoe ver het is naar de lift of piste. Vraag bij twijfel na hoe de verbindingen zijn.

De grootste fouten bij het boeken van een wintersport

5.     Geen reisverzekering of annuleringsverzekering afsluiten

Niemand plant een gebroken pols of autopech, maar het kan gebeuren. Zonder verzekering draai je zelf op voor medische kosten, gederfde reisdagen of geannuleerde boekingen.

Hoe te vermijden: Sluit een goede reisverzekering af met wintersportdekking en overweeg een annuleringsverzekering. Zo ben je voor elke situatie goed verzekerd.

6.     De autoreis onderschatten

Winterbanden, sneeuwkettingen en tolwegen… Een wintersport met de auto is niet zomaar een roadtrip. Wie onvoorbereid vertrekt, kan voor onaangename verrassingen komen te staan.

Hoe te vermijden: Check van tevoren de verplichte winteruitrusting in het land waar je naartoe gaat en controleer of je sneeuwkettingen nodig hebt. Plan je route en houd rekening met drukke wisseldagen.

De grootste fouten bij het boeken van een wintersport

7.     Te veel (of te weinig) bagage meenemen

Een koffer vol dikke truien en dat terwijl de hele week de zon schijnt? Of heb je te weinig ski sokken ingepakt? Beide kunnen vervelend zijn en kun je wel even van balen want niks is zo vervelend als denken “had ik maar….”.

Hoe te vermijden: Maak een checklist wat je allemaal mee wil nemen. Check ook het weer zodat je weet of je je dik moet inpakken of dat 6 t-shirts genoeg zijn.

8.     De sneeuwzekerheid niet controleren

Niet alle skigebieden zijn even sneeuwzeker, vooral niet in de vroege of late wintermaanden. Een tegenvallende hoeveelheid sneeuw kan je vakantie flink beïnvloeden.

Hoe te vermijden: Kies voor hooggelegen skigebieden of bestemmingen met gletsjers als je buiten het hoogseizoen reist. Als je twijfelt hoe zeker een skigebied is kun je dat altijd bij ons navragen. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij dit redelijk goed inschatten.

9.     Geen aandacht besteden aan extra kosten

Sommige accommodaties rekenen extra voor bedlinnen, toeristenbelasting of parkeerkosten. Die kosten kunnen flink oplopen.

Hoe te vermijden: Lees goed wat wel en niet inbegrepen is in de boeking. Wij vermelden dit duidelijk in de reisinformatie en op de website.

10.    Last-Minute veranderingen niet controleren

Een ander vertrekpunt, gewijzigde vluchttijden of een skipas die niet klaar ligt… Het zijn dingen die voorkomen en tot stress kunnen leiden als je ze pas op het laatste moment merkt.

Hoe te vermijden: Check een paar dagen voor vertrek alle reisinformatie en bevestigingen. Wij sturen je vanaf 2 weken van tevoren alle reisinformatie, maar het kan nooit kwaad om zelf nog eens te controleren.

Wintersport boeken via een touroperator (het liefst natuurlijk bij ons 😉) bespaart tijd en biedt gemak en is bijna altijd goedkoper dan direct te boeken maar dan moet je wel op de details letten. Door deze fouten te vermijden, zorg je ervoor dat je vakantie soepel verloopt en je maximaal kunt genieten van de sneeuw. Dus, goed plannen en op tijd boeken – dan is jouw wintersport een gegarandeerd succes!