De mooiste skigebieden in Italië

Dolomieten italie

La Bella Italia! Het land van de pizza’s, pasta’s, limoncello en Aperol Spritz. Maar ook het land van geweldige wintersportmogelijkheden! Italië heeft een aantal prachtige skigebieden zoals de Dolomiti Superski, Skirama Dolomiti en Via Lattea. In deze blog vertel ik je meer over wat er allemaal te doen is tijdens een wintersportvakantie in Italië!

Dolomiti Superski

Misschien wel het bekendste skigebied van Italië, de Dolomiti Superski! Met één skipas heb je toegang tot 12 verschillende deelgebieden en 1200 km aan skipistes. Het skigebied ligt verspreid over de uitgestrekte Dolomieten. Dit gebergte staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst: de prachtige rotspartijen en de ruige bergen maken dit skigebied zowel in dewinter als in de zomer een droombestemming. Dolomiti Superski biedt uitdaging voor iedere wintersporter. Voor de freeriders zijn er meerdere freeride zones zoals Col Margherita Freeride park bij de San Pellegrino bergpas. Snowboarders kunnen hun gang gaan in een van de 18 snowparks en langlaufers hebben toegang tot 1177 km aan langlaufloipes. En niet te vergeten Dutchweek Drei Zinnen wordt vanuit het gezellige Versciaco georganiseerd!

Naast het skiën en snowboarden zijn er ook genoeg andere winterse activiteiten te beleven in dit skigebied. Elk deelgebied van de Dolomiti Superski heeft iets unieks te bieden zoals schaatsen of sledetochten. De après-ski in Italië is niet zo uitgebreid en bruisend als in Oostenrijk. Maar voor de culinaire wintersporters onder ons zijn er genoeg restaurants en cafés om van de Italiaanse keuken te genieten. Bezoek ook eens het Messner Mountain Museum in Bruneck, het hoogstgelegen berg museum in het Italiaanse Zuid-Tirol.

Campitello di Fassa

Skirama Dolomiti

Skirama Dolomiti een waar skiparadijs met 380 kilometer aan skipistes. Geniet tijdens het skiën van het indrukwekkende natuurlandschap met grote rotspartijen! Families met kinderen kunnen zich helemaal uitleven op de blauwe skipistes en bij de kindvriendelijke faciliteiten. Freestylers komen ook zeker niets te kort in dit skigebied: je vindt er onder andere een boardercross, meerdere halfpipes én een funpark. Door de hoge ligging kun je vroeg in de winter tot laat in het voorjaar skiën!

De omringende dorpen van Skirama Dolomiti variëren van super deluxe tot eenvoudig en sfeervol. Langs de piste kun je terecht voor een lekker hapje en drankje. De après-ski is in het ene dorp wat drukker dan in het andere dorp. Waar je dan wel weer heerlijk kunt dineren in typisch Italiaanse restaurants. Zo kun je in Andalo dansen in discotheek Shuttle en in Folgarida heerlijk genieten van regionale specialiteiten. Een bijzondere activiteit in dit skigebied is een sledehonden tocht! Vlakbij het centrum van Madonna di Campiglio zit een sledehonden vereniging die verschillende excursies aanbiedt.

Andalo

Via Lattea

Het grootste aaneengeschakelde skigebied van Italië: Via Lattea! Dit skigebied heeft 400 kilometer aan pistes en erg sneeuwzeker door de hoge ligging op 2850 meter. Via Lattea is makkelijk aan te rijden vanuit Nederland en wanneer je met het vliegtuig reist, land je in Milaan of Turijn. Dit is een aantrekkelijk skigebied voor zowel beginners als gevorderden. Dit gebied heeft gondels, maar je kunt ook overal met stoeltjesliften en sleepliften komen. Lees hier meer over in de blog over skigebieden waar je helemaal geen gondels nodig hebt. Leuk weetje: in 2006 hebben de Olympische Winterspelen van Turijn plaatsgevonden in Via Lattea. 

Het gezelligste dorp in Via Lattea is Sauze d’Oulx. Dit wintersportdorp heeft typische smalle straatjes vol pubs en restaurants. Geniet in een van de leuke restaurantjes van het heerlijke eten na een dag skiën! Naast lekker eten kun je ook goed uitgaan in Sauze d’Oulx. Er wordt hier al een aantal jaar Dutchweek Italia georganiseerd! Houd onze pagina in de gaten voor meer informatie over Dutchweek Italia.

Sauze d’Oulx

Enthousiast geworden? Neem dan eens een kijkje op onze website voor het complete aanbod in Italië en de andere Alpenlanden